Συνοπτική περίληψη του έργου:
Ο σαδιστής δολοφόνος Jigsaw έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο μιας και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς του και λίγο πριν το θάνατο. Τη συνέχιση της δολοφονικής του δράσης έχει αναλάβει η Amanda, η οποία απαγάγει τη δόκτορα Lynn από το νοσοκομείο που εργάζεται πηγαίνοντας τη σε μια σκοτεινή αποθήκη.
Η Lynn πρέπει να υπακούσει στις διαταγές του Jigsaw μέχρι ο Jeff, ένα άλλο από τα θύματα του δολοφόνου, να ολοκληρώσει τις άρρωστες επιθυμίες του. Το παιχνίδι όμως, γίνεται περίπλοκο, καθώς τα σχέδια του Jigsaw δεν είναι αυτά που φανερώνει...

Προσωπική άποψη:
«Όχι άλλο κάρβουνο»! αναφωνούσα κατά τη διάρκεια της προβολής του τρίτου μέρους του πιο επιτυχημένου σύγχρονου franchise τρόμου. Δε μπορώ να πω... Το πρώτο "Saw" μου άρεσε. Είχε κάτι φρέσκο, σχετικά ενδιαφέρουσα ανατροπή και πρωτότυπο. Το δεύτερο ήταν απογοητευτικό, προβλέψιμο, κατώτερο σε κάθε σημείο, τόσο που με δυσκολία δεν πήγα για ύπνο στη μέση της ταινίας την ημέρα που το είδα. Το τρίτο είναι προϊόν εμπορευματοποίησης μιας καλής αρχικά ιδέας, όπου κομμένα ανθρώπινα μέλη, εντόσθια και ποτάμια αίματος πρωταγωνιστούν, με σκοπό να εξαφανίσει κάθε καλή ανάμνηση του πρώτου μέρους της τριλογίας. Βασικά, το είδα περισσότερο επειδή είχα δει τα 2 προηγούμενα για να έχω μία πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Το γεγονός ότι η ταινία έκανε την μεγαλύτερη επιτυχία της τριλογίας στην Αμερική τα λέει όλα... Η ταινία είναι μια κλασσική "αμερικανία", με άσκοπο αίμα και κρέας στη μηχανή του κιμά. Μια απλή ξεπέτα με σκοπό το χρήμα και το ιδεολογικό υπόβαθρο... για βρούβες... Όχι ότι περίμενα και τίποτα καλύτερο. Δόξα το θεό, είμαι συνειδητοποιημένη κι έτσι όταν επιλέγω να δω μια ταινία ξέρω ακριβώς για ποιους λόγους το κάνω και τι περιμένω να δω πάνω-κάτω.

Καλά... Σκηνές... απείρου κάλους (ή για κάλους, όπως το δει κανείς)! Με τα μαθήματα για εκπαιδευόμενους χειρούργους, με τα λιωμένα βόοειδή. Αηδία και σαδομαζοχισμός άνευ αιτίας σε μια ταινία όπου κάθε λεπτό που περνάει, αντί να έχεις αγωνία για το τι θα γίνει, να έχεις αγωνία για το πότε θα τελειώσει. Τουλάχιστον για κάποιο λόγο, αν κι όχι γι' αυτόν που θα έπρεπε, ανεβαίνει η λίμπιντό σου. Ιεροεξεταστικές μέθοδοι δολοφονίας, στημένες έτσι ώστε να έχουν χαρακτηριστικά αυτοχειρίας, δε ξεφεύγουν από τη λογική του "Seven" κι ως προς την αντιγραφή της ιδέας, απλά πιάνουν πάτο. Η αμαρτία πρέπει να παταχθεί και ο μόνος εξαγνισμός είναι ο πόνος ή ο θάνατος. Κι εσύ επιλέγεις... Θα ζήσεις ή θα πεθάνεις; Λες κι έχεις και πολλά περιθώρια...

Σε τέτοιες κατηγορίες ταινιών αν και δεν περιμένουμε ερμηνευτικούς άθλους, ούτε οσκαρικές υποψηφιότητες, σίγουρα όμως περιμένουμε να δούμε κάτι το οποίο θα μας πείσει γι' αυτό που βλέπουμε και θα μας βάλει έστω και λίγο στο όποιο κλίμα της ταινίας. Ο ξεψυχισμένος σαδιστής μοιάζει λες κι έχει βγει από cartoon, το πρεζάκι Amanda να προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι σε ψυχολογική κατάσπτωση παίζοντας με τα νεύρα μας, η Lynn είναι μια αναπνοή απ' το να γίνει κάρβουνο κι είναι εντελώς ατάραχη κι άνευρη κι ο άντρας της με μία δήθεν τρέλα στο μάτι να παλεύει μέσα του (μέσα του, γιατί προς τα έξω του δεν το έδειξε σε κανέναν μας - ο παλιοεγωιστής) με την εκδίκηση και τη συγχώρεση. Σε συνδιασμό με το πάντρεμα των ηρώων των δύο προηγούμενων ταινιών, προσπαθώντας προφανώς να μας λύσει απορίες, επικρατεί το χάος.

Το μόνο "καλό" της ταινίας είναι ότι εν μέρει σου λύνονται ορισμένες απορίες οι οποίες μπορεί να είχανε δημιουργηθεί βλέποντας τις προηγούμενες ταινίες κι ότι το τέλος έχει μια κάποια ανατροπή που θυμίζει λίγο το Saw, αλλά λίγο διευκρινίζω... με "τρομαχτικό" υπονοούμενο έτσι όπως τελειώνει ότι μπορεί ν' ακολουθήσει και 4ο. Μην τρελαίνεστε!

Ανακεφαλαιώνω! Αν κι ως φαν των ταινιών τρόμου (και των splatter ταινιών) πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια ταινία σαδομαζοχιστική, εμετική και χωρίς κανένα νόημα! Τρόμο δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση, απλά σου παρουσιάζει έναν άνθρωπο που είναι αρκετά τρελός για να σκοτώνει, απλά το κάνει με ευρηματικούς τρόπους. Καλά σινεμά δεν είχα πάει, όπως και σε κανένα από τα 3 και πολύ καλά έκανα. Για καμιά βραδιά DVD με φίλους (χωρίς πίτσες διευκρινίζω, μην τις βγάλετε κι απ' τη μύτη) και με την εξασφάλιση ότι θα τη δείτε σε κάποιο σπίτι εκτός απ' το δικό σας, πράγμα που σημαίνει ότι άλλο θα είναι το "θύμα" που θα την πληρώσει στο videoclub, καλά είναι.
Βαθμολογία 3/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Σε Βλέπω 3
Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθέτης: Darren Lynn Bousman
Πρωταγωνιστές: Angus MacFadyen, Costas Mandylor, Dina Meyer, Tobin Bell, Shawnee Smith, Leigh Whannell, Stefan Georgiou, Bahar Soomekh
Παραγωγή: 2006
Διάρκεια: 107 '

Επίσημo site:
http://www.saw3.com/