Τα MTV Movies Awards υφίστανται ως θεσμός από το 1992 κι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο Λος Άντζελες όπου τελέστηκε, δεκάδες σταρ παρέλασαν στο κόκκινο χαλί κι όλοι χάρισαν το καλύτερό τους χαμόγελο στο φωτογραφικό φακό.

Μπορεί ο συγκεκριμένος θεσμός να μην έχει το κύρος που έχουν τα Oscar ή οι Κάνες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τον ευχαριστιέμαι γιατί δεν παίζονται πισώπλατα παιχνίδια, αλλά τα Χρυσά Ποπ-Κορν τα δίνει το κοινό εκεί που πραγματικά γουστάρει.

Έτσι το βράδυ της 3ης Ιουνίου, μεγάλοι νικητές αναδείχτηκαν “Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού” το οποίο κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας αφήνοντας πίσω τους “300” κι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Johnny Depp το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας, αφήνοντας πίσω άλλες αξιόλογες ερμηνείες όπως του Gerald Butler για τους “300”.
Ο Jack Nicholson πρόσθεσε ένα ακόμα βραβείο στη συλλογή του, εκείνο του Καλύτερου Κακού για την ταινία “Ο Πληροφοριοδότης”. Άλλωστε μια τρέλα την έχει στο μάτι εκ του φυσικού. Ευτυχώς που δεν το έδωσαν τα χαζοχαρούμενα στον Tobin Bell πρωταγωνιστή του “Saw III”, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν θα μου έκανε εντύπωση.

Ο Will Smith, μπορεί να μην κέρδισε βραβείο για την ερμηνεία του στο “Κυνήγι της ευτυχίας”, αλλά τα κατάφερε ο γιος του Jaden Smith για την ίδια ταινία, αποσπώντας το βραβείο Breakthrough Ερμηνείας, κάνοντας την έκπληξη.

Το βραβείο Καλύτερου Φιλιού απέσπασε για μια ακόμα χρονιά ένα ομοφυλόφιλο φιλί μεταξύ του Will Ferrell και του Sacha Baron Cohen στην ταινία “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”. Τι να σας πω, δεν το έχω δει το εργάκι και δεν ξέρω. Βασικά ούτε την ύπαρξή του δεν ήξερα. Πάντως σαν το περσινό του “Brokeback Mountain”, το οποίο ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, αποκλείεται να είναι. Πάντως το live show που έδωσαν με τα... χαμουρέματα επί σκηνής και τα κυλίσματα στο πάτωμα είχε το χαβαλέ του.

Πέραν του βραβείου Καλύτερου Φιλιού το οποίο αναγκαστικά και μοιράστηκε, ο Άγγλος κωμικός Sacha Baron Smith, κέρδισε και το βραβείο Καλύτερης Κωμικής Ερμηνείας για την ταινία “Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan” (όλο αυτό είναι ο αυθεντικός τίτλος της ταινίας;), κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο κατά πολλούς. Αν κρίνω απ’ τις υπόλοιπες υποψηφιότητες δεν μου φαίνεται περίεργο.

Βραβείο Καλύτερου Καυγά κέρδισε ο (κούκλος) Gerald Butler για τη μάχη του με τους Αθάνατους στην ταινία "300". Ε, μην τρελαθούμε κι όλας... Ήταν με διαφορά η καλύτερη υποψηφιότητα.

Καλύτερη Καλοκαιρινή Ταινία Που Δεν Έχουμε Δει Ακόμα, ανακηρύχθηκε η ταινία “Transformers”. Γι’ αυτό το σινεμά πάει κατά διαόλου. Απ’ τις 8 υποψηφιότητες, αυτό βρήκαν; Εγώ πάντως, ψηφίζω δαγκωτό το “Harry Potter and the Order of the Phoenix”, το οποίο πρέπει να σας πω ότι το περιμένω με μεγάλη λαχτάρα κι αγωνία.

Το βραβείο MTV Best Filmmaker On Campus κέρδισε ο Josh Greenbaum από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας για το “Border Patrol”, ενώ το βραβείο MTV Movie Spoof Award απέσπασαν το “United 300” κι ο Andy Signore, παρωδία της ταινίας “300”.
Στην όχι απαραίτητα κάθε χρόνο κατηγορία The Orbit Dirtiest Mouth Moment, νικήτρια ανακηρύχθηκε η ταινία “Clerks II”.
Τέλος, το ειδικό βραβείο MTV Generation Award απονεμηθεί για άλλη μια φορά στον Mike Myers, ο οποίος έδωσε ένα χορευτικό σόου για τρελά γέλια, έστω κι αν σε γενικές γραμμές δεν τον πολυσυμπαθώ...

Στα highlights του λαμπερού event συμπεριλαμβάνονται οι live ερμηνείες της Rihanna, του Jay-Z και της Amy Winehouse.Δεν έχουμε λοιπόν να κάνουμε τίποτα άλλο, απ’ το να περιμένουμε την επόμενη χρονιά με περισσότερες ακόμα ταινίες κι υποψηφιότητες.

Επίσημο site: