Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνδυασμό με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) επιτέλους αποφάσισε να κάνει κάτι το εποικοδομητικό. Προσκαλούν λοιπόν μικρούς και μεγάλους στην 1η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2008 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Ωραία πρωτοβουλία αφού καλό είναι να προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά και στους νέους τη χαρά της ανάγνωσης. Είναι καιρός οι μεγάλοι ν’ ασχοληθούν περισσότερο με τα παιδιά και να καταφέρουν να τους περάσουν ότι τα βιβλία δεν είναι για να διακοσμούν τις βιβλιοθήκες, αλλά για να τα’ ανοίγουμε που και που.

Ιδιαίτερα απ’ τη στιγμή που τα σχολικά βιβλία δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, καλό είναι τα παιδιά –κι όχι μόνο- ν’ ασχολούνται στον ελεύθερό τους χρόνο με το εξωσχολικό διάβασμα. Έτσι θ’ ακονίσουν το μυαλό τους, θ’ ανοίξουν οι ορίζοντές τους και η σκέψη τους θα βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.

Τι θα βρείτε στην έκθεση:
  • Εκδηλώσεις όπως παιδικές παραστάσεις, συναντήσεις με εικονογράφους και συγγραφείς, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

  • Προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας.

  • Περίπτερο αφιερωμένο στην τιμώμενη χώρα αυτής της έκθεσης, την Ολλανδία.

  • Έκθεση με τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα βραβεία Andersen.

  • Περίπτερα παιδικού βιβλίου και δυνατότητα συνομιλίας με εκδότες.

  • Ειδικό περίπτερο όπου θα εκτίθενται παλιά αγαπημένα παιχνίδια από τις δεκαετίες ‘30, ‘40 και ‘50 και σπάνιες εκδόσεις της ίδιας περιόδoυ από τη συλλογή του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ).
Αφιερώστε στα παιδιά σας λίγο από τον χρόνο σας έτσι ώστε να πράξετε μαζί τους κάτι δημιουργικό. Ξεκολλήστε τα από την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια που το μόνο που κάνουν είναι το μυαλό τους πεζό κι άδειο. Το διάβασμα δεν είναι ρουτίνα! Είναι καλή κι αγαπημένη συνήθεια!

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από 09.00π.μ. - 20.00μ.μ. (τη Δευτέρα έως 16.00μ.μ.)