Συνοπτική περίληψη του έργου:
Η Wendy γιορτάζει μαζί με κάποιους φίλους της την αποφοίτησή τους σ’ ένα λούνα πάρκ. Αφού έχουν επιβιβαστεί στο τρενάκι και λίγο πριν αυτό ξεκινήσει βλέπει ένα όραμα στο οποίο το τρενάκι εκτροχιάζεται κι όσοι είναι μέσα σ’ αυτό πεθαίνουν.
Η ίδια και κάποιοι φίλοι της κατεβαίνουν απ’ το τρενάκι, ενώ αυτό τελικά εκτροχιάζεται παρασέρνοντας στον θάνατο όσους ήταν πάνω.
Όσοι τη γλίτωσαν πρέπει να ξεγελάσουν για ακόμα μια φορά το θάνατο καθώς αυτός φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να τους αφήσει έτσι εύκολα.

Προσωπική άποψη:
Τα splatter εδώ και κάποια χρόνια είναι κατά κόρον στη μόδα. Νεαροί πρωταγωνιστές ξεπαστρεύονται επί της οθόνης όλο και με πιο βίαιους τρόπους. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι πάντα το αναμενόμενο. Η σειρά ταινιών τρόμου “Final Destination” είναι μία απ’ αυτές που ακολουθούν αυτή τη γραμμή. Η τρίτη ταινία έρχεται ακόμα πιο βίαιη, ακόμα πιο αιματηρή.

Το “Final Destination” είχε κάτι φρέσκο και πρωτότυπο. Όταν το είχε δει αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Το δεύτερος μέρος ήρθε για να σβήσει την ικανοποίηση του πρώτου και να μ’ απογοητεύσει. Το τρίτο μέρος πάλι ήρθε να μου δώσει κάτι από την ικανοποίηση του πρώτου. Η εισαγωγή της ταινίας που αφορά το δυστύχημα στο τρενάκι είναι πραγματικά εντυπωσιακή και σου κόβει την ανάσα. Μακράν ότι πιο τρομακτικό έχουμε δει σε σύγκριση με τα προηγούμενα. Ούτε τα ποπ-κορν που έτρωγα εκείνη την ώρα δε μπορούσα να κατεβάσω.

Σεναριακά όταν έχεις δει τα δύο προηγούμενα ξέρεις πάνω-κάτω τι να περιμένεις. Έτσι δεν είναι εύκολο το να εντυπωσιαστείς, σίγουρα όμως δεν μένεις αδιάφορος. Αυτή τη φορά για να δοθεί περισσότερη βάση στα γεγονότα που οδηγούν στο θάνατο όσων γλίτωσαν, γίνονται φωτογραφικές αναφορές σε κάποια τραγικά εθνικά γεγονότα, τα οποία βλέποντάς τα, πολλοί σίγουρα θα νιώσουν ένα ρίγος.

Το συναίσθημα που σου προκαλεί η ταινία είναι ένα συνεχές άγχος. Αν και λίγο πολύ ξέρεις την εξέλιξη δεν παύεις ν’ αναρωτιέσαι για το τι θα γίνει. Για το αν ο επόμενος στη σειρά θα καταφέρει να την σκαπουλάρει. Προσωπικά πιστεύω πως αν είναι γραφτό σου να πας από κάτι, ακόμα κι αν τη γλιτώσεις μία, πέντε, δέκα, κάποια στιγμή η τύχη σου θα στερέψει. Η κεντρική ιδέα βασίζεται στον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο. Ποιος άλλωστε δεν τον φοβάται; Πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι αυτός θα έρθει επώδυνος και τρομακτικός.

Παρά την όποια προβλεψιμότητα η αγωνία διατηρείται σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Οι θάνατοι είναι πιο εμπνευσμένοι ή αν θέλετε πιο αιματοβαμμένοι από όλες τις προηγούμενες φορές και πραγματικά σε κάνουν ν’ ανατριχιάζεις. Σίγουρα μια ευχάριστη σε πλαίσια εισαγωγικών έκπληξη για του fans του είδους. Επίσης ιδιαίτερα εμπνευσμένη είναι η τελική σκηνή. Ότι καλύτερο για να κλείσει η ταινία αν και μου την έσπασε λίγο το ότι τελικά με άφησε στην άγνοια αφού δεν ήταν σαφές το τι ακριβώς ακολούθησε. Πολύ έξυπνο παιχνίδι του ότι άμα σου είναι γραφτό να σου συμβεί κάτι θα συμβεί κι ότι ό,τι και να κάνεις δε μπορείς να τ’ αποφύγεις.

Όσο για το νεαρό cast, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά λόγω του ότι δεν είχα μεγάλες αξιώσεις δεν απογοητεύτηκα. Η ιστορία μου έχει μάθει ότι όταν μιλάμε για τέτοιες ταινίες πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι έτσι ώστε να μην γκρινιάζουμε. Πόσο μάλλον όταν έχουμε σκάσει 7-8 ευρώ για να δούμε μια ταινία στο σινεμά.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα με τις δύο προηγούμενες ταινίες, σίγουρα είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι θα περίμενε κανείς, πόσο μάλλον όταν συνηθίζεται τα sequel να είναι επιεικώς άθλια. Συγκρίνοντάς το με τα δύο προηγούμενα θα έλεγα ότι είναι μακράν καλύτερο από το 2 και σχεδόν ισάξιο με το 1, καθώς σε άλλα σημεία υπερτερεί ενώ σε άλλα όχι. Αν σας αρέσουν τα splatter movies και δεν έχετε αξιώσεις ότι θα δείτε κάτι αντίστοιχο της “Λάμψης” το προτείνω ανεπιφύλακτα για μια κινηματογραφική βραδιά με φίλους.
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Βλέπω Το Θάνατό Σου 3
Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθέτης: James Wong
Πρωταγωνιστής: Ryan Merriman, Mary Elizabeth Winstead, Texas Battle, Gina Holden, Dunstin Milligan
Παραγωγή: 2006
Διάρκεια: 93’

Επίσημο site:
http://www.fd3movie.com/