Συνοπτική περίληψη του έργου:
Είναι πανέμορφες, πανέξυπνες και δουλεύουν για τον Charlie. Είναι οι άγγελοι, οι τρεις θηλυκές ντετέκτιβ που εργάζονται για λογαριασμό του μυστηριώδους Charlie, ο οποίος βρίσκει πάντοτε έξυπνους τρόπους για να αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις με τους πελάτες του.
Αυτή τη φορά πελάτης είναι ο Eric Knox, ο ελκυστικός και ιδιοφυής ιδρυτής της εταιρείας Knox Technologies. Ο νέος επιχειρηματίας έχει μόλις απαχθεί από το ίδιο το γραφείο του.
Ο Knox έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα software αναγνώρισης φωνής, το οποίο είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό και από την τρέχουσα τεχνική αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Το επιστημονικό πρωτοποριακό αυτό εύρημα θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό, εάν έπεφτε σε λάθος χέρια. Και αυτές που πρέπει να το πάρουν πίσω είναι η Natalie, η Dylan και η Alex, παρέα με τον Bosley, το δεξί χέρι του Charlie Townsed.

Προσωπική άποψη:
Αυτό το έργο ίσως αποτυπώνει στην μεγάλη οθόνη την απόλυτα ολοκληρωμένη φαντασίωση κάθε άντρα. Ωραίες γυναίκες, με ψηλοτάκουνα και μέγιστη θηλυκότητα, οι οποίες όμως, κάτω από το χαριτωμένο τους προσωπείο, κρύβουν εκείνη την σεξοβόμβα που κυνηγάει κακούς πράκτορες και τρομοκρατικά στοιχεία, κυκλοφορεί και οπλοφορεί και δεν μασάει μπροστά σε κανέναν κίνδυνο. Το sexy στοιχείο συναντάει την περιπέτεια και την δράση σε τρία δροσερά πρόσωπα και ξεκινάμε.

Σίγουρα δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως μιλάμε για καμιά περιπέτεια υψηλών προδιαγραφών, από εκείνες που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη μας στα ύψη. Όμως, ως προς το ψυχαγωγικό κομμάτι, το οποίο είναι και αυτό που θέλει να προωθήσει, η ταινία πετυχαίνει απόλυτα τον σκοπό της. Τουλάχιστον παρακολουθούμε με αρεκτό ενδιαφέρον και δεν ανησυχούμε καθόλου για το αν θα σπάσει ή όχι το τακούνι της πρωταγωνίστριας την κρίσιμη ώρα.

Τι μας προσφέρει ο McG, του οποίου την καριέρα κανείς δεν έχει και σε μεγάλη εκτίμηση. Μια περιπετειούλα, με εκρήξεις, όπλα, αρκετή δράση και κηνυγητό, στις γυναικείες δόσεις που του επιτρέπονται. Δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση έκρηξη αδρεναλίνης, όμως η ροή είναι συνεχής, συνδυαζόμενη με κάποιες καλές στιγμές χιούμορ, έτσι, για να εξισορροπούνται κάπως τα πράγματα, αφού κανένα άκρο δεν εξυπηρετεί στην προκειμένη περίπτωση την υπόθεση.

Το δυνατό χαρτί της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει τους συγκεκριμένους αγγέλους από γνωστή κι επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά με το ίδιο όνομα. Η θεματολογία, η νοοτροπία και το στήσιμο, βασίστηκαν πάνω σ’ αυτή, κατά συνέπεια, όσοι είναι γνώστες της να μην τους ξενίζει η προσέγγιση. Από την άλλη, ένα ακόμα θετικό στοιχείο, είναι η διαφορετικότητα ανάμεσα στις τρεις πρωταγωνίστριες, τόσο εμφανισιακά όσο και σε επίπεδο προσωπικότητας. Αυτό προσφέρει από μόνο του ποικιλία.

Οι τρεις πρωταγωνίστριες, παρά τις διαφορές τους, εμφανισιακά και όχι μόνο, δένουν πολύ όμορφα μεταξύ τους, δημιουργώντας καλή χημεία και όλες εκείνες τις προδιαγραφές που χρειάζονται προκειμένου ο κόσμος να τις αγαπήσει. Η Cameron Diaz κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, την χαριτωμένη και αφελή αλλά κρυφο-σκληροτράχηλη, η Barrymore την γλυκιά, αδίστακτη σεξοβόμβα όπου θα ευχόσουν ποτέ να μην την εκνευρίσεις, ενώ η Lucy Liu από το πουθενά, την ναζιάρα κι επιδέξια σχιζομάτα πράκτορα. Όλες μαζί, ένα ιδιαίτερο σύνολο, η κάθε μία χωριστά, στον ρόλο που θα έπρεπε να βρίσκεται.

Μια περιπέτειας, που πρά τις όποιες υπερβολές της και τα όποια μη ρεαλιστικά της στοιχεία, θα σας χαρίσει ένα ευχάριστο και ψυχαγωγικό μισάωρο. Απολαυστικές και δροσερές πρωταγωνίστριες, σε μια καθαρά γυναικεία περιπέτεια, που μπορεί να κάνει τις νοικοκυρές να ονειρεύονται και τους άντρες να φαντασιόνονται. Μπορεί να μην προσγειωθεί κάποιο ελικόπτερο στην κουζίνα σας, όμως θα το διασκεδάσετε.
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα ταινίας:

Ελλ. τίτλος: Οι Άγγελοι Του Τσάρλι
Είδος: Περιπέτεια
Σκηνοθέτης: McG
Πρωταγωνιστές: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Bill Murray, Tim Curry, Kelly Lynch, Sam Rockwell, Crispin Glover, Luke Wilson
Παραγωγή: 2000
Διάρκεια: 98’

Σχετικά sites που αξίζουν τον κόπο: