Συνοπτική περίληψη του έργου:
Δύο νέοι, ο Τom και η Shara, ερωτεύονται κεραυνοβόλα και αποφασίζουν να παντρευτούν.
Ο Τom προσπαθεί να εντυπωσιάσει την πλούσια και αρκετά σνομπ οικογένεια της Shara, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέρνει.
Παρά την άρνηση όλων, ο γάμος γίνεται και το ευτυχισμένο ζεύγος πηγαίνει μήνα του μέλιτος στην Ιταλία.
Όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως υπολογίζανε και τότε είναι που ξεκινούν οι διαφωνίες και οι προστριβές του ταράζουν τα νερά.

Προσωπική άποψη:
Όπως όλα δείχνουν, ο Kutcher είναι ο τύπος του άντρα που κανένας πατέρας δεν θα ήθελε για σχέση της κόρης του, πολύ περισσότερο να τον κάνει γαμπρό. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς για ποιο λόγο έχει τέτοια ταύτιση με αυτό τον χαρακτήρα τον οποίο πεισματικά ερμηνεύει ξανά και ξανά, κουράζοντας τόσο τους θαυμαστές του, οι οποίοι πρέπει να είναι γυναίκες στην τρομακτική πλειοψηφία τους, όσο και εμάς που θεωρούμε ότι είναι ένας ακόμα αδιάφορος ηθοποιός.

Για πολλοστή φορά στην ιστορία του Αμερικάνικου κινηματογράφου, κάποιοι κύριοι κατάφεραν να γυρίσουν μια ακόμα ταινία την οποία διακατέχει ατέρμονη βλακεία. Αδιάφορο σενάριο, κενοί χαρακτήρες, όχι απλά ελλειπές από άποψη φαντασίας, όχι απλά χονδροειδές και βλακώδες χιούμορ, όχι... Για να έχουν υπόσταση τα μειονεκτήματα των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, πρέπει να υπάρχουν και στην προκειμένη περίπτωση, λάμπουν δια της απουσίας τους.

Μπορείς να μιλήσεις για σκηνοθεσία άραγε σε μια ταινία σαν κι αυτή; Μόλις και μετά βίας! Άλλωστε, η καλλιτεχνική πορεία του Shawn Levy μιλάει από μόνη της. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν έκαναν απολύτως τίποτα προκειμένου να μας πείσουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο από σαχλαμαρίστικα εργάκια του καναπέ, πρόσφορα για κατανάλωση πίτσας και στο ενδιάμεσο, διαγωνισμό ρεψίματος. Το δεύτερο δε, αν και αηδιαστικό, μπορεί να αποδειχτεί πιο αστείο από ότι η ίδια η ταινία.

Το ζευγαράκι της ιστορίας περνάει τα πάνδεινα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά. Έχετε δει ποτέ σας αισθηματική κωμωδία που το πρωταγωνιστικό δίδυμο να μην περνάει τα χίλια μύρια, συμφορές και καταποντισμούς, κάθε λογής σιχαμερή κατάσταση, να χωρίζει και στο τέλος, σε πείσμα όλων, να τα ξαναβρίσκει κι ευτυχισμένο να τραβάει τον δικό του δρόμο πασπαλισμένο με αστερόσκονη. Μην μου πείτε ότι παρασύρθηκα και σας είπα το τέλος. Μην μου πει κανείς πως περίμενε κάτι λιγότερο ηλίθιο και μελιστάλακτο.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, τότε τουλάχιστον που κυκλοφόρησε η ταινία, στον μικρόκοσμο του Hollywood, ήταν από εκείνα που το άστρο τους αναμενόταν να πάει πολύ ψηλά. Αλήθεια, πόσο ψηλά μπορεί να πάει ένα σαχλαμαρίζον άστρο; Σίγουρα όχι θα ήθελαν οι ίδιοι ή τόσο όσο τους άφησαν να πιστεύουν πως θα μπορούσε να πάει. Μπορεί να είναι συμπαθητικές παρουσίες, μπορεί να κάνουν ένα όμορφο ζευγάρι αλλά, ούτε έχουν εξέχουσες ερμηνευτικές ικανότητες αλλά, για να μην γίνομαι άδικη, το σενάριο είναι τόσο κενό, μπάζοντας από παντού, που δεν τους αφήνει έτσι κι αλλιώς περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Δεν έχετε να κάνετε τίποτα καλύτερο; Πιστέψε με, πρέπει να έχετε. Πάρτε τους φίλους σας και πηγαίνετε να τσιμπήσετε τίποτα, να πιείτε ένα ποτάκι, να κάνετε εν πας περιπτώσει ο,τιδήποτε άλλο. Αν κάτι αξίζει είναι μόνο η ανασκόπηση της ιταλικής ομορφιάς μέσα στην οποία εξελίσσεται το πανηγυράκι στο οποίο προσπαθεί να μας εντάξει ο Levy. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, άκυρο, μην την δείτε ούτε ως ένα ταξίδι στην Ιταλία. Πάρτε το αεροπλάνο και πηγαίνετε να τα δείτε μόνοι σας από κοντά.
Βαθμολογία 3/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Παντρευτείτε, Χωρίστε... Τελειώσατε!
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθέτης: Shawn Levy
Πρωταγωνιστές: Ashton Kutcher, Brittany Murphy, Christian Kane, David Moscow, Monet Mazur
Παραγωγή:2003
Διάρκεια: 95’

Επίσημο site:
http://www.justmarriedmovie.com/