Συνοπτική περίληψη του έργου:
Η Abby είναι μια παραγωγός εκπομπών και πολύ ρομαντική. Ο Mike είναι ένας παραδοσιακός τηλεοπτικός τύπος ο οποίος θα βγάλει στη φόρα την αλήθεια για τις σχέσεις ανδρών και γυναικών.
Ο Mike προσλαμβάνεται στο κανάλι της Abby ως ο τύπος που θα φέρει τα νούμερα. Εκείνη αντιδράει αλλά οι ακροαματικότητες την διαψεύδουν.
Συγχρόνως γνωρίζει τον όμορφο γείτονα και θέλει να βγει μαζί του. Φαίνεται όμως ότι δεν έχει τον τρόπο, αφού έχει ξεχάσει να φλερτάρει.
Έτσι δέχεται να κάνει ότι της λέει ο Mike βάζοντας ένα στοίχημα. Εάν το χάσει θα σταματήσει το κύμα διαφωνιών εναντίον του, εάν όχι, ο Mike θα παραιτηθεί...

Προσωπική άποψη:
Σχετικά με αυτή την ταινία, μία και μόνο είναι η γυμνή αλήθεια. Δεν πρόκειται να στοχαστείτε, δεν πρόκειται να φιλοσοφήσετε σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, δεν πρόκειται να αναζητήσετε τους λόγους που το αρσενικό και το θηλυκό διαφέρουν μεταξύ τους τόσο πολύ ωστόσο, δεν μπορεί το ένα χωρίς το άλλο. Παρ’ όλα ταύτα, θα διασκεδάσετε πραγματικά και θα γελάσετε με την ψυχή σας. Ναι, επιτέλους μετά από καιρό, μια κομεντί που με έκανε να γελάω συνεχώς και για να πω την μαύρη μου αλήθεια, μου είχε λείψει.

Το σενάριο δεν έχει απολύτως τίποτα τα πρωτότυπο. Ασχολείται με μια ιστορία που την έχουμε δει ξανά και ξανά μέσα στα κινηματογραφικά χρόνια που έχουν περάσει και που σίγουρα, θα την δούμε ξανά. Όμως, η θεματολογία αυτή, άσχετα από το αν το τελικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο ή όχι, είναι από εκείνες που ξεκινάς να παρακολουθήσεις, αν όχι ευχάριστα, με καλή διάθεση. Δεν περιμένεις θαύματα, ούτε εκπλήξεις. Μπορείς να υποψιαστείς λίγο ή πολύ το τέλος από πριν να μπεις στην αίθουσα αλλά, αυτό είναι κάτι που ανήκει στην ξεκάθαρη φύση της.

Ο Luketic δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κινηματογραφικά του μονοπάτια. Αυτό βέβαια στην δικιά του περίπτωση τουλάχιστον, δεν είναι καθόλου κακό αφού, η προϋπηρεσία του στο είδος, έχει αποδειχτεί κάτι περισσότερο από ικανοποιητική. Και μπορεί η συγκεκριμένη δουλειά να μην φτάνει το ύψος κάποιων προηγούμενων όμως, αυτό δεν την μειώνει καθόλου στα μάτια του θεατή που συνειδητοποιημένα θα επιλέξει αν την δει επειδή απλά θέλει να περάσει καλά και να σπάσει λίγο το χειλάκι του. Και για τα δύο, μπορώ να εγγυηθώ.

Ξέροντας λοιπόν ότι δεν έχει στα χέρια του μια εντυπωσιακή ιστορία, προσπαθεί να παίξει όσο καλύτερα γίνεται με τα δεδομένα εκείνα που φαίνονται να πλεονεκτούν. Αυτά είναι οι χαρακτήρες της ταινίας όπου η μεν δεν είναι η κλασσική νευρωτική γκόμενα και ο δε, δεν είναι ο κλασσικός καραγκιόζης που όλες θα μισούσαν. Αντίθετα τους λατρεύουμε, για διαφορετικούς λόγους και τους παρακολουθούμε καθώς προσπαθούν να συνδυάσουν την διαφορετικότητά τους αυτή. Γιατί τελικά, πάνω σε αυτό βασίζονται και προσπαθούν να δομηθούν όλες οι σχέσεις τόσο στην κινηματογραφική όσο και στην πραγματική ζωή.

Όσο για το πρωταγωνιστικό δίδυμο, αν και δεν θα το περίμενα ποτέ και ίσως να μην το πίστευα αν δεν το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια, ήταν απλά απολαυστικό. Η χημεία μεταξύ τους ήταν πολλή ισχυρή και μεταφερόταν όμορφα στο πανί. Οι κωμικές στιγμές βοηθούσαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, κάνοντας ως έναν βαθμό ιδιαίτερο το ρομάντζο που υπέβοσκε ανάμεσά τους. Ο Buttler μπορεί να μην μας έχει συνηθίσει σε κωμικούς ωστόσο ανταπεξέρχεται καλά και η Heigl επιβεβαιώνεται σε έναν ρόλο που εξ’ αρχής δεν μπορούσες να αμφισβητήσεις ότι της ταίριαζε.

Όχι, δεν πρόκειται για ότι πιο εντυπωσιακό έχετε δει, πολύ περισσότερο για ότι πιο ευφάνταστο στον χώρο της αισθηματικής κομεντί. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορείς να μην εκτιμήσεις μια αξιόλογη προσπάθεια με ενδιαφέρουσα ανάπτυξη, ένα όμορφο και αποδοτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο αλλά, και με έντονο κωμικό στοιχείο, στα πλαίσια μιας προσπάθειας σατιρισμού των σχέσεων των δύο φύλων. Γι’ αυτό χαλαρώστε, απλωθείτε στον καναπέ σας και χαρίστε στον εαυτό σας μιάμιση ώρα διασκέδασης.
Βαθμολογία 7,5/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Η Γυμνή Αλήθεια
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθέτης: Robert Luketic
Πρωταγωνιστές: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner, Eric Winter, Nick Searcy, Jesse D. Goins, Cheryl Hines, John Michael Higgins, Noah Matthews
Παραγωγή: 2009
Διάρκεια: 96’

Επίσημο site:
http://www.thetruthisntpretty.com/