Δεν θέλω να γίνομαι πληκτική, ούτε να επαναλαμβάνομαι συνεχώς. Πώς να τ’ αποφύγω όμως στ’ αλήθεια όταν πρέπει να κάνω μια εισαγωγή σε μια ιστορία, απευθυνόμενη στο βαμπιρόφιλο κοινό; Και αν αυτό το κοινό είχε πάψει να είναι μεγάλο για αρκετά χρόνια λίγο μετά τις αρχές των 90’s, ο αριθμός του αυξήθηκε κατακόρυφα την τελευταία τριετία. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο τα διάφορα βιβλία ανάλογης θεματολογίας, όσο και οι ταινίες ή οι τηλεοπτικές σειρές που ακολούθησαν, εμπνευσμένες σχεδόν πάντα, ή έστω, στην πλειοψηφία τους, από τα πρώτα. Χαρακτηριστική περίπτωση το "True Blood" που σε αντίθεση με το χλιαρό και γλυκανάλατο για πολλούς, κινηματογραφικό “Twilight”, ξεπρόβαλε στη μικρή οθόνη με σκοπό να κατακτήσει, όχι απαραίτητες τις ευαίσθητες κοριτσίστικες εφηβικές καρδιές αλλά, ένα πιο ευρύ κοινό. Ποιο κοινό είναι αυτό; Μα φυσικά εκείνο που διψάει για αίμα, σκοτωμούς χωρίς ιδιαίτερα κίνητρα, ίντριγκες, πάθη, μεταφυσικά δρώμενα και sex.

Η HBO απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς βιβλίων της Charlaine Harris με γενικό τίτλο, "The Southern Vampire Mysteries", τέλη του 2007, έξι χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου βιβλίου και ξεκίνησε σχεδόν αμέσως την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς με τον Alan Ball να βρίσκεται στο τιμόνι της, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων του καναλιού αλλά, και των προσδοκιών των εν αναμονή θεατών. Η τηλεοπτική εκδοχή της ιστορίας μετονομάστηκε σε “True Blood”, βασισμένη στο συνθετικό αίμα ιαπωνικής παρασκευής χάρη στο οποίο οι βρικόλακες της Harris μπόρεσαν να αποκαλύψουν στον κόσμο την ύπαρξή τους. Για τον ρόλο της Sookie επιλέχτηκε η βραβευμένη με Oscar, Anna Paquin, ενώ στο ρόλο του Bill επιλέχτηκε ο Stephen Moyer με την σχέση των δυο τους στη μικρή οθόνη να περνάει από σαράντα κύματα και τελικά να φτάνει στον χωρισμό πολλάκις ενώ στην πραγματική ζωή, να καταλήγει στα σκαλιά της εκκλησίας και στον έγγαμο βίο.

THE STORY
Η ιστορία εξελίσσεται κατά κύριο λόγο στο Μπον Τεμπς, επαρχία της Νοτίου Αμερικής, εξού και απόλυτα συνυφασμένη με όλους τους θρύλους γύρω από τα βαμπίρ. Πρωταγωνίστρια η Sookie, μια τηλεπαθητική γκαρσόνα, ορφανή από γονείς, η οποία ζει με την γιαγιά της η οποία και ανέλαβε την ανατροφή την δικιά της αλλά και του αδερφού της, Jason. Η Sookie είναι ξετρελαμένη από την αποκάλυψη ότι υπάρχουν βρικόλακες, πόσο μάλλον όταν ανακαλύπτει ότι μπορεί πιο εύκολα να ζήσει μαζί τους αφού, δεν μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις τους. Μεγάλο προτέρημα των sexy βαμπίρ αφού, το να διαβάζει την σκέψη των γύρω της την κάνει ώρες-ώρες αντικοινωνική άθελά της αλλά το σημαντικότερο όλων, καθιστά αδύνατη την δημιουργία σχέσης πόσο μάλλον, της ολοκλήρωσής της. Έτσι γνωρίζει τον Bill με τον οποίο μπλέκεται σε ένα αισθηματικό ειδύλλιο και κάπου εκεί, ξεκινάνε οι μπελάδες της και τα ατελείωτα προβλήματά της με τον σκοτεινό τους κόσμο.

1η SEASON:
Η τηλεοπτική πρεμιέρα της σειράς στην Αμερική έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου 2008 και ολοκληρώθηκε έπειτα από 12 επεισόδια με το μεγάλο φινάλε της στις 23 Νοεμβρίου της ίδια χρονιάς. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή με την Sookie και τον Bill, η έναρξη ενός περιπετειώδους ειδυλλίου αλλά και η πρώτη της επαφή με τον κόσμο των βαμπίρ και τον… Eric. Η μικρή επαρχιακή πόλη της Sookie έχει βρεθεί στο επίκεντρο καθώς, μια μυστηριώδης σειρά δολοφονιών έχει αναστατώσει τους κατοίκους της. Δεδομένου δε ότι τα θύματα ήταν στο σύνολό τους γυναίκες οι οποίες και είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με τα σκοτεινά πλάσματα της νύχτας, οι υποψίες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση και φυσικά, με πρώτο και κύριο στόχο, τα βαμπίρ της περιοχής. Η Sookie ξέρει πως τα βαμπίρ δεν ευθύνονται γι’ αυτό και συλλέγοντας όλο και περισσότερα στοιχεία, προσπαθεί να βρει μια λύση ενώ παράλληλα, προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από τον Bill και τον κόσμο του που όσο και να την γοητεύουν, την τρομοκρατούν και την θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο. Φυσικά ο δολοφόνος βάζει στο μάτι τη Sookie οποία μετά κόπων και βασάνων καταφέρνει να ξεφύγει από τα χέρια του και ξαναπέφτει σε εκείνα του Bill προς τέρψη κι ευχαρίστηση. Η σεζόν έκλεισε ανατρεπτικά, εισάγοντάς μας στην επόμενη αλλά, δίνοντάς μας μια πολύ-πολύ μικρή γεύση για το τι θα ακολουθήσει.

2η SEASON:
Η δεύτερη σεζόν αποτελέστηκε και αυτή από 12 επεισόδια, με το πρώτο να παίζει στις 14 Ιουνίου 2009 και το τελευταίο στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι θεατές, παρακολούθησαν την Sookie σε νέες περιπέτειες και σε πολλά διαφορετικά ταμπλό. Από τη μία ένας μυστηριώδης θάνατος και μια Μαινάδα που κυριεύει το Μπον Τεμπς και τους κατοίκους του οδηγώντας τους σε μια σειρά από ακολασίες και όργια. Από την άλλη ένα ταξίδι στο Ντάλας με την Sookie να έχει προσληφθεί από τον Eric προκειμένου να παραστεί σε ένα μεγάλο συνέδριο βρικολάκων ενώ παράλληλα προσπαθεί να βρει ενδείξεις γύρω από την μυστηριώδη εξαφάνιση του δημιουργού και μέντορα του Eric, Godric, 2000 ετών παρακαλώ. Μέσα σ’ όλα αυτά, μία οργάνωση που αυτοχαρακτηρίζεται ως θρησκευτική αίρεση, η Συντροφιά του Ήλιου, μάχεται εναντίον των βαμπίρ και προσπαθεί να τα εξοντώσει ως θέλημα Κυρίου. Η σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… οργιώδης και ανατρεπτική, με τη μία έκπληξη να διαδέχεται την άλλη ενώ το περιπετειώδες κλίμα της αυξήθηκε κατά κόρον. Μάλιστα, το τελευταίο επεισόδιο ρίχνει αυλαία με τον Bill να κάνει πρόταση γάμου στην Sookie και με εκείνον να εξαφανίζεται αμέσως μόλις αυτή βγαίνει τρέχοντας από την τουαλέτα που είχε καταφύγει, προκειμένου να ξεφωνίσει το μεγάλο ναι.

3η SEASON:
Ήταν 30 Ιουλίου του 2009 όταν η HBO επιβεβαίωσε την ύπαρξη τρίτης σεζόν, προς χάριν και τέρψιν των φανατικών θεατών της. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 3 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους με την 13η Ιουνίου να αποτελεί την ημέρα της πρεμιέρας την οποία ακολούθησαν άλλα έντεκα επεισόδια, με το τελευταίο να προβάλλεται στις 12 Σεπτεμβρίου 2010. Ο Bill είναι άφαντος και η Sookie κινεί γη και ουρανό προκειμένου να τον βρει. Τον γαμπρό μέσα απ’ τα χέρια της πήρανε, πώς να το αφήσει έτσι. Έλα όμως που ο ίδιος έπεσε θύμα απαγωγής του Βασιλιά του Μισισιπή ο οποίος τον θέλει στις υπηρεσίες του ενώ παράλληλα, η δημιουργός και πρώην ερωμένη του Bill, Lorena, βρίσκεται πίσω απ’ όλα αυτά διεκδικώντας τον και πάλι, απειλώντας τον μάλιστα ότι θα βλάψει την Sookie. Τι κι αν εκείνος της λέει ότι τελείωσαν, εκείνης κάτι της βρωμάει, τρέχει στον Eric για βοήθεια και με την επιστράτευση του Alshid μπλέκει ακόμα πιο βαθιά στον παράξενο αυτό κόσμο στον οποίο δεν υπάρχουν μόνο βρικόλακες αλλά, λυκάνθρωποι, πανθηράνθρωποι, ακόμα και νεράιδες από τις οποίες και κρατάει η σκούφια της.

ΚΑΙ ΝΑΙ… Η ΩΡΑ ΤΗΣ 4ης SEASON ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ
Στις 26 Ιουνίου, η σεζόν της σειράς κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. από το κανάλι της HBO. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι θαυμαστές της σειράς στον υπόλοιπο πλανήτη θα μείνουν δυσαρεστημένοι αφού, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το επεισόδιο κάθε βδομάδας, διαδικτυακά. Σε αυτή τη σεζόν θα γίνει αυτό που όλοι περίμεναν… η Sookie θα πέσει επιτέλους στην αγκαλιά του Eric, το baby-sitting του οποίου αναλαμβάνει από την στιγμή που εκείνος στέκεται ανίκανος να διαφυλάξει τον εαυτό του, έχοντας πέσει θύμα μιας μάγισσας κι έχοντας χάσει τη μνήμη του. Η Sookie είναι πληγωμένη από τον Bill και όπως και να ‘χει, ο Eric είναι sexy αλλά, όταν δεν είναι ένας εγωιστικός κόπανος, είναι πολύ πιο δύσκολο να του αντισταθείς. Έρωτας, παθιασμένο sex και μαγεία, μπλέκονται σε ένα ξέφρενο γαϊτανάκι που αναμένουμε να παρακολουθήσουμε με αγωνία.

STATISTICS
Η σειρά αγαπήθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη με τους θεατές της να ανεβαίνουν κάθε σεζόν όλο και πιο πολύ. Φανταστείτε ότι τον πρώτο κύκλο παρακολούθησαν μόνο στις Η.Π.Α. μέσο όρο 2 εκατομμύρια άνθρωποι, με 1.44 εκατομμύρια από αυτούς να έχουν δει το πρώτο επεισόδιο στην πρεμιέρα του και 2.45 εκατομμύρια το φινάλε της σεζόν.
Στους επόμενους δύο κύκλους της σειράς τα παραπάνω νούμερα διπλασιάστηκαν φτάνοντας σε μέσους όρους της τάξεως, 4.28 εκατομμύρια για τον δεύτερο και 4.97 εκατομμύρια για τον τρίτο. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι προσδοκίες για τον τέταρτο είναι ακόμα μεγαλύτερες.



I WANNA DO BAD THINGS WITH YOU… BY THE GREEK WAY
Όπως ήταν φυσικό, η σειρά βρήκε τον τρόπο της να φτάσει και στις ελληνικές οθόνες με τον ΑΝΤ1 να έχει πιάσει το νόημα και κατανοώντας τι είναι αυτό που θέλει η νέα γενιά. Οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς, με σύνολο 24 επεισοδίων, έκαναν πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση πέρσι το καλοκαίρι και έπειτα από αναμονή αρκετών μηνών, η τρίτη σεζόν έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας στις 14/06 μέσω της web-tv υπηρεσίας του καναλιού και 15/06 στις τηλεοπτικές οθόνες.

BY THE… BOOK
Μέχρι στιγμής οι σεζόν της σειράς έχουν βασιστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους στα βιβλία της Harris. Οι όποιες παραλλαγές δεν αλλοιώνουν το νόημα της ιστορίας, πόσο μάλλον την κεντρική της ιδέα. Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι ίσως ο Bill να είναι πιο… παθιασμένος και διεκδικητικός στην οθόνη, απ’ όσο είναι τουλάχιστον στο χαρτί.

Η κυκλοφορία των βιβλίων στην Ελλάδα γίνεται από τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος, οι οποίες και μπορούν να είναι υπερήφανες για την καλή δουλειά τους, τόσο σε μεταφραστικό, όσο και σε επίπεδο επιμέλειας. Κυκλοφορούν ήδη τα πρώτα 7 βιβλία της σειράς ενώ στο τέλος του μήνα αναμένεται το 8ο κατά σειρά, σε ένα σύνολο 11 αμερικάνικων που πολύ σύντομα αναμένεται να γίνουν 12 οπότε και θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.


ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ TRUE BLOOD;
- Γιατί δεν ωραιοποιεί τους βρικόλακες, τους παρουσιάζει ακριβώς όπως είναι. Παθιασμένοι, εκδικητικοί, διψασμένοι για αίμα και sex, δολοπλόκοι και ικανοί να κάνουν τα πάντα.
- Γιατί οι δοξασίες του Νότου ξετυλίγονται σε κάθε season με μοναδικό και ρεαλιστικό τρόπο μπροστά στα μάτια μας.
- Γιατί είμαι μια σειρά ατμοσφαιρική, γεμάτη ανατροπές, βία, εκπλήξεις και αλεπάλληλους κινδύνους.
- Γιατί οι χαρακτήρες του έχουν προσωπικότητα και γιατί η πρωταγωνίστριά του έχει τσαγανό, έστω και αν προτιμάμε την λογοτεχνική από την τηλεοπτική Sookie.
- Γιατί κακά τα ψέματα, στα κοριτσάκια μας αρέσει να βλέπουμε καλοσχηματισμένα σώματα και γραμμωμένους κοιλιακούς ενώ στα αγοράκια αρέσει να βλέπουν πληθωρικές και ενίοτε ημίγυμνες γυναίκες.
- Γιατί η αιμοποσία των βρικολάκων δεν είναι κάτι που αποφεύγεται αλλά, η αληθινή τους φύση που δεν σοκάρει αλλά αντίθετα, προκαλεί μια διεστραμμένη γοητεία.
- Γιατί πίσω από την σειρά ας μην ξεχνάμε πως βρίσκεται ο Ball πράγμα που για όσους τον γνωρίζουν, λέει πολλά από μόνο του.