Ο δημιουργός comics, Jerry Robinson, άφησε την τελευταία του πνοή στη Νέα Υόρκη και σε ηλικία 89 ετών, στις 7 Δεκεμβρίου 2011. Ο Robinson ξεκίνησε να ζωγραφίζει comics το 1939 και σε ηλικία μόλις 17 ετών.
Ο Robinson γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1922 στο Trenton του New Jersey και προσλήφθηκε από τον ίδιο τον Kane το 1939, ενόσω σπούδαζε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο της Columbia, για να συνεργαστούν για λογαριασμό της National Comics, η οποία σήμερα είναι γνωστή ως DC Comics.
Χωρίς αυτόν ο Batman δεν θα είχε συναντήσει ποτέ τον Robin ενώνοντας τις δυνάμεις τους ενάντια των κακών της Gotham City και σύμφωνα με πολλούς, δεν θα είχαμε ποτέ απολαύσει τον κακό που αγαπάμε να μισούμε, Joker. Άλλωστε όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, έβρισκε τους κακούς χαρακτήρες πιο ενδιαφέροντες από τους καλούς. Ωστόσο, ο δημιουργός του Batman, Bob Kane, ο οποίος πέθανε το 1998, έχει ισχυριστεί ότι ο ίδιος και ο συγγραφέας της αυθεντικής σειράς comics, Bill Finger, ήταν οι δημιουργεί του χαρακτήρα.
Επιπλέον, είναι εκείνος που δημιούργησε τους χαρακτήρες του μπάτλερ του Bruce Wayne, Alfred, αλλά και του κακού, Two-Face.
Όταν το 1943 ο Kane άφησε τα comic books του Batman, ο Robinson ανέλαβε εξ' ολοκλήρου τον σχεδιασμό της καθημερινής comic εφημερίδας του διάσημου ήρωα σε συνεργασία με ορισμένους άλλους όπως ο Dick Sprang.
Ο Robinson υπήρξε πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Γελοιογράφων από το 1967 έως το 1969 και υπηρέτησε μια διετή θητεία ως πρόεδρος του Συλλόγου Αμερικανών Έντυπων Γελοιογράφων, αρχής γενομένης από το 1973.
Το 1974 έγραψε το "The Comics", μια ολοκληρωμένη μελέτη της ιστορίας των comics που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες.
Στις 26 Μαΐου 2007, η DC Comics ανακοίνωσε ότι ο Robinson είχε προσληφθεί από την εταιρεία ως δημιουργικός σύμβουλος χωρίς ωστόσο το δελτίο τύπου που συνοδεύει την παρούσα ανακοίνωση να περιλαμβάνει περιγραφή των καθηκόντων ή των αρμοδιοτήτων του.
Για το έργο του κέρδισε πολλά βραβεία, ανάμεσα στα οποία το National Cartoonists Society για το "Comic Book Division" το 1956, το Newspaper Panel Cartoon το 1963 για το "Still Life", το Special Features Award το 1965 για το "Flubs and Fluffs" και το Milton Caniff Lifetime Achievement Award το 2000. Έλαβε επίσης, για την συνολική του συμμετοχή στον κόσμο των comics, το Sparky Award από το Cartoon Art Museum το 2011 κατά την διάρκεια του San Diego Comic-Con International.