Συνοπτική περίληψη του έργου:
Λίγο πριν το γάμο του με την αγαπημένη του, ο Eliot και η υπόλοιπη παρέα του δάσους αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή: να σώσουν το φίλο τους, Mr. Weenie, που έχει πέσει θύμα απαγωγής.

Προσωπική άποψη:
Μπορεί να μην έχω δει την πρώτη ταινία με τους "Ήρωες Του Δάσους" ωστόσο, το σκέφτηκα και αποφάσισα πως δεν μπορεί να είναι και ο "Νονός" ώστε να είναι απαράδεκτο να χάσω το πρώτο μέρος, έστω μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να επανορθώσω. Άλλωστε όταν το δεύτερο το προσφέρει τσάμπα η τηλεόραση, γιατί να το πληρώσεις; Και το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μου αυτή γιατί αποδείχτηκε περίτρανα πως η εν λόγω ταινία, όχι μόνο δεν άξιζε τα λεφτά του θεατή προκειμένου να την παρακολουθήσει σινεμά αλλά, ούτε καν τα 2€ που θα στοιχίσει η ενοικίαση του dvd. Δυστυχώς, για πολλοστή φορά αποδείχτηκε πως μερικές ταινίες animation, για να μην πω οι περισσότερες, γυρίζονται, ακολουθώντας τες μάλιστα συνέχειες, πολύ περισσότερες από μία κατά περιπτώσεις, απλά και μόνο για να τ' αρπάζουν.

Τι έχουμε; Μια χούφτα χαριτωμένα, στην πλειοψηφία τους ζωάκια, τα οποία και κατοικούν στο δάσος. Ανάμεσά τους και ένας σκύλος ο οποίος έχει αποφασίσει ότι η άγρια ζωή του ταιριάζει καλύτερα από την φλώρικη σπιτίσια που ζούσε μέχρι πριν από κάποιο καιρό. Δύο ελάφια που ετοιμάζονται να παντρευτούν με το αρσενικό να επιβεβαιώνει πως, σε όποιο είδος κι αν ανήκεις, άπαξ και είσαι αρσενικό παθαίνεις αμόκ με την ιδέα της αιώνιας δέσμευσης, παθαίνεις κρίση πανικού και ορισμένες φορές, κρίση προσωπικότητας. Και εκεί ακριβώς έρχεται η σωτηρία του αρσενικού ελαφιού. Το σκυλάκι 'απαγάγεται' από τα πρώην αφεντικά του, τα οποία είναι περιχαρείς που τον ξαναβρήκαν, και έτσι το αρσενικό ελάφι, αρχηγός του ζωικού μπουλουκιού, ξεκινάει αποστολή εύρεσης και διάσωσης του κατοικίδιου φίλου τους, γεγονός που οδηγεί στην αναβολή του γάμου, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ήταν αμφίβολο ότι θα γινόταν, αλλά και σε ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και αναθεώρησης.

Θα ήταν πιο εύκολο για τα ίδια τα ζωντανά αλλά και για εμάς ως θεατές, να κατέφευγαν σε έναν ψυχίατρο... ψυχαναλυτή... κάποιον ειδικό εν πας περιπτώσει που θα μπορούσε να θέσει τέλος στα υπαρξιακά, συναισθηματικά και λοιπά προβλήματά τους. Αλλά από την στιγμή που επέλεξαν να μην το κάνουν και μοιράζονται το δράμα τους μαζί μας, θα μπορούσαν να το κάνουν με έναν τρόπο ο οποίος θα ήταν τουλάχιστον, περισσότερο διασκεδαστικός. Δεν έχω την απαίτηση απ' όλες τις animation παραγωγές να έχουν κάποιο μεγαλεπήβολο μήνυμα ή ζητήματα ηθικής κλπ. ωστόσο, από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα σεναριακής ποιότητας τουλάχιστον, ας υπάρχει ποιότητα ψυχαγωγίας. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που να είδα κινούμενο σχέδιο και να βαρέθηκα τόσο, μα τόσο πολύ. Ακόμα και η συμμετοχή του φλώρου, μαφιόζου κατοικίδιου σκύλου σαλονιού που θέλει να αφανίσει όλα τα άγρια ζώα, δεν είναι παρά μια ατυχής προσθήκη στο όλο εγχείρημα.

Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο O' Callaghan γυρίζοντας την ταινία αυτή. Ή όχι... ξέρω! Απολύτως τίποτα, ότι ακριβώς δηλαδή σκεφτόταν και όλες τις υπόλοιπες ταινίες που συμπληρώνουν το βιογραφικό του σημείωμα. Αλλά όταν το ίδιο το σενάριο είναι κάτι περισσότερο από χλιαρό και αφελές, η σκηνοθετική σου προσέγγιση δεν μπορεί να διαφέρει και πολύ. Τώρα, όσον αφορά το cast, δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Δεν θα συναντήσετε κανένα μεγάλο όνομα, ούτε κάποιον που να μπορείτε να αναγνωρίσετε. Αυτό θα μπορούσε να μην είναι απαραίτητα κακό αλλά στην προκειμένη, είναι και μάλιστα πολύ. Σου δίνεται η αίσθηση ότι δεν ερμηνεύουν αλλά, απλά βρέθηκαν σε ένα στούντιο κατά λάθος, τους έβαλαν μερικές ατάκες στο χέρι και τους ζήτησαν να τις εκτελέσουν. Φυσικά αυτοί δεν κατάλαβαν και τις εκτέλεσαν κανονικά... στα 2 μέτρα.

Πρέπει μερικοί-μερικοί να καταλάβουν ότι οι animation ταινίες, πολύ περισσότερο αυτές που έχουν το θάρρος, ή και το θράσος, να κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες, αξιώνοντας ένα εισιτήριο τουλάχιστον 8€, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να είναι πιο προσεγμένες, πιο δημιουργικές, πιο καλοφτιαγμένες, πιο έξυπνες, πιο διασκεδαστικές. Η συγκεκριμένη, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να ψυχαγωγήσει αλλά, ούτε να ικανοποιήσει ένα παιδάκι πάνω από 5 χρόνων. Σαχλό, αδιάφορο, βλακωδώς δομημένο, το φιλμ "Οι Ήρωες Του Δάσους 2", όχι απλά δεν με προκαλούν να δω το πρώτο μέρος αλλά. με κάνουν να τρέμω από σύγχυση στην ιδέα ότι ετοιμάζεται να βγει και τρίτο. Δηλαδή, πόσα μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος;
Βαθμολογία 2/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Οι Ήρωες Του Δάσους 2
Είδος: Animation
Σκηνοθέτης: Matthew O`Callaghan
Πρωταγωνιστές: Joel McHale, Mike Epps, Jane Krakowski, Billy Connolly, Crispin Glover, Cody Cameron, Steve Schirripa, Georgia Engel, Diedrich Bader, Fred Stoller, Olivia Hack, Danny Mann, Matthew W. Taylor, Nika Futterman, Michelle Murdocca, Jacquie Barnbrook
Παραγωγή: 2008
Διάρκεια: 76'

Επίσημο site: