Μια ανακοπή καρδιάς στέρησε από την ελληνική πρόζα τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά της, αφού τα ξημερώματα και κατά τη μεταφορά του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, ο Βασίλης Τσιβιλίκας έφυγε από τη ζωή.
O ηθοποιός είχε έντονο θωρακικό άλγος και παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ να τον ανανήψουν, αλλά και των γιατρών του νοσοκομείου που επί 40 λεπτά έδωσαν σκληρή μάχη να τον επαναφέρουν στην ζωή, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Γεννημένος το 1942 στη Θεσσαλονίκη, οι δάσκαλοι του τον έστρεψαν στην υποκριτική, ξεχωρίζοντας από πολύ νεαρή ηλικία το ταλέντο του. Έτσι αποφάσισε αργότερα να εγκαταλείψει την αγγλική φιλολογία όπου φοιτούσε για να βρεθεί στην Αθήνα και στο τμήμα σπουδών της σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Το 1965, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε θεατρικό σανίδι και δύο χρόνια αργότερα, δέχτηκε την μεγάλη και τιμητική πρόσκληση του Κάρολου Κουν για να συμμετάσχει στο Θέατρο Τέχνης.
Η χρυσή δεκαετία του Βασίλη Τσιβιλίκα ήταν τα 1970. Στις αρχές αυτής, ξεκίνησε να ασχολείται με επιθεώρηση, ενώ έκανε ντεμπούτο στον κινηματογράφο, με τον οποίο δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα, με την κωμωδία "Η Θεία Μου Η Χίπισσα".
Πριν φύγει η δεκαετία αυτή, ασχολήθηκε με την πρόζα κι εκεί έμελε να καθιερωθεί. Ερμήνευσε ειδικά έναν τύπο άντρα με τέτοιο αμίμητο τρόπο, που οι αίθουσες που εμφανίζονταν κατάκλυζαν από θεατές.
Ακούραστος, έμελε να «πέσει» στο σανίδι, αφού και τώρα παρουσιάζονταν σε παράσταση, το "Η Ζωή Ποδήλατο". Άφησε πίσω του δύο παιδιά.