Συνοπτική περίληψη του βιβλίου: 
Τρία νεαρά κορίτσια, η Νεφρίτη, η Ηλέκτρα και η Οπάλη, από διαφορετικούς κόσμους, τη μέρα που κλείνουν τα δεκατέσσερα ανακαλύπτουν πως είναι υιοθετημένες. Τα λόγια μιας παλιάς προφητείας τις υποχρεώνουν, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους σε κάποιο μακρινό βασίλειο. Η καθεμία τότε αποκτά κι από μία μαγική πέτρα, σαν μοναδικό όπλο, που αντιστοιχεί στ΄ όνομά της.
Αν και όλα τις χωρίζουν, θα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται η μία την άλλη για να γλιτώσουν απ΄ τους κινδύνους που παραμονεύουν. Ξεκινάνε ένα μακρινό ταξίδι, συναντάνε την Οονάγκ, τη μυστηριώδη μάντισσα, που τις καθοδηγεί. Η αναζήτηση αυτή θα καταλήξει σ΄ έναν πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις του κακού.

Προσωπική άποψη:
Η αλήθεια είναι πως έβλεπα πολύ καιρό το συγκεκριμένο βιβλίο στο ράφι του βιβλιοπωλείου και πολύ περισσότερο, στο ράφι της δικιάς μου βιβλιοθήκης ωστόσο, πάντα κάτι μεσολαβούσε και έπαιρνε προτεραιότητα. Αυτή τη φορά όμως αντιστάθηκα στον πειρασμό να καταπιαστώ με κάποιο άλλο στη θέση του, για πολλοστή φορά, και έτσι έκανα το μεγάλο βήμα. Και όχι, δεν το μετάνιωσα καθόλου γιατί, όσο παιδικό κι αν φοβόμουν ότι μπορεί να είναι, αποδείχτηκε εξαιρετικά ευχάριστο στην ανάγνωσή του. Δεν θα ισχυριστώ φυσικά ότι το έργο δεν χαρακτηρίζεται από κάποια παιδικότητα ωστόσο, είναι εκείνη η μορφή της που νοσταλγείς και αγαπάς, που χαίρεσαι όταν συναντάς και αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί στη μαγεία της χωρίς γκρίνιες και περιστροφές. Γιατί αυτός είναι ο σκοπός της Bujor τελικά, να μας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο, όπου όλα μοιάζουν απίθανα και όμως, όλα είναι δυνατά, αρκεί να πιστέψεις σε αυτά.

Τρία κορίτσια, τρεις πέτρες, μια προφητεία που τις ένωσε από την στιγμή κι όλας που γεννήθηκαν με σκοπό να τις κάνει να συναντηθούν και να πορευτούν με έναν κοινό στόχο, με μια αποστολή που κρύβει πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούν να φανταστούν. Η Νεφρίτη, η Ηλέκτρα και η Οπάλη, είναι τρία κορίτσια που έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα και εκείνη των 14ων γενεθλίων τους, ανακαλύπτουν ότι όλη τους η ζωή μέχρι τότε ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Παρά τις διαφορές τους, παρά τις κοινωνικές τάξεις που τις χωρίζουν και τον τρόπο που έχουν μεγαλώσει, τα τρία αυτά κορίτσια έχουν ένα μεγάλο κοινό. Είναι υιοθετημένες, μεγαλωμένες από οικογένειες που δεν τους έφεραν στον κόσμο αλλά, ανέλαβαν να τις μεγαλώσουν και να τις προστατέψουν μέχρι την στιγμή αυτή όπου το κάλεσμα της μοίρας της φέρνει κοντά για πρώτη φορά. Πρέπει λοιπόν, πρώτα απ' όλα, να δεχτούν τη νέα κατάσταση και να συμβιβαστούν με το γεγονός πως ότι γνώριζαν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ψέμα. Από 'κει κι έπειτα, πρέπει να ανακαλύψουν τι είναι η Προφητεία και το σημαντικότερο όλων, ποια είναι η δικιά τους θέση μέσα σε αυτήν.

Ξεκινάνε λοιπόν ένα ταξίδι, ένα οδοιπορικό στις πόλεις και τις εξοχές του τόπου τους με σκοπό να ανακαλύψουν ποιες πραγματικά είναι αλλά, και ποιο είναι το πεπρωμένο που πρέπει να ακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν. Στο ταξίδι αυτό θα συναντήσουν φίλους που γνωρίζουν τα μυστικά τους και που είναι πρόθυμοι να τις βοηθήσουν. Όπως είναι όμως φυσικό, θα συναντήσουν και πολλούς εχθρούς που στόχο τους έχουν, όχι απλά να τις εμποδίσουν αλλά, να τις οδηγήσουν σε έναν φριχτό θάνατο. Είναι εκείνοι που κυβερνάνε κι ελέγχουν τα πάντα, εκείνοι που δεν μπορούν να αφήσουν την εξουσία τους να χαθεί εξαιτίας τριών ανήλικων κοριτσιών, εκείνοι που είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να κατέχουν τη δύναμη να καταδυναστεύουν τα πλήθη. Και ανάμεσα σε αυτά τα δυο στρατόπεδα, υπάρχει ο Εκλεκτός, εκείνος που ακόμα δεν έχει βρεθεί αλλά όταν το κάνει, θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί του στρατού της ειρήνης και θα οδηγήσει το πλήθος στη μάχη. Είναι εκείνος με την αγνή καρδιά που ωστόσο, γνωρίζει καλά και το σκοτάδι, πράγμα λογικό αν αναλογιστούμε ότι το Φως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Σκότος.

Η ιστορία της Flavia Bujor κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 στο Παρίσι και αμέσως έγινε μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο στο νεανικό αλλά, και στο ενήλικο κοινό που αγαπάει την περιπέτεια και την φαντασία. Η ιστορία της άλλωστε εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Μια μαγική και μυστηριώδης χώρα μεσαιωνικών χαρακτηριστικών και ομορφιάς, κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλουν κατώτερα και ανώτερα στρώματα, μέσα από τα οποία γεννιούνται σωτήρες και δυνάστες, νεαροί πρωταγωνιστές που έχουν ταυτόχρονα ευαισθησία και ενθουσιώδη παρορμητισμό, μαγικά πλάσματα και δυνάμεις πέραν από τα σύνορα του δικού μας κόσμου και μια προφητεία ζωντανή μέσα στους αιώνες μπορεί να οδηγήσει στην λύτρωση. Ναι, η Bujor πλάθει το δικό της, σύγχρονο παραμύθι, χρησιμοποιώντας όλα τα πεπαλαιωμένα συστατικά επιτυχίας, με μια δόση φρεσκάδας από τη μαγεία και τη φαντασία του σήμερα. Με απλό τρόπο, καταφέρνει να μιλήσει για θεμελιώδεις αξίες στη ζωή ενός ανθρώπου ενώ παράλληλα, ξετυλίγει το νήμα μιας ιστορίας γεμάτης μυστικά, συνεχείς ανατροπές κι εκπλήξεις, με αρκετές δόσεις συγκίνησης,ισορροπημένες με ισάξιες δόσεις έξυπνου χιούμορ.

Με πολύ απλά λόγια, "Η Προφητεία Της Πέτρας" είναι ένα γοητευτικό παραμύθι, τοποθετημένο σε μια μαγική χώρα, πεπαλαιωμένης αισθητικής που μας προκαλεί να ταξιδέψουμε σε αυτήν ανακαλύπτοντας κάθε μικρή ή μεγάλη ομορφιά που βρίσκεται κρυμμένη σε αυτήν ενώ παράλληλα, ο φόβος για το άγνωστο που πλησιάζει απειλητικό και άγριο δεν παύει λεπτό να μας κατατρέχει. Σκοτεινά μυστικά, καλά κρυμμένες αλήθειες που περιμένουν να δουν το φως, δράση, αγωνία, συνεχείς ανατροπές κι αποκαλύψεις που ορισμένες φορές σοκάρουν, συναντάνε τη νεανική αθωότητα αλλά και την πίστη που μπορεί να μας κάνει να πιστέψουμε ακόμα και στο αδύνατο. Η Bujor αγκαλιάζει με πολλή αγάπη τους πρωταγωνιστές της και αυτό είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω κι εμείς, ως αναγνώστες, το δεχόμαστε με χαμόγελο και ικανοποίηση, δίνοντας ένα είδος ελαφρυντικού στο κάπως βεβιασμένο φινάλε, το οποίο προσωπικά θα ήθελα να τράβαγε λίγο περισσότερο, έτσι ώστε να απολαύσω ακόμα πιο πολύ τη δράση και τον δρόμο προς την λύτρωση και την κορύφωση του αγώνα για ελευθερία.
Βαθμολογία 9/10 

Ταυτότητα βιβλίου: 
Συγγραφέας: Flavia Bujor
Μεταφραστής: Καρακώστα Μελίνα
Εκδόσεις: Πατάκης
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2004
Αρ. σελίδων: 355
ISBN: 978-960-16-0930-0