Ads 468x60px

Παρασκευή, Ιουλίου 13, 2012

ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ

Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της — ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν... 
H Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο. 
Όμως ο Γκρέυ βασανίζεται από τους δικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέυ κρατά κρυμμένα...

Προσωπική άποψη:
"Πενήντα Αποχρώσεις Του Γκρι" ή αλλιώς, το εκδοτικό φαινόμενο που κάνει τον γύρο του κόσμου, σπάζοντας κάθε εβδομάδα κάθε νέο προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων, έχοντας φτάσει περίπου τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και τα 9.000 αντίτυπα τις 4 πρώτες μέρες κυκλοφορίας του στην χώρα μας ενώ τα κινηματογραφικά του δικαιώματα πουλήθηκαν έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως λένε άλλωστε οι ειδικοί, έχει να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα τόσο αμφιλεγόμενο βιβλίο που να προκαλέσει τόσες ποικίλες αντιδράσεις από την εποχή του "Κώδικα Ντα Βίντσι" και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα το "Πενήντα Αποχρώσεις Του Γκρι"; Κάποιοι βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν ως πορνογράφημα, άλλοι ως μια συγκαλυμμένη σεξουαλική εκδοχή που η κάθε νοικοκυρά θα μπορούσε να διαβάσει στον υπολογιστή της χωρίς ντροπή και χωρίς να γίνει αντιληπτή αφού στην πρώτη του μορφή, το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφόρησε διαδικτυακά από την E.L. James ως μια fan-fic εκδοχή του "Twilight". Για μένα η αλήθεια, βρίσκεται αρκετά μακριά από όλα αυτά.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η 21 ετών Άνα Στιλ, τελειόφοιτη φοιτήτρια η οποία από μια σύμπτωση, γνωρίζει τον 27χρονο επιτυχημένο και πάμπλουτο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ. Η παράξενη έλξη που αναπτύσσεται μεταξύ τους δεν περνάει απαρατήρητη για κανέναν από τους δύο όμως τα πράγματα είναι αρκετά πιο πολύπλοκα απ' όσο συνηθίζεται σε κάθε καθημερινό love story. Η Άνα είναι πρωτάρα και άβγαλτη, δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή της έρωτα αφού ποτέ δεν γνώρισε κάποιον που να ξύπνησε μέσα της πραγματικό πόθο. Ο Κρίστιαν από την άλλη, όχι μόνο είναι έμπειρος όσο δεν πάει αλλά, τα γούστα του και οι προτιμήσεις του στο sex είναι κάτι περισσότερο από μη συνηθισμένες. Δεν δένεται συναισθηματικά με τις εκάστοτε συντρόφους αλλά, έρχεται σε μια συμφωνία μαζί τους η οποία τελείται κάτω από τους όρους ενός, αρρωστημένου θα μπορούσαμε να πούμε, συμβολαίου σύμφωνα με το οποίο, η γυναίκα υιοθετεί τον όρο της Υποτακτικής και εκείνος, τον ρόλο του Κυρίαρχου, εκείνου που θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του sex, τόσο ως προς την συχνότητα, όσο και ως προς τον τρόπο που αυτό θα εκτελείται. Και μπορεί η Άνα αρχικά να σοκάρεται από τις αποκαλύψεις αυτές όμως, το πάθος της για τον άντρα αυτό είναι πιο ισχυρό από τις αμφιβολίες της.

Σε πρώτη φάση θεωρώ ότι για να διαβάσει κανείς το συγκεκριμένο βιβλίο, καλό θα ήταν να ανήκει στο ενήλικο κοινό αφού, ας μην κοροϊδευόμαστε, σε αυτό ακριβώς απευθύνεται. Από 'κει κι έπειτα καλό είναι, πρώτον να μην είσαι πουριτανός, δεύτερον να μην σοκάρεσαι εύκολα, τρίτον να έχεις αρκετές εμπειρίες ώστε να μπορείς να κατανοήσεις κάθε προέκταση της ιστορίας και τέταρτον και ίσως σημαντικότερον, να έχεις ανοιχτό μυαλό έτσι ώστε να μπορέσεις να δεις την ουσία της ιστορίας πέραν από την επιφάνεια. Ναι, το "Πενήντα Αποχρώσεις Του Γκρι" είναι ένα βιβλίο sex, δεν μιλάει απλά γι' αυτό και οι σκηνές σεξουαλικής έντασης και δραστηριότητας είναι κάτι παραπάνω από αρκετές, είναι όμως μόνο αυτό; Προσωπικά πιστεύω πως όχι γιατί, για μένα, η ουσία της υπόθεσης δεν βρίσκεται στο τι κάνουν οι πρωταγωνιστές στο κρεβάτι τους αλλά, ποια είναι τα κίνητρα που οδηγούν την Άνα στο να επιλέξει να ακολουθήσει το σκοτεινό μονοπάτι του πόθου και από την άλλη, ποιοι είναι οι λόγοι που η σεξουαλικότητα του Κρίστιαν είναι η υπάρχουσα, ποια μυστικά κρύβονται στο παρελθόν του και τον έκαναν αυτό, το για πολλούς, σαδομαζοχιστικό κτήνος που στερείται συναισθημάτων.

Η αλήθεια είναι πως ο Κρίστιαν δεν είναι ένα κυνικό, σεξουαλικά διεστραμμένο καθίκι, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τον παρουσιάσουν έτσι. Αν αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, που όντως, δεν είναι διόλου συνηθισμένες αλλά σε καμία περίπτωση, εν έτη 2012 δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και πλήρως αλλόκοτες, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι κάτω από το πρόσωπο του control freak επιχειρηματία, βρίσκεται μια ιδιόμορφη ευαισθησία και ένας καλά συγκαλυμμένος συναισθηματισμός. Το τι είναι σήμερα ο Κρίστιαν, δεν οφείλεται στην προσωπική του επιλογή αλλά, στα παιδικά του βιώματα καθώς και στον τρόπο που καθοδηγήθηκε, ή και κακοποιήθηκε αν θέλετε, σεξουαλικά, σε μια ηλικία που ο κάθε άνθρωπος αποκτά την προσωπική του ταυτότητα στο συγκεκριμένο θέμα καθώς, τον σημαντικότερο ρόλο στην διαμόρφωση αυτή παίζει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διερεύνηση που αργότερα, οδηγεί σε ένα πολύ συγκεκριμένο, προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Και αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο Κρίστιαν δεν είναι κριτική αλλά, ένας άνθρωπος ο οποίος θα καταφέρει να ξεκλειδώσει τα συναισθήματα που νομίζει πως δεν έχει, που θα διαγράψει από μέσα του την δήθεν ανικανότητα να υποχωρήσει, να συμβιβαστεί, να θυσιάσει το εγώ του και τις επιθυμίες του προκειμένου να αποκτήσει κάτι που πραγματικά επιθυμεί, όχι μόνο για το sex που μπορεί πολύ εύκολα να το βρει αλλά, για κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Είναι ένας άνθρωπος που ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται αντιπαθής, μόνο αγάπη, έλξη και συμπόνοια μπορείς να νιώσεις τελικά για εκείνον.

Και φτάνω στην Άνα όπου επίσης πολλοί βιάστηκαν να την χαρακτηρίσουν ως έναν άνθρωπο χωρίς αξιοπρέπεια και με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Νομίζω ότι το να καταλήξουμε αβίαστα σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, είναι κάτι παραπάνω από άδικο. Μην ξεχνάμε ότι η Άνα είναι ένα πλάσμα χωρίς καμία απολύτως εμπειρία, τόσο σεξουαλική όσο και συναισθηματική, που μπλέκεται στα δίκτυα ενός ανθρώπου που όχι μόνο γνωρίζει περισσότερα από εκείνη αλλά, καταφέρνει να της ξυπνήσει τον πόθο και παράλληλα, να την ταξιδέψει σε κόσμους που δεν είχε φανταστεί, να εξερευνήσει μονοπάτια που δεν ήξερε ότι υπάρχουν και να την απενοχοποιήσει απέναντι στο sex φτάνοντάς την στα όρια που μπορεί να αντέξει και όχι στο να τα ξεπεράσει. Πέραν όμως όλων αυτών δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι η Άνα δεν παραδίνεται άνευ όρων στον Κρίστιαν, άσχετα από το πόσο τον θέλει και το τι αισθάνεται για εκείνον. Είναι πρόθυμη να δοκιμάσει και να κάνει θυσίες αλλά, την ίδια στιγμή, περιμένει κι εκείνη κάποιες υποχωρήσεις από τον ίδιο. Το γεγονός δε ότι έχει αυτοεκτίμηση και σεβασμό για τον εαυτό της, φαίνεται από την κόντρα του σκοτεινού της εαυτού που είναι έτοιμος να παραδοθεί σε κάθε επιθυμία του Κρίστιαν, και του υποσεινήδητού της που συνεχώς της φωνάζει και προσπαθεί να την κρατήσει υπό έλεγχο. Έξω από τον χορό μπορεί να λέμε πολλά τραγούδια όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν η λογική και το συναίσθημα κοντράρονται, η μάχη είναι δύσκολη και πολλές φορές, επίπονη.

Η συγγραφέας της ιστορίας, E.L. James, υποθέτω πως δεν περίμενε ούτε στα πιο τρελά της όνειρα ότι μια ιστορία που ξεκίνησε να γράφει για προσωπική της ευχαρίστηση και που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διάβασαν δωρεάν στο διαδίκτυο, θα μπορούσε, όχι μόνο να βρίσκεται σήμερα στα ράφια της βιβλιοθήκης μας αλλά, να έχει προκαλέσει τέτοιο σάλο και τόσες συζητήσεις. Όχι, δεν θα ισχυριστώ σε καμία περίπτωση πως το εν λόγω έργο θα μπορούσε να μπει ανάμεσα στα αριστουργήματα της λογοτεχνίας γιατί αν το θέλετε, δεν έχει τα φόντα ως προς το συγγραφικό κομμάτι όμως, πιο σύγχρονο λογοτεχνικό έργο, άσχετα από την κατηγορία που υπάγεται, έχει τα φόντα για κάτι τέτοιο; Η γραφή της James είναι απλή και εύκολη, με πιπεράτο χιούμορ και καυστική ειρωνεία και μάλιστα,  δεν είναι λίγες οι φορές που θα αισθανθείτε κοκκίνισμα στα μάγουλά σας από την ωμότητα της περιγραφής των σεξουαλικών δραστηριοτήτων των πρωταγωνιστών. Τώρα αν αυτό θα είναι αποτέλεσμα ντροπής ή έξαψης, εξαρτάται από το πόσο συντηρητικοί είστε αλλά κακά τα ψέματα, το κείμενο συνολικά βρύθει αισθησιασμού και σαγήνης. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα βιβλίο που εμβαθύνει στον ανθρώπινο πόθο και στις αιτίες που τον κάνουν να πηγάζει, στις πιο κρυφές επιθυμίες του σκοτεινού μέρους του υποσυνείδητου που μπορεί να μην έχουμε καν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκονται σφηνωμένες εκεί, την διερεύνηση της σεξουαλικότητας και εν κατά κλείδι, στο που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος προκειμένου να ικανοποιήσει, είτε τα πάθη του, είτε τις συναισθηματικές του ανάγκες. 

Το "Πενήντα Αποχρώσεις Του Γκρι", είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είναι ο απόλυτος εκπρόσωπος της ερωτικής λογοτεχνίας εν έτη 2012 και αν το απορρίψουμε, θα πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν και με τον ίδιο συλλογισμό να ακυρώσουμε την αξία άλλων, παλαιότερων εκπροσώπων της ερωτικής λογοτεχνίας, όπως "Ο Εραστής Της Λαίδη Τσάτερλι" και άλλα πολλά. Το "Πενήντα Αποχρώσεις Του Γκρι" δεν είναι πρόστυχο ή χυδαίο, είναι σύγχρονο και αν δεν μπορεί κάποιος να διαχωρίσει αυτά τα δύο, είναι μια άλλη ιστορία. Το τι είναι προκλητικό και τι όχι, με ποια μέσα καταφέρνει να προκαλέσει ή όχι, σχετίζεται άμεσα με τις κοινωνικές, πολιτισμικές, ηθικές, οικογενειακές συνήθειες αλλά πάνω απ' όλα, με την εποχή που εκφράζει, εξού και θεωρώ άκυρο το να σοκαριστείς με την ιστορία του Κρίστιαν και της Άνα, δέχομαι όμως το δικαίωμά σου να μην σου αρέσει ή να μην σε εκφράζει. Όπως και να 'χει, είναι μια ιστορία που διαβάζεται απνευστί και ανεβάζει αναμφίβολα την λίμπιντο, ταυτίζεσαι με τους κεντρικούς χαρακτήρες και διψάς να μάθεις ποια θα είναι η εξέλιξη και τελικά, η κατάληξή της σχέσης τους. Μην το διαβάσετε ως ένα άρρωστο σαδομαζοχιστικό πορνογράφημα, μην το διαβάσετε ως μια kinky ιστορία αγάπης, μην το διαβάσετε ως δείγμα ποιοτικής λογοτεχνίας. Διαβάστε το όπως πραγματικά είναι. Σαν μια παθιασμένη ιστορία sex και έρωτα, συγκαλυμμένων συναισθημάτων και ψυχικών τραυμάτων. Διαβάστε το ως ένα ψυχολογικό, επίκαιρο λογοτέχνημα που κρύβει περισσότερα απ' όσα φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Διαβάστε το ως μια ιστορία δύο ανθρώπων που ο ένας βρίσκεται στο φως, ο άλλος στο σκοτάδι και ο καθένας προσπαθεί να ελκύσει τον άλλον προς το δικό του μέρος.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: E.L. James 
Μεταφραστής: Σπερελάκη Τιτίνα
Εκδόσεις: Πατάκης
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία 
Έτος Έκδοσης: 2012 
Αρ. σελίδων: 704
ISBN: 978-960-16-4603-9

312 Σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 312   Νεότερο›   Νεότερο»
Jokastia είπε...

Υποκλίνομαι! Όλα όσα με έκανε να νιώσω από την πρώτη φορά που το διάβασα μέχρι και την τελευταία πριν λίγες μέρες, τα είπες όλα εσύ! Σε ευχαριστούμε Γιώτα!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Να 'σαι καλά Μαράκι!
Μακάρι ο περισσότερος κόσμος που θα το διαβάσει να το αντιμετωπίσει ως ένα ψυχογράφημα και όχι ως ένα πορνογράφημα γιατί πραγματικά θα ήταν κρίμα.

Jokastia είπε...

Κοίτα, είναι απόλυτα σεβαστό να μην αρέσει αυτό το είδος σε κάποιους, και να μη θέλουν να ασχοληθούν. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχομαι την καυστική κριτική και τις ταμπέλες που βάζουν κάποιοι μόνο για να το κακοχαρακτηρίσουν. Δεν το αξίζει για τους λόγους που αναφέρεις αναλυτικά. Αν μη τι άλλο, δεν είναι παράξενη η τόσο μεγάλη επιτυχία του; Και είμαι βέβαιη πως ο λόγος δεν είναι μόνο οι πικάντικες σκηνές του. Τέτοιες μπορούμε να δούμε καθημερινά και με άνεση πλέον οποιαδήποτε στιγμή θελήσει ο καθένας από εμάς.

joanna zou είπε...

kai egw to ksekinisa auto to vivlio. mou to efere mia ksaderfh apo thn usa alla den to exw teleiwsei. na pw thn alhtheia oute proktite. eimai upervolika ntropalei kai exw kapoia dika mou pisteua ja to thema tou erwta. den krinw thn suggrafea oute fusika kai to koino pou to diavazei, o kathenas mas exei diaforetikh gnwmh kai tha htan xazo ekmerous mou na to kakologisw. aplws den einai tou dikou mou goustou :(
an kai prepei na paredextw oti h perigrafh sou einai aplws teleia :D

gerry είπε...

Σκοπεύω να το ξεκινήσω απόψε.
Η κριτική σου είναι πραγματικά πανέμορφη. Δεν ξέρω αν το βιβλίο θα μου αρέσει ή όχι, αλλά πραγματικά όσα περιέγραψες είναι ακριβώς αυτά που σκέφτομαι όταν διαβάζω τις κριτικές για τις οποίες και εσύ μιλάς έμμεσα. Πραγματικά μπράβο για την συγκεκριμένη κριτική σου.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι κι εγώ δέχομαι ότι δεν θα αρέσει σε όλους. Αλλά όπως λες, δεν γίνεται κάτι που έχει κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία να είναι για τα σκουπίδια, ούτε να το στήνεις στον τοίχο απλά και μόνο γιατί το θεωρείς προκλητικό ή... μη τέχνη.
Το sex είναι η αφετηρία... όχι η ουσία! Αυτά που υποβόσκουν είναι τα σημαντικά και ουσιώδη!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιωαννάκι δεν είναι βιβλίο για όλους, καλώς ή κακώς.
Απλά κάποιοι άνθρωποι έχουν τα όριά του και αυτό είναι σεβαστό.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας αλλά και εμπειριών. Για μένα πρέπει κάποιος να είναι απενοχοποιημένος απέναντι στο sex για να ανταπεξέλθει στην ανάγνωσή του, άσχετα από το αν θα του αρέσει τελικά ή όχι. Δεν κρίνω αν είναι καλό ή κακό αυτό γιατί στην τελική, δεν υπάρχει πραγματικά απάντηση.
Άλλωστε ο έρωτας και τα συναισθήματα υπάρχουν και για μένα, πρέπει ο αναγνώστης να κοιτάξει πιο βαθιά. Να ψάξει να βρει τις αιτίες και όχι να εξετάσει το αποτέλεσμα! ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Γερασιμάκο σ' ευχαριστώ πολύ! Γλυκός όπως πάντα! :)
Μιας και είσαι ο μικρούλης της παρέας, πραγματικά αναμένω με αγωνία την άποψή σου!
Οι κριτικές είναι πάντα σχετικές... εξαρτάται από τα βιώματα του καθενός, από το πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις... από που τα παίρνει ή πως θέλει να το παίξει!

joanna zou είπε...

isws exeis dikaio borei na koitaw ta pragmata epifaniaka....
alla sta 22 mou thewrw oti den exw kai megales empeiries apo sxeseis kai sex..:P
se auth th fash ths zwhs mou epilegw na diavazw poio romantika vivlia.
alla opws eipes kai esu einai thema idiosugkrasias...
pantws oute egw thewrw epidei merikoi apo mas exoun mia x gnwmh prepei to vivlio na kakologite..
agapw ta vivlia kai pisteuw oti ta kathena exei na mas dwsei kai apo kati..:)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιωαννάκι, αν του δώσεις μια ευκαιρία και το διαβάσεις ολόκληρο, τότε ίσως μπορέσεις να δεις πιο βαθιά όπως λέω (και δεν υπονοώ τίποτα σόκιν :P )
Καλά, μην το λες... η εμπειρία δεν έχει απαραίτητα να κάνει με την ηλικία. Ξέρεις τι έχω δει και τι έχω ακούσει; Να φρίξεις! Χα, χα, χα...
Το κάθε βιβλίο έχει να πει κάτι σε κάποιον, ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος δεν είμαστε εμείς.
Και μπορείς βεβαίως να πεις ότι κάτι δεν σου αρέσει αλλά, διαφέρει το να χύνεις χολή!

Χρύσα είπε...

Γιωτάκι...νομίζω ότι αυτή είναι μια από τις κριτικές που τα έδωσες όλα.Πραγματικά καίγομαι να το διαβάσω και τώρα που διάβασα την άποψή σου πολύ περισσότερο.

irini είπε...

Καταρχην για να πω την αληθεια δεν περιμενα οτι θα ειχε τοσο αμμεση ανταποκριση στην Ελλαδα κ μαλιστα μετα απο τοσο λιγες μερες κυκλοφοριας!Ισως επειδη εχει προκαλεσει τοσο ακραιες αντιδρασεις στο εξωτερικο,περα απο την επιτυχια του που δεν μπορει πλεον να αμφισβιτησει κανεις!Εγω παντως περιμενα καιρο αυτο το βιβλιο στα Ελληνικα.Δεν το εχω διαβασει ακομη,οποτε δεν μπορω να εχω αποψη για το ιδιο το βιβλιο,θελω ομως να πω οτι ο χαρακτηρισμος πορνογραφημα ειναι κατι που με εκνευριζει!μπορει ο καθενας να επιλεξει να το διαβασει η να μην το διαβασει,να του αρεσει η οχι κ ο καθενας σηγουρα εχει δικαιωμα να εκφρασει την αποψη του!αλλα πως να το πω?ολοι αυτοι οι ηθικολογισμοι κ οι ακραιες αντιδρασεις του τυπου πρεπει να διακοπει η κυκλοφορια του κτλ (σε καποια κρατοι εχει αποσυρθει απο βιβλιοπωλεια)μου φαινοντε τουλαχιστον αστεια.πρωτα απ ολα τα βιβλια απευθυνονται σε ενηλικο κοινο κ επειδη ειναι σηγουρα ενα ιδιαιτερο βιβλιο χαιρομαι πολυ για τον τροπο με τον οποιο το χειριστηκες Γιωτα,εμενα με καλυψες απολυτα.Ολοι μας διαβαζουμε βιβλια επειδη τα αγαπαμε, με βαση λοιπον αυτο θεωρω τουλαχιστον απαραδεχτο για οποιοδηποτε βιβλιο να δεχεται τετοιο χλευασμο απο κριτικους που υποτιθεται αγαπανε επισης τα βιβλια.Παντα υπαρχει ενας ποιο αξιοπρεπης τροπος να εκφρασεις την αποψη σου κ να γινει κατανοητη στους αλλους!Δεν χρειαζονται οι ταμπελες του τυπου "σκουπιδια" κ "πορνο της μαμας"που επισης διαβασα κ με εξοργισε!ουφ τα ειπα κ ξεθυμανα!
Τελως παντων χαιρομαι που κυκλοφορησε επιτελους στην Ελλαδα κ ελπιζω να το διαβασω συντομα κ να μαστε παλι εδω κ να τα λεμε!
Γιωτα δεν θελω να γινομαι γραφικη αλλα πραγματικα θαυμαζω τον τροπο που σχολιαζεις ολα τα βιβλια κ για αλλη μια φορα εκανες πολυ καλη δουλεια, κ ειδικα για το συγκεκριμενο βιβλιο δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο σενα!

φιλια!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Σ' ευχαριστώ πολύ Χρύσα μου! Ανυπομονώ να το πάρεις, να το διαβάσεις και όταν συνέλθεις (πίστεψέ με, θα χρειαστείς τον χρόνο σου) να έρθεις να μου πεις αν σου άρεσε! ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνάκι εγώ περίμενα ότι θα γίνει μεγάλο μπαμ απλά, όχι τόσο σύντομα. Βέβαια βρισκόμαστε στην εποχή της τεχνολογίας και την άμεσης ενημέρωσης και προώθησης οπότε ίσως να μην είναι τόσο περίεργο όσο νομίζουμε! :)

Εντάξει... το να ζητάς να αποσυρθεί μια ταινία ή ένα βιβλίο για δήθεν ηθικούς λόγους, το θεωρώ τουλάχιστον γελοίο, ακραίο και ηλίθιο! Είμαστε στο 2012... για όνομα του θεού!!!
Ο καθένας μας έχει κριτήριο, προσωπική άποψη και μπορεί να επιλέξει τι θέλει να δει ή να διαβάσει. Γνωρίζει το περιεχόμενο άρα, μπορεί να υποθέσει εξ' αρχής αν είναι του γούστου του.

Αυτό με το "πορνό της μαμάς", ως μαμά καταλαβαίνεις πόσο με εκνεύρισε... :P
Ναι, ok, ανέβηκε η λίμπιντο, δεν θα το αρνηθώ αλλά από 'κει κι έπειτα, η ιστορία είναι κάτι παραπάνω.
Γενικά δεν έχω πρόβλημα με το να πει κάποιος κάτι μου άρεσε ή δεν μου άρεσε κι εγώ να διαφωνώ αρκεί να το κάνει με σεβασμό στην δουλειά του άλλου.

Αν δεν έχεις δει αυτό το post, ρίξε μια ματιά εδώ και θα καταλάβεις:

http://culture21century.blogspot.gr/2012/03/blog-post_24.html

Σ' ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου για τα καλά σου λόγια, το εκτιμώ και κάνω ότι καλύτερο μπορώ. :)

Ανυπομονώ να το διαβάσεις και να μου πεις μετά την γνώμη σου!

alexia είπε...

το είχα δει πριν κιόλας κυκλοφορήσει εδώ στο selfari και διάβασα διάφορες κριτικές και αντικρουόμενες απόψεις..
είναι στη λίστα μου χωρίς αμφιβολία!!!
άσε που επιτέλους θα ανοίξει το μάτι μας!
Συγχαρητήρια για το κείμενο κορίτσι μου!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Αλεξάκι μου, είναι ιδιαίτερο βιβλίο και προκλητικό αν θες, για τον μη ψιλιασμένο αναγνώστη.
Οι κριτικές είναι ή του ύψους ή του βάθους, το είδα κι εγώ αυτό αλλά, είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας.

Πάνω απ' όλα, για μένα, πρέπει να είναι κανείς open mind για να το διαβάσει. Δεν σημαίνει ότι θα τα έκανε αυτά που λέει μέσα αλλά, δεν φρικάρει. Προσωπικά δεν ξέρω αν κρύβω μια τσούλα μέσα μου αλλά, όχι μόνο δεν σοκαρίστηκα, φτιάχτηκα (μεταξύ μας ε, μην βγει παραέξω, χα, χα, χα...)

Πιστεύω πάντως ότι θα σου αρέσει (δεν σε έχω κόψει για πουριτανή... :P )
Ανυπομονώ να το διαβάσεις και να μου πεις! :D
Και όσο για το να ανοίξει το μάτι μας... ανοίγει και με το παραπάνω. Η τέλεια αποζημίωση!

Ευχαριστώ αγάπη... <3

irini είπε...

Ωραιο το post Γιωτα,λες τα πραγματα με το ονομα τους χωρις να "χαιδευεις αυτια"κ μ αρεσει αυτο!
Οσο για αυτους με τον χαρακτηρισμο "πορνο της μαμας" δεν μπορω παρα να νιωθω ασχημα,γιατι τιπατα δεν ειναι χειροτερο απο την ηλιθιοτητα κ δυστηχως δεν θεραπευεται!!!
θελω να δω τι θα πρωτοδιαβασω,εχω το Κρεσεντο στην αναμονη,κ σου υποσχεθηκα να παρω Ριγος!
Κι εγω ανυπομονω να το διαβασω Γιωτα κι επισης ανυπομονω να μαθω την γνωμη μου!!Γι αυτο θα το επισπευσω οσο μπορω!

Μ είπε...

Εμενα μου ξινιζει λιγο το γεγονς οτι ξεκινησε σαν fan fic του λυκοφωτος. Δηλαδη οτι δεν ηταν μια ιστορια που την ειχε μεσα της η συγγραφεας και ηθελε να την αφηγηθει ή οτι ηταν σκεψεις ή μια μελετη στην ανθρωπινη φυση ή κατι αλλο κτλ, καταλαβαινεις τι εννοώ? Μου ακουγεται λιγο σαν ξαναζεσταμενο φαγητο και αυτο ειναι που με κανει απροθυμη να το διαβασω.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι όχι... καμία σχέση με "Λυκόφως" δεν έχει. Απλά όταν έγραφε το fan-fic, χρησιμοποίησε τα ονόματα του Edward και της Bella αλλά πίστεψέ με, δεν έχει καμία, μα απολύτως καμία σχέση θεματολογικά.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνάκι μου, εγώ λέω την άποψή μου και φυσικά δεν χαϊδεύω αυτιά, ούτε σκοπεύω ποτέ να το κάνω, γιατί δεν έχω ούτε λόγο, ούτε όφελος.
Αχ... άσε... αυτό με την ηλιθιότητα είναι μεγάλη αλήθεια και δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα! :/
Δεν αγχώνομαι... πάρε τον χρόνο σου κι εγώ εδώ είμαι, να σε περιμένω! ;)

joanna zou είπε...

Οκ θα δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στο βιβλίο αλλά ποίο πολύ επειδή έχω εμπιστοσύνη στην γνώμη σου :D
Αλλά πρώτα έχουν αλλά σειρά.
Καλά και τα δικά μου αυτιά τη δεν έχουν ακούσει, που ακόμα και που τα σκέφτομαι ανατριχιάζω και ντρέπομαι.
Δεν είμαι πουριτανή απλώς πιστεύω πως οι προσωπικές στιγμές πρέπει να είναι αυτό ακριβώς προσωπικές.
Πάντως θα προσπαθήσω να είμαι όσο ποιο ανοιχτόμυαλη μπορώ.
και σίγουρα θα σου γράψω την γνώμη μου όταν με το καλό το τελειώσω.
καλή σου νύχτα φιλιά πολλά :* :D

Jokastia είπε...

Με αυτό το σκεπτικό της "απόσυρσης" από την αγορά, μου έρχονται στο μυαλό μεσαιωνικά σκηνικά (άσχετα αν είμαι λάτρης της συγκεκριμένης εποχής για πολλούς και διαφόρους λόγους) όπου έκαιγαν τα βιβλία στην πυρά! Κυκλοφορούν εκεί έξω βιβλία "φρικιαστικά" που περιγράφουν με γλαφυρές λεπτομέρειες βίαιες καταστάσεις. Δεν είδα κανέναν να τα κατηγορεί αυτά. Έχουμε ξανακάνει πολλές φορές παρόμοιες συζητήσεις σε αυτό εδώ το ιστολόγιο και άλλους αντίστοιχους ιστότοπους περί τέχνης ή μη. Κατά την δική μου άποψη ακόμα και η τέχνη είναι υποκειμενική. Και δεν πιστεύω ότι είναι θέμα σπουδών ή επιπέδου. Είναι θέμα καθαρά προσωπικού γούστου, εμπειριών, αναγκών και αντιλήψεων. Με γνώμονα λοιπόν τα παρά πάνω θα έπρεπε αν μη τι άλλο να υπάρχει σεβασμός και τα όποια σχόλια να δικαιολογούνται με επιχειρήματα. Οι ακραίες εκφράσεις του τύπου "σκουπίδια" - "πορνογράφημα" και μάλιστα από ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται πως είναι καταξιωμένοι εμένα με αφήνουν απόλυτα αδιάφορη. Δεν κουβεντιάζουμε μεταξύ μας για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, ούτε για να αποδείξουμε κάτι στους συνομιλητές μας. Σκοπός είναι να ανταλλάξουμε απόψεις, να μοιραστούμε τις σκέψεις που μας δημιούργησε ένα ανάγνωσμα είτε αυτές είναι θετικές, είτε αρνητικές αντίστοιχα. Αυτό είναι το νόημα και η ουσία. Βρίσκω την προσωπική άποψη της Γιώτας απόλυτα αντιπροσωπευτική. Ναι, το συγκεκριμένο βιβλίο έχει πολύ σεξ, ίσως και παραπάνω απ' όσο χρειάζεται αλλά τελικά η ουσία της ιστορίας δεν είναι αυτή. Από εκεί και πέρα βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να αρέσει σε όλους.
Εν τέλη, δεν είναι λίγες οι φορές που εγώ τουλάχιστον έχω διαφωνήσει με τη Γιώτα! Για να ξέρεις, αυτό με την Αμελί δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ! (χα χα χα! Αστειεύομαι φυσικά!)
Περιμένω ανυπόμονα να βγει το δεύτερο βιβλίο Γιώτα γιατί εκεί θα έχεις να μας πεις πολλά περισσότερα μιας και οι πιο σκοτεινές πλευρές καθώς και το παρελθόν του Κρίστιαν ξεδιπλώνεται και όλα αποκαλύπτονται!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιωαννάκι χαίρομαι και θα περιμένω! :D
Ναι, συμφωνώ στο ότι το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι προσωπική υπόθεση αλλά, σε προσωπικό επίπεδο πάντα. Στην λογοτεχνία δεν έχω θέμα! Χα, χα, χα... :P
Φιλάκια πολλά! :*

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι συμφωνώ απόλυτα!
Μπορεί ένα έργο, οποιασδήποτε τέχνης, από κάποιους να θεωρείται σκουπίδι. Θα υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που κάτι έχει να τους πει.
Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε μορφή τέχνης έχει κάτι να προσφέρει, άσχετα από το αν εκφράζει εμάς προσωπικά.
Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι το πως θέλει ευθύς εξ' αρχής να αντιμετωπίσει κάποιος το συγκεκριμένο βιβλίο. Αν στο μυαλό του έχει καρφωθεί το θέμα του sex και δεν θέλει να δει λίγο παραπέρα, τότε θα μείνει εκεί, ότι κι αν πω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος.
Αχ... κι εγώ ανυπομονώ για το 2ο αλλά θα πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβρη! :(
Μην παίζετε με τον πόνο μου κυρία Στεφάνου! LOL!!!
Έλα μωρέ... σε μια "Αμελί" θα χαλάσουμε τις καρδιές μας; Χα, χα, χα! ;)

mary είπε...

Καλέ τη παράκρουση είναι αυτή που τους έχει πιάσει όλους με αυτό το βιβλίο;Σίγουρα θα το πάρω άμεσα όχι γιατί νομίζω ότι θα μου αρέσει αλλά γιατί με τόσα που ακούω θα σκάσω άμα δεν δώ γιάτι ακριβώς όλος αυτός ο ντόρος!
Μου άρεσε η κριτική σου και συμφωνώ με αυτά που λές απλώς θα ήθελα να πώ ότι το βιβλίο μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους για εντελώς διαφορετικούς λόγους πέρα από το σεξουαλικό κομμάτι και το λέω αυτό γιατί έχω δει και κριτικές που μιλάνε ας πούμε για το πόσο άσχημα γραμμένο είναι για το πόσο επιφανειακούς θεωρούν του χαρακτήρες κτλ.Οπότε είναι άδικο να τους χαρακτηρίζουμε όλους συντηριτικούς ή πουριτανούς επειδή απλώς δεν εκτίμησαν αυτό το βιβλίο.Και για μένα προσωπικά εάν δεν μου αρέσει θα είναι για άλλους λόγους και σίγουρα όχι για το πόσο ακατάλληλο είναι.Αυτό το γνωρίζω εξ αρχής όταν πάω να ξεκινήσω αυτό το βιβλίο οπότε δεν μπορεί να μου προξενήσει έκπληξη.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαιρούλα, εγώ είμαι ειλικρινής. Το βιβλίο δεν είναι καλογραμμένο με ποια έννοια... δεν είναι ως κείμενο κάποιο ιδιαίτερα αξιόλογο λογοτεχνικό κείμενο. Αλλά για να λέμε την αλήθεια, τα περισσότερα που έχουμε διαβάσει δεν είναι. Π.χ. το "Vampire Academy", ειδικά το πρώτο, είναι κάκιστα γραμμένα. Εμείς όμως δεν εξετάσαμε αυτό αλλά, την ουσία, το τι θέλει να πει η ιστορία.

Οι χαρακτήρες δεν είναι καθόλου επιφανειακοί αλλά, βρίσκονται στα δύο απέναντι άκρα του debate άρα, πρέπει με μικρά και σταθερά βήματα να αποκαλυφθούν ο ένας στον άλλον, να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον και αυτό, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Μα δεν κατάλαβες! Δεν κατηγορούμε ως συντηρητικούς και πουριτανούς αυτούς που δεν τους άρεσε αλλά, εκείνους που ενοχλήθηκαν, προσβλήθηκαν, σοκαρίστηκαν από το σεξουαλικό στοιχείο της υπόθεσης και το χαρακτήρισαν πορνογράφημα και πορνό της μαμάς κλπ. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί μειώνουν για μένα όσους το διάβασαν και τους άρεσε. Οκ, δεν σου άρεσε αλλά, τα έχουμε ξαναπεί, μην προσβάλλεις με δηθενιστικές μαλακίες εκείνους που τους άρεσε.

mary είπε...

Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά για μένα προσωπικά δεν ισχύει.Το πρώτο του vampire academy δεν το είχα βρεί κάτι το ιδιαίτερο ακριβώς για το τρόπο που είναι γραμμένο και άργησα να συνεχίσω με τα υπόλοιπα!Οπότε θα έλεγα ότι για μένα το βιβλίο μου αρέσει σαν σύνολο πολλών πραγμάτων!
Μα εγώ δεν το είπα για σένα!Απλώς έχω δεί άπειρα σχόλια και κριτικές και κάποιες από εδώ στην Ελλάδα και βγάζω το συμπέρασμα ότι σε πολλά σημεία σαφώς δεν είναι σωστή αυτή η άσχημη στάση επειδή και μόνο είναι ένα βιβλίο σεξουαλικού περιεχομένου αλλά επίσης δεν θεωρώ σωστή και τη στάση απέναντι σε όποιον δεν του αρέσει αμέσως να τον χαρακτηρίζουν πουριτανό ή συντηριτικό!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαιρούλα όχι, δεν είπα ότι το σχόλιό σου αφορούσε εμένα, απλά ξεκαθαρίζω την δικιά μου θέση... προς θεού! ;)

Αλλά θα συμφωνήσω! Πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο όχι ως σύνολο, όχι μόνο ως... λογοτεχνική ποιότητα έκφρασης αν θες και αν είναι δεκτός ο όρος.
Οκ, δεν είναι όλοι οι συγγραφείς Ντοστογιέφσκι αλλά, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ούτε η Όστιν είναι σαν τρόπος γραφής κάτι εξαιρετικό ωστόσο, μιλάει στην καρδιά σου! :)

Εγώ θεωρώ πουριτανό και συντηρητικό όποιον το διαβάσει και πει ότι δεν του αρέσει, αποκλειστικά και μόνο για το θέμα του sex, του μαζοχισμού και οτιδήποτε άλλο. Αν μου πει ότι δεν του άρεσε για άλλα πράγματα οκ, μπορώ να το δεχτώ, έστω κι αν δεν συμφωνώ. Αλλά όταν το χαρακτηρίζεις πορνογράφημα το 2012 ε, εκεί παθαίνω την κακιά αφρήτα.

mary είπε...

θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα!Ο καθένας βέβαια έχει την δική του άποψη και μπορεί να πεί ότι θέλει αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μιλήσει για το αναγνωστικό κοινό που το διαβάζει και να το χαρακτηρίσει άσχημα!Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους και τις δικές του απόψεις για το τη βρίσκει καλό ή όχι και κανείς μα κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κρίνει!Επίσης έχεις δίκιο ότι δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάπως ειδικά άμα δεν το έχει διαβάσει!Και στην τελική νομίζω ότι το βιβλίο από την περίληψη ακόμη κάνει σαφή τη θέση του περί τίνος πρόκειται οπότε μου φαίνεται εντελώς χάζο κάποιος να σοκαριστεί!Δηλαδή όταν το πηρε δεν ήξερε τι είναι;

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μα Μαίρη, ακριβώς αυτό είναι το ενοχλητικό με τις 'κριτικές' του συγκεκριμένου βιβλίου. Ότι οι 'κριτικοί' με τα σχόλιά τους, δεν κρίνουν το ίδιο το βιβλίο αλλά, το αναγνωστικό κοινό που το επέλεξε! Με ποια ιδιότητα το κάνουν αυτό;

Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο... αυτό κι αν με κάνει έξαλλη!!!!
Η περίληψη και όχι μόνο, καθιστούν σαφές το περιεχόμενο οπότε, προς τι το σοκ; Δεν ήξεραν; Δεν λέω, μπορεί να μην σε εκφράζει αλλά ακόμα κι έτσι, γιατί να το πάρεις και να χαλάσεις λεφτά, χρόνο και διάθεση;

b είπε...

Μία από τις πιο ωραίες κριτικές σου Γιώτα !Μην σκάς όσα χρόνια κι αν περάσουν κάποιοι θα συνεχίσουν να είναι πουριτανοί.Θα το ξεκινήσω σύντομα.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ευχαριστώ Βαρβάρα μου! :)
Καλά, εννοείται ότι μόλις το διαβάσεις περνάς από δω μια βόλτα να μου πεις εντυπώσεις! ;)

irini είπε...

πω πω ολος αυτος ο σαλος με το βιβλιο μου εφερε στο μυαλο το λαμπαντα,το θυμαστε?τοτε ολος ο κοσμος ειχε τρελλαθει να χορευει λαμπαντα,τελικα περασε στην ιστορια ως ο απαγορευμενος χορος γιατι καποιοι ηλιθιοι με περικεφαλαια κρινανε τοτε οτι αυτος ο χορος ηταν πολυ προστυχος κ.ο.κ!
Κατι τετοιο μου θυμιζει κ εδω...
συμφωνω απολυτα με το σχολιο της jokastia!
Εμενα γενικα δεν μ ενοχλει η κακη κριτικη σ ενα βιβλιο (ειναι κακογραμμενο,με κουρασε,το βαρεθηκα,κριμα στα λεφτα μου κτλ)
εμενα μ ενοχλει οταν γινεται περιθωριοποιηση ενος βιβλιου,προσπαθεια εξευτελισμου,λασπολογιας κτλ κτλ
Αλλωστε δεν πιστευω οτι ενα ερωτικο βιβλιο θα φερει την συντελεια του κοσμου η θα μας στειλει ολους στην κολαση!
γι αυτο υπαρχει κ η λεγομενη επιλογη
Ας χαλαρωσουν λοιπον λιγακι οι φιλοι μας οι κριτικοι...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνάκι και να 'ταν μόνο αυτό! Και με τον "Πυρετό το Σαββατόβραδο" είχε γίνει και με τόσα άλλα... :/
Άμα υπάρχουν ανεγκέφαλοι εκεί έξω ξαμολημένοι τι να κάνουμε κι εμείς!;
Θα καούμε στην κόλαση; Όχι δα! Αυτό είναι λίγο μπροστά σε αυτό που πρέπει να συμβεί σε κάθε αναγνώστη! :P
LOL!!!

Jokastia είπε...

Θα το πω κι εδώ! "Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ρε παιδιά!" Όλες οι γνώμες και οι απόψεις σεβαστές, οι ακραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί είναι αυτοί που εμένα μου τσακίζουν τα νεύρα. Και ακόμα περισσότερο από αυτούς που σχηματίζουν άποψη χωρίς να το έχουν διαβάσει και το καταδικάζουν χωρίς να ξέρουν πραγματικά περί τίνος πρόκειται. Και όχι τίποτα άλλο αλλά δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο να χαλάω χρόνο και φαιά ουσία απλά και μόνο για να ασχοληθώ με κάτι που εν τέλη δεν μου αρέσει...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ακριβώς έτσι Μαράκι... εμένα όταν κάτι δεν μου αρέσει, δεν θα κάτσω και να ασχοληθώ. Απλά τα πράγματα!

Μ είπε...

Μιας και το παρεακι εδω πέρα το'χει διαβασει ή προκειται να το διαβάσει το ξεκινησα κι εγω χθες βραδυ (τι, ο ψωριαρης χωρια?? χαχα). Θα επανελθω με σχολια μολις το τελειωσω.

Παρενθεση : Τους αμερικανους γενικα μην τους παιρνετε και πολυ στα σοβαρα. Η πλειοψηφεια τους ειναι ηλιθιοι και ψευτοπουριτανοι, γι'αυτο και κανουν συνεχεια πολυ κακο για το τιποτα ενω αλλα κι αλλα τα παιρνανε στο ντουκου. Εδω ειχα διαβασει οτι πολλοι θεωρουν το αντιρατσιστικο βιβλιο "Οταν σκοτωνουν τα κοτσυφια" ακαταλληλο για τους μαθητες επειδη ειναι λεει...ρατσιστικο! Ή οτι οι "Αγωνες Πεινας" περιεχουν μηνυματα κατα της οικογενειας και οτι το Χαρι Ποτερ ειναι σατανικο. Αλλα ντ'αλλα...

irini είπε...

Εγω παντως Γιωτα με ολα αυτα ανυπομονω ακομη περισσοτερο να το διαβασω..
ο πυρετος το σαββατοβραδο ειναι αγαπημενο,καλα τι δεν τους αρεσε?να μαντεψω....ηταν ο Τραβολτα πολυ σεξι για τα γουστα τους!!!

irini είπε...

Αλλα ντ αλλα Μ,καλα το ειπες,αντε να μας πεις εντυπωσεις κ να παιρνουμε κ εμεις σειρα σιγα-σιγα!!!

joanna zou είπε...

Γιώτα μου να σε ρωτήσω κάτι άσχετο?
την σειρά της Showalter Gena Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου..την έχεις ακουστά? μου έφερε η μητέρα μου σήμερα το άγριο φιλί και το άγρια απόλαυση.. της είχαν πει ότι δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. ότι μπορώ να τα διαβάζω ανακατεμένα. εσύ τι λες? έχεις διαβάσει κανένα από αυτά? ααα το διαδίκτυο βρήκα ότι έχει και άλλα..ουφφφ τι θα κάνω έχω τόσα που περιμένουν...:(

Χρύσα είπε...

Εντάξει...εντελώς Μεσαίωνας!!!Άκους εκεί να θέλουν να το αποσύρουν...μα που ζούμε;Στο 1200;

vicky είπε...

Καλά Γιώτα,τι ταύτιση είναι αυτή?Την Παρασκευή το τελείωσα,και τώρα διαβάζω το δεύτερο.Συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου.Καταλαβαίνω γιατί έχει ξεσπάσει τέτοια θύελλα αντιδράσεων,αλλά ας μην μένουμε μόνο στην επιφάνεια.Ειδικά στο δεύτερο,βλέπουμε μια διαφορετική πλευρά των χαρακτήρων,και κατανοούμε καλύτερα τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τον Κρίστιαν.Πόσο προσπαθεί να αλλάξει για να μην χάσει από κοντά του την γυναίκα που ξύπνησε μέσα του την αγάπη,που τόσο πολύ στερήθηκε στα παιδικά του χρόνια.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μ περιμένω εντυπώσεις και μάλιστα άμεσα!!!
(ναι... σιγά μην το άφηνες να περάσει έτσι... χα, χα, χα)

Δυστυχώς οι Αμερικάνοι, είναι ηλίθιοι και φροντίζουν να το αποδεικνύουν συχνά-πυκνά με όλο και κάποιο νέο μέσον μαλακίας.
Καλά... όχι ότι μερικοί δικοί μας πάνε πίσω! :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρήνη θεωρούσαν ότι προωθούσε το sex εκτός γάμου (ω, θεοί!!!), τις ελεύθερες σχέσεις, την ανεξαρτησία των γυναικών και το δικαίωμα της ισότητας με τους άντρες (ω, θεοί ξανά!!!) και άλλες τέτοιες έξυπνες μαλακίες!!! :/

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιωαννάκι την ξέρω αυτή τη σειρά ως βρικολακικά άρλεκιν περιπτέρου. Τα έφερναν και στο ψιλικατζίδικο του άντρα μου αλλά δεν με συγκίνησαν να σου πω την αμαρτία μου από την περίληψη και έτσι δεν τα πήρα...
Η σειρά εδώ σε μας λέγεται "Dark Moon" και απ' όσο ξέρω κι εγώ, δεν συνδέονται τα βιβλία μεταξύ τους.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Χρύσα μου, για μερικούς, προφανώς και ζούμε στις χρονολογίες αυτές. Αλλά τι να πεις... το καφριλίκι υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει δια βίου! :/

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Vicky μου είδες; Χα, χα, χα... σε πιάνω στον αέρα! :P
Εγώ θα περιμένω να το διαβάσω ελληνικά αν και έμαθα μερικά spoilers και ξέρω πάνω-κάτω τι παίζει! ;)
Απλά ανυπομονώ!!!

Jokastia είπε...

Ευτυχώς απ' ότι μάθαμε δεν θα καθυστερήσουν πολύ να βγάλουν τις συνέχειες Τον Σεπτέμβρη το δεύτερο και τον Δεκέμβρη το τρίτο, τουλάχιστον έτσι μας λέει ο Πατάκης μέχρι στιγμής. Όσο για τα spoiler ελπίζω να σε ηρέμησα χωρίς όμως να προδώσω τα καλύτερα! ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Με ηρεμήσατε κα Στεφάνου... μέχρι ένα σημείο! Γιατί μέχρι ένα άλλο με ταράξατε πάλι! Χα, χα, χα...
Μην φοβάσαι και δεν μασάω εγώ από spoilers.

Όσο για τα επόμενα.. ας κάνει κανένα αστείο ο Πατάκης να μην τα βγάλει στην ώρα του και θα σου πω εγώ! :P

Μ είπε...

Χαχαχα, δε μ'αρεσει να μεινω απεξω και το ξερεις, Γιωτα!

Λοιπον... Το τελειωσα και αρχισα και το δευτερο αμεσως γιατι δεν υπηρχε περιπτωση να περιμενω. Καλα, τι εθισμος ηταν αυτος? Δε μπορουσα να τ'αφησω, ειχα περιεργεια να δω τι θα γινει παρακατω.

Παντως, καιρο πριν το διαβασω, ειχα ριξει μια ματια σε κανα δυο κριτικες (που πλεον μπορω να πω με βεβαιότητα οτι λεγανε βλακειες) και ημουν διστακτικη να το ξεκινησω. Ομως μετα την υπεροχη κριτικη σου λεω, οκ, θα το διαβασω, αφου η Γιωτα ειπε οτι ειναι καλο. Δεν ειναι πουριτανη αλλα δεν ειναι και ανωμαλη.Και χαιρομαι που σε ακουσα και το διαβασα γιατι μ'αρεσε πολύ. Για να ειμαι απολυτα ειλικρινης περιμενα πολυυυυυ πιο εξτριμ καταστασεις.

Δε σοκαριστηκα καθολου μα καθολου αλλα ουτε και "αναστατωθηκα" κιολας, χαχα. Πρεπει να'μαι πολύ αναισθητη τελικα! Δεν ξερω, ειχε αρκετα πικαντικα πραγματα μεσα αλλα οπως ειπες κι εσυ, ηταν η επιφανεια, ενας τροπος να κατανοησουμε τους χαρακτηρες περισσοτερο. Δε μπορεις να εχεις για πρωταγωνιστη εναν ανθρωπο που αρεσκεται σε "περιεργα" και να γραψεις ενα "αθωο" βιβλιο.

Και πανω σ'αυτο να πω οτι για μενα το μεγαλυτερο "ατου" του βιβλιου ειναι ο Κριστιαν. Τον βρηκα απιστευτα ενδιαφεροντα χαρακτηρα αφου απο τη μια βρισκεται ο φιλανθρωπος, η ευαισθητη ψυχη, ο ανθρωπος που βαθια μεσα του θελει (και προσπαθει) να αγαπησει και να αγαπηθει αλλα νιωθει οτι δεν του αξιζει και απο την αλλη βρισκεται ενα ατομο που ξεστομιζει και κανει "προστυχιες" με απιστευτο θρασος και θελει να επιβληθει στις "υποτακτικες" του. Ενδιαφερον "νομισμα" και απο τις δυο οψεις.

Επισης, να πω οτι μου αρεσε που ουσιαστικα το συμβολαιο δεν υπογραφηκε ποτε και οτι η σχεση τους βασιστηκε στον συμβιβασμο αλλα και το τελος, που το βρηκα ταιριαστο, το περιμενα κιολας οτι καποια στιγμη θα γινοταν...

Ενταξει, παραδεχομαι οτι αν και μου αρεσε δεν ηταν και κανενα αριστουργημα και οτι αν και ηταν αρκετα εξυπνο σε ορισμενα σημεια (λατινικες εκφρασεις, αναφορες στην ποπ κουλτουρα, το χιουμορ κτλ) δεν ηταν και πολυ καλογραμμενο, ειδικα στην αρχη μου ειχε σπασει τα νευρα που η Ανα σκεφτοταν τοσο πολυ την ωρα των διαλογων. 15.000 σχολια για καθε 2 προτασεις που ανταλλαζαν αν και στη συνεχεια η γραφη εστρωσε και η πλοκη κυλουσε ομαλοτερα.

Τωρα, αν θα επρεπε να αποσυρθει ή οχι. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ αυτοι που το λενε? Και δεν καταλαβαινω γιατι κανουν επιθεση στο συγκεκριμενο βιβλιο ενω υπαρχουν ενα σωρο αλλα "κλασσικα" αναλογου υφους αν και λιγοτερο γνωστα/δημοφιλη. Να σου πω την μαυρη αληθεια, πιο πολύ με σοκαραν (περσι το καλοκαιρι που τα διαβασα και ακομα, αν σκεφτεις τι γινεται εκει περα) τα "Ερωτικα" της Αναις Νιν παρά οι "Πενηντα αποχρωσεις του γκρι" που, το ερωτικο κομματι με αφησε σχεδον αδιαφορη, σα να διαβαζα εφημεριδα ενα πραγμα!

By the way, για μενα το βιβλιο δεν ηταν πορνογραφημα, αλλα αν γινει η ταινια, αυτη ναι, θα ειναι.

Jokastia είπε...

Σαφώς και ο Κρίστιαν είναι ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας γιατί θέλεις να ανακαλύψεις τι κρύβεται από πίσω. Και στα παρακάτω βιβλία είναι αδύνατον κάποιος να μη συγκινηθεί! Η Άνα πάλι για εμένα είναι επίσης ενδιαφέρουσα για πολλούς λόγους. Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό αυτό το κάθε τρεις και λίγο που σκέφτεται αλλά το βλέπω από την άποψη στο τι είδους σκέψεις κάνει ο καθένας αυθόρμητα μέσα στο μυαλό του - πόσο μάλλον όταν σε ελκύει τόσο πολύ ένας άντρας που τα χάνεις με τις ίδιες σου τις αντιδράσεις. Μου αρέσει η αθωότητα της αλλά μου αρέσει και η δύναμη που κρύβει μέσα της γιατί κακά τα ψέματα προσπαθεί πολύ να κάνει χωριό μαζί του και μπαίνει στη διαδικασία να διαχειριστεί τις πενήντα αποχρώσεις!
Για την ταινία δεν έχω ιδέα πως θα βγει, υποθέτω ότι είναι θέμα σκηνοθέτη και σεναρίου. Οι σεξουαλικές σκηνές θα μπορούσαν να γίνουν πολύ αισθησιακές και καθόλου προκλητικές, νομίζω το έχουμε δει στον κινηματογράφο να γίνεται. ;)

M είπε...

@Jokastia
Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι με ενοχλησε το πολύ μπλα μπλα στην αρχη του βιβλιου, καθως μετα βρηκε το ρυθμο του. Καταλαβαινω οτι η συγγραφεας το εκανε για να γνωρισουμε την ηρωιδα και να την κατανοησουμε αφου τη συνανταμε για πρωτη φορα, αλλα ηταν λιγαααακι ενοχλητικο. Κατα τ'αλλα δε με ενοχλει η πρωτοπροσωπη αφηγηση, ισα-ισα που ταιριαζει πιστευω στη συγκεκριμενη περιπτωση και ως αναγνωστρια με ενδιαφερει να γνωριζω τι σκεφτεται και τι αισθανεται η Ανα για να κατανοησω τις πραξεις της.

Οσο για την ταινια, σιγουρα ειναι θεμα προσεγγισης και μπορει αν και οταν βγει να ειναι καλη, αυτο δε μπορουμε να το ξερουμε απο τωρα. Απλως, κατα τη γνωμη μου (και μιλοντας ολιγον υποθετικα), η μαγεια της ιστοριας βρισκεται στις σκεψεις της Ανα, στις περιγραφες της, στις λεπτομερειες, τα βλεμματα κτλ, καταλαβαινεις, πραγματα που δεν αποδιδονται ευκολα στον κινηματογραφο. Το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απο την προσεγγιση και τους συντελεστες αλλα αν βγουν αυτα που μου εκαναν "κλικ" στην υποθεση ή δεν αποδοθουν σωστα...μενει μονο το σεξ. Αυτο πιστευω.

Jokastia είπε...

Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο να αποδοθούν οι αισθήσεις, τα αισθήματα, τα βλέμματα, οι αντιδράσεις. Δυστυχώς εκεί έχουν χάσει πολλά βιβλία κατά την άποψη μου. Για να βγει άρτιο αποτέλεσμα σε μία ταινία όποιου είδους κι αν είναι αυτή παίζουν ρόλο οι ηθοποιοί και οι υπόλοιποι συντελεστές. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βγει σαν ένα καλαίσθητο soft porno! Επίσης δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να δείξουν όλες τις σεξουαλικές σκηνές μία προς μία με ακρίβεια. Η ουσία είναι να εστιάσουν στα βαθύτερα συναισθήματα που κρατούν "παγιδευμένους" τους χαρακτήρες, να βγουν τα βαθύτερα νοήματα γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο.
Αχ... αυτή είναι μία πολύ μεγάλη συζήτηση και δεν σας κρύβω ότι προσωπικά με απασχολεί πάρα πολύ ο ηθοποιός που θα επιλέξουν για να ενσαρκώσει τον Κρίστιαν.

Μ είπε...

@Jokastia
Αυτο ακριβώς!!!

Αυτο ακριβως, επισης. Καπου διαβασα οτι ενδιαφερτθηκε ο Ιαν Σομερχαλντερ (ο Ντειμον απο το Vampire Diaries) και ξενερωσα τελειως. Δε λεω, καλη φαση το παιδι γενικοτερα, αλλα εδω δε μου κανει.

Εχω σχηματισει μια εικονα στο μυαλο μου και για τον Κριστιαν και για την Ανα και φοβαμαι οτι θα μου τη χαλασουν!

Ifigenia είπε...

Καταρχάς να πω ότι μου άρεσε πολύ η ανάλυσή σου Γιώτα μου, αν και δεν έχω διαβάσει ακόμη το βιβλίο! Με όλα τα σχόλια που διάβασα και άκουσα πριν ακόμα βγει στα ελληνικά, σίγουρα μου κίνησε την περιέργια και το περίμενα πώς και πώς να κυκλοφορήσει για να το διαβάσω! Και μετά από αυτό που διάβασα εδώ, το θέλω ακόμη πιο πολύ! Χάρηκα πολύ όταν είδα ότι θα βγουν και τα τρία μέχρι το τέλος του χρόνου έτσι ώστε να τελειώνει γρήγορα!! Ας ελπίσουμε ότι ο Πατάκης δεν θα μας τα χαλάσει!!

Εγώ πρώτη φορά άκουσα για αυτό το βιβλίο και το έψαξα λόγω Ian Somerhalder...όπως λέει και η Μαρία. Ο ίδιος είχε γράψει πριν μερικές βδομάδες στο twitter κάτι του στυλ: "Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να κάνω ούτε audition για το ρόλο!" Απ'ό,τι φαίνεται όταν άρχισε να ακούγεται το όνομά του, αντέδρασαν οι fans του και είπε να τους καθησυχάσει. Τώρα το τι θα κάνει και τι όχι τελικά, δεν μπορώ να το ξέρω...αυτό ήταν και το σχόλιο που με έκανε να το ψάξω...

Πραγματικά έχω πολλή περιέργια γι'αυτό το βιβλίο και θέλω να το διαβάσω! Όταν το κάνω, θα επιστρέψω σίγουρα για σχόλιο! ;)

Jokastia είπε...


Κι εγώ το ίδιο φοβάμαι, ότι θα μου το χαλάσουν... Όσο για τον Ian, μία χαρά είναι το παληκάρι αλλά δεν κάνει για τον ρόλο του Κρίστιαν κατά την ταπεινή μου άποψη.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Πω... με αποσυντονίσατε! Ένα πρωί δεν μπήκα και έγινε της Μαρίας το κάγκελο. Χα, χα, χα...

Λοιπόν Μ... με εκπλήσσεις ευχάριστα! :D
Ναι, οκ, αυτό το είπα κι εγώ. Σαν τρόπος γραφής είναι κάτι πολύ απλό, τίποτα το ιδιαίτερο αλλά τελικά, χρειάζεται στόμφος και φανφάρες για να μιλήσει κάτι στην καρδιά σου; Όχι!!! Και σε αυτό το συμπέρασμα δεν κατέληξα τώρα αλλά προ πολλού! ;)

Εμένα δεν με ενόχλησε το όλο θέμα με τις σκέψεις. Μιλάμε για μια τελείως άβγαλτη μεν, πρόθυμη δε να πειραματιστεί πιτσιρίκα. Είναι λογικό να συγκρούονται αυτό που ας το πούμε έτσι, αποκαλούμε κοινή λογική ηθική και πονηρό υποσυνείδητο.

Εγώ προσωπικά βρήκα τους χαρακτήρες πολύ ενδιαφέροντες, καθόλου πεζούς, καθόλου χάρτινους, καθόλου επιφανειακούς. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να τους βλέπουν έτσι... καλά κάνουν αλλά εγώ δεν θα συμμεριστώ ποτέ την άποψή τους.

@ Μαράκι θα συμφωνήσω στην παρατήρησή σου ότι ο Κρίστιαν είναι πιο ενδιαφέρον ως χαρακτήρας, μιας κι έχει ζήσει μια διόλου φυσιολογική ζωή αλλά από την άλλη δεν απορρίπτω την Άνα ως προσωπικότητα. Απλά ως κοριτσάκι, δίνω προσοχή στο αγοράκι! Χι, χι, χι... :P

Για την ταινία τα είπαμε και χθες... θα φανεί στο χειροκρότημα... ή στη νεκροψία! :P
LOL!!!
Πάντως από το να δω τον Farrel ε... προτιμώ να δω τον Ian (αν κι ενδόμυχα θα ήθελα να δω τον Rob :P)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιφιγενειάκι μου, γίνομαι κουραστική αλλά, ευχαριστώ για ακόμα μια φορά.

Ναι, ελπίζω ότι δεν θα έχουμε καμιά μεγάλη καθυστέρηση. Γενικά ο Πατάκης είναι αρκετά συνεπής και όταν παίρνει μια σειρά τα βγάζει στα καπάκια, χωρίς μεγάλες αναμονές. Ξέρουν τι κάνουν! ;)
Καλά... εννοείται ότι περιμένω σχόλια μόλις το διαβάσεις.

Καλά βρε Ian! Δεν θα κόβαμε και τις φλέβες μας! :P

Jokastia είπε...

Εγώ δεν θέλω μόνο ενδόμυχα να δω τον Ρόμπερτ, θέλω ολόψυχα! Ας μη γελιόμαστε, η αρχική του μορφή είναι ακριβώς αυτή μιας και δεν είναι μυστικό ότι η συγγραφέας τον είχε στο μυαλό της όταν το έγραφε. Επίσης όπως σου είπα δεν θα με χάλαγε και ο Καβίλ. Κατά τα άλλα καμία άλλη πρόταση δεν με έχει ενθουσιάσει μέχρι στιγμής αλλά αναμένουμε...
Η Άννα μπορεί να είναι άβγαλτη, αθώα και άπειρη αλλά δεν θα τη χαρακτήριζα ποτέ αδύναμη, το αντίθετο! Και θα δεις παρακάτω πως θα χρησιμοποιήσει την εσωτερική της δύναμη για να αποδεσμεύσει τον αγαπημένο της από τα δεσμά του. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα αυτής της ιστορίας, το πως θα καταφέρει με την αγάπη της να τον μαλακώσει, να τον κάνει να αφήσει πίσω του τους δαίμονες που τον κυνηγούν.
Εννοείται πως οι χαρακτήρες δεν είναι χάρτινοι οι ανούσιοι. Εμένα μίλησαν στην καρδιά μου από την πρώτη στιγμή και μου δημιούργησαν έντονα συναισθήματα σε βαθμό δακρύων σε πολλές πολλές σκηνές. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι είμαι αηδιαστικά ρομαντική αλλά έτσι είμαι φτιαγμένη, τι μπορώ να πω γι' αυτό;

Μ είπε...

Αμαν βρε Γιωτα, πώς τα λες ετσι απότομα? Ακου εκει, της Μαριας το καγκελο! (θα μεινω καμια ωρα με αυτα που λες, χαχαχα)

Σε εκπλησσω ευχαριστα? Ε, τι να πω? We aim to please ;-P χαχαχα. Αλλα γιατι καλε το λες, για τι με περασες?

Οντως, αυτο σκεφτομουν κι εγω πριν λιγο (ειμαι στο δευτερο και σου λέω γινονται ωραια πραγματα!!!). Καλος και ο βερμπαλισμος αλλα καμια φορα η απλοτητα εκφρασης σε αγγιζει εντονοτερα.

Ναι, μια χαρα ειναι οι χαρακτηρες, πολυδιαστατοι. Ασε σημερα διαβαζα σχολια στο Goodreads, ολο αβασιμες μαλακιες ελεγαν απλως και μονο για να το θαψουν. Αμα δε σ'αρεσει ρε φιλε move on! Η μαλλον get a life first. Αμα δε σ'αρεσει κατι γιατι να το ψαξεις στα Goodreads, και να γραψεις κακοβουλα σχολια και αμα δεις να θελει να το διαβασει καποιος αλλος να τον αποθαρρυνεις λεγοντας "αν πηγες στο κολλεγιο που λες δεν προκειται να διαβασεις τετοια σκουπιδια"? Και να λες πραγματα του στιλ "δεν ειναι του επιπεδου μου". Μη σωσει και γινει και αντε παρε το επιπεδο σου και ξου απο δω (ασε, φουντωσα παλι!)

Και εννοειται οτι αγαπαμε την Ανα. απλως αγαπαμε τον Κριστιαν περισσοτερο, χεχε!!!

Μαλλον για νεκροψια το κοβω...Βλεπουμε...
Αλλα οχι ρε τον Φαρρελ. 27 Πρεπει να ειναι οχι 47!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι εμείς το έχουμε αναλύσει πολύ το θέμα! ;)
Κανένας δεν με τρελαίνει, τον Rob δεν πρόκειται να τον δω και η επιλογή με ανησυχεί.
Αλήθεια... μπες να δεις την Jena Malone που σου έλεγα χθες!

Να σου πω... κι εγώ είμαι ρομαντική αλλά όχι μέχρι αηδίας και πάλι αγάπησα τους χαρακτήρες και με συγκίνησε το δράμα τους! LOL!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μ LOL!!!
Δεν σε πέρασα για τίποτα βρε, αλλά να μην σε πειράξω; :P

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΑ AIM TO PLEASE YOU ΓΙΑΤΙ ΠΑΘΑΙΝΩ ΤΑΡΑΧΗ!!! LOL!!!

Μην με εκνευρίζεις αγάπη μου γλυκιά και πως καμιά χοντρή για το επίπεδό τους και που να το βάλουν! :/

Χα, χα, χα...
Άσε... μπες εδώ και δες υποψήφιους να ξεράσεις βατράχια:
http://cine.gr/article.asp?topic=CineGossip&id=12209

Μ είπε...

Οκ ηρέμησε, σταματαμε...Because we aim to please!!!


Που ειναι η χαρτοσακουλες? Το σκιτσο ειναι ολα τα $ παντως, χαχαχα, τι ειν' τουτο? Ρε, οι μισοι απο αυτους που λεει ειναι μεγαλοι. Θελουν να μας ξενερωσουν τελειως?

Jokastia είπε...

The horror πρωί πρωί! Αυτό το σκίτσο δηλαδή σας θυμίζει εσάς Κρίστιαν; Οι ειδικοί είπαμε το έφτιαξαν αυτό σύμφωνα με την περιγραφή του στο βιβλίο; Τι στο καλό; Μήπως έχω κάποια εγκεφαλική - ψυχολογική βλάβη και δεν το εξέλαβα σωστά; Βέβαια θα μου πεις αφού μέσα στο μυαλό μου κυριαρχεί ο Πάτινσον! Δεν φταίω εγώ ρε παιδιά, το διάβαζα πριν δύο χρόνια και κάτι που ήταν φανφικ και τον περιέγραφε ακριβώς έτσι! Όλες όσες γράφουμε φανφικ σε σχέση με το Λυκόφως αυτόν έχουμε μέσα στο μυαλό μας, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας! Τες πα, ελπίζω να μην ξενερώσω τη ζωή μου στο τέλος με αυτόν που θα επιλέξουν και θα συμφωνήσω με τη Μ, ο Κρίστιαν είναι 27-28 χρονών όχι 40! Έλεος!
Περί επιπέδου δεν θέλω να το αναλύσω άλλο, έχω κουραστεί να το ακούω αυτό και έχει καταντήσει πραγματικά αηδία!
Υ.Γ. We aim to please Mrs Papadimakopoulou! :P

irini είπε...

Πιστευω οτι η James χρησιμοποιει πολυ εξυπνα το σεξ σε αυτο το βιβλιο για να χτισει μια ιστορια γεματη απο συναισθηματα κ αισθησεις κ τολμω να πω αγαπης!!(ναι,ναι υπαρχει αγαπη εδω,οχι μονο σεξ)
Ιδιομορφη ισως αλλα εδω εχουμε να κανουμε με δυο,ας το παραδεχτουμε,προβληματικους χαρακηρες!
Ο Κριστιαν Γκρευ εχει μαθει να τα εχει ολα υπο τον ελεγχο του,ανθρωπους κ καταστασεις..τα παντα εχουν να κανουν με εξουσια κανονες κ συμβολαια!Γι αυτον δεν υπαρχει αλλος τροπος ζωης γιατι μονο σε αυτον εχει μαθει.Οταν μπαινει στη ζωη του η Ανασταζια,η James σ αφηνει απο νωρις να δεις οτι ο τυπος εχει "δαγκωσει την λαμαρινα"αλλα η ειρωνια ειναι οτι ο ιδιος φυσικα δεν το ξερει!!Κανει πολλα πραγματα για πρωτη φορα κ σιγα σιγα παραβιαζει τους κανονες που εφτιαξε ο ιδιος!Για μενα αν δεις αυτο το βιβλιο ,ως ενα βιβλιο για το σεξ,τοτε αυτο ακριβως θα διαβασεις,ενα βιβλιο για το σεξ.Αλλα πιστευω πως οταν εγραφε αυτη την ιστορια η James δεν ηταν αυτο το ζητουμενο της!Αν μιλουσε μονο για σεξ τοτε οταν ανοιγαμε το εξωφυλλο θα βλεπαμε απλα αυτο.Αντιθετα βρισκουμε μια πλοκη γεματη απο συναισθηματα,διλλυματα για το τι ειναι σωστο κ λαθος,ενοχες,ποτε χρειαζονται τα ορια κ αν χρειαζονται κ φυσικα δυο χαρακτηρες που δεν προσπαθουν μονο να ανακαλυψουν ο ενας τον αλλον αλλα κ τον εαυτο τους.Το βιβλιο στο συνολο του δεν με σοκαρε αν κ σηγουρα ειναι τολμηρο σε πολλα σημεια!δεν θα σταθω ξανα στις κριτικες απλα συμπερασματικα σε οτι αφορα αυτες θα πω,πολυ κακο για το τιποτα!Τελος δεν μπορω να πω αν αυτο το βιβλιο μου φανηκε καλο,κακο η κατι τετοιο..ουτε να το βαλω σε καποια κατηγορια μπορω..Η γραφη του σηγουρα δεν σε απογειωνει,αλλα θα ελεγα πως ειναι ιδιαιτερο.Σε αντιμετωπιζει αναλογα με το πως το αντιμετωπιζεις εσυ.Αν μπορω να πω κατι σηγουρα ειναι οτι το διαβασα πολυ γρηγορα,δεν το βαρεθηκα στιγμη κ σηγουρα ειμαι περιεργη για την συνεχεια!!Κ αυτο ειναι μαλλον καλο τελικα..
Ο τροπος που διαχειριζεται ο Κριστιαν την ζηλεια του ειναι για μενα το αγαπημενο μου κομματι σε αυτο το βιβλιο ειναι σαν φωναζει ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΩ ΣΑΓΑΠΩ,ΝΑ ΠΑΡΕΙ!!

irini είπε...

Γιωτα γι αλλη μια φορα θελω να σου φωναξω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ για τις προτασεις!Δεν μετανιωσα με καμμια!!

Jokastia είπε...

@irini,
καλά κάνεις και ανυπομονείς για τη συνέχεια! Να είσαι σίγουρη ότι θα δεις τον Κρίστιαν να το λέει, να το δηλώνει ανοιχτά και να κάνει κι άλλα πολλά για να αποδείξει αυτή του την αγάπη. Και ναι η ιστορία αυτή βασίζεται στο συναίσθημα, υπάρχει η βάση που είναι ο έρωτας, η αγάπη των πρωταγωνιστών και αυτός είναι ο βασικός λόγος που προσωπικά το αγάπησα τόσο. Διάβασα πρόσφατα άλλο βιβλίο αυτού του τύπου και παρόλο που είχε εκρηκτικές και άκρως περιγραφικές σεξουαλικές σκηνές δεν μου είπε απολύτως τίποτα γιατί α) δεν εισέπραξα πουθενά κανέναν συναίσθημα και β) δεν κατάφερα να ταυτιστώ με κανέναν από τους χαρακτήρες. Τώρα βέβαια είναι και θέμα προσωπικού γούστου.
Υ.Γ. We aim to please Mrs Papadimakopoulou! Και θα στο γράφω συνέχεια και παντού ώσπου να αντιδράσεις! χα χα χα!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μ πραγματικά... δεν είναι για να κάνεις εμετό;;; Απαίσιες επιλογές και το σκίτσο... θεός φυλάξει!!! :/

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι δεν έχεις καμία βλάβη πουθενά εκτός και αν είμαστε όλοι για δέσιμο και θεραπεία! Είναι ΑΠΑΙΣΙΟ!!! Και άσχετα από το αν ονειρευόμαστε τον Rob για τον ρόλο ή όχι, άσχετα από τις συνθήκες και τις αιτίες, το σκίτσο είναι ΑΚΥΡΟ, ΧΑΛΙΑ, ΜΑΛΑΚΙΑ... πως το λένε!!! Μάλλον δεν είναι στα καλά τους. Όσο για το θέμα ηλικίας... δεν θα το θίξω καν! Γκρίνιαξα προχθές live! :P

Αχ κα Στεφάνου... πρέπει να σας πληροφορήσω ότι με τρώει η παλάμη μου και καλό θα ήταν αυτό να σας ανησυχήσει! :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνάκι πρώτα απ' όλα πρέπει να σου πω πόσο πολύ με χαροποιεί το γεγονός ότι δεν μετάνιωσες για καμία από τις επιλογές που σε παρέσυρα! :)
Είναι ευχάριστο και μου προσφέρει πραγματικά ικανοποίηση. Σ' ευχαριστώ! :D

Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι ότι η Άνα είναι προβληματική. Δεν θα το έλεγα. Εγώ θα την χαρακτήριζα... ανοιχτή και πρόθυμη! Ανοιχτή σε νέες εμπειρίες, πρόθυμη να δοκιμάσει και να κάνει υποχωρήσεις αλλά χωρίς να την πατήσουν.

Πάντως ο Κρίστιαν έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ως χαρακτήρας και η ιστορία τους έχει πολλά να μας πει ακόμα και προσωπικά, ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!!!

indeterminate form είπε...

Αν κρίνω από την περιγραφή, είναι στο στυλ του ‘γυμνή μπροστά σου’ της Σίλβιας Ντέι, το οποίο με γοήτευσε από τις πρώτες κιόλας σελίδες του (λογω των χαρακτηριστικών που προανέφερες και τυγχάνει να είναι κοινά) …όταν τελείωσε με κατέβαλε μια αφόρητη λύπη (ευτυχώς είναι τριλογία). το "Πενήντα Αποχρώσεις Του Γκρι" βρίσκεται ήδη στη θυρίδα μου, και ετοιμάζομαι να το παραγγειλω από ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Προτείνω να κάνετε και εσείς το ίδιο με το εξαίσιο αυτό βιβλίο της Σίλβιας Ντέι.

Reaction είπε...

Πολλα ειναι αυτα που κυκλοφορουν απο σχολια...το σιγουρο ειναι ειτε σου αρεσει ειτε οχι δεν μπορεις να το αφησεις απ οτα χερια σου!μου κανει αρκετα τηλεοπτικο αρκει να αποδοθει οπως πρεπει καλλιτεχνικα, η ματια του σκηνοθετη θα ναι σημαντικη!πιστευω οτι θα υπαρξουν παργματα μεσα σε αυτο που θα τα συνδεσουμε με κατι ενδομυχα!αυτο που θελω να ρωτησω τα αλλα 2 της τριλογιας θα ειναι πανω στο ιδιο ζευγαρι????

irini είπε...

Γιωτα εχεις δικιο για τον ορο "προβληματικη"μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα.Συμφωνω μαζι σου για την Ανα,οταν λεω προβληματικη εννοω την πολυπλοκοτητα της καταστασης στην οποια εχει μπει, του τυπου ξερω οτι παιζω με την φωτια κ στο τελος θα πληγωθω αλλα απο την αλλη δεν μπορω να κανω αλλιως.Γιατι η ιδια ειναι ερωτευμενη κ το εχει ηδη παραδεχτει στον εαυτο της κ θελει μια κανονικη σχεση μαζι του!οπως φαινεται οτι ζηλευει την σχεση της Κεητ κ του Ελλιοτ γιατι τα πραγματα μεταξυ τους ειναι τοσο απλα κ ξεκαθαρα!
Συμφωνω για τον Κριστιαν κ ανυπομονω επισης!

Jokastia με αυτα που γραφεις για το 2ο βιβλιο θελω ακομη περισσοτερο να το διαβασω!Για να πω την αμαρτια μου θελω να δω τον Κριστιαν να λιωνει στα πατωματα για την Ανα!Δεν εχω διαβασει παρομοια βιβλια για να εχω καποιο μετρο συγκρισης αλλα χαιρομαι που ημουν θετικη εξ αρχης με αυτο το βιβλιο κ δεν πηρα ποτε στα σοβαρα τις κριτικες!κ χαιρομαι ακομη περισσοτερο που ολοι σε αυτη την παρεα ακομη κ εκεινοι που δεν τους αρεσε η δεν θελουν να το διαβασουν,δεν το αντιμετωπιζουν με υποτιμητικο τροπο,οπως εχουμε συνηθισει να γινεται με τις κριτικες!

Jokastia είπε...

@indeterminate form Το βιβλίο της Σίλβια Ντέι, "Γυμνή μπροστά σου" το τελείωσα σήμερα και προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου. Βέβαια είναι απλά θέμα γούστου, δεν ξέρω γιατί δεν ένιωσα κανένα συναίσθημα για κανέναν από τους χαρακτήρες και δεν μπόρεσα να ταυτιστώ με κάποιον.
@Γιώτα! Εδώ ανυπομονώ εγώ να βγουν στα Ελληνικά, να τα διαβάσω και στη γλώσσα μου που στα αγγλικά τα έχω λιώσει! Αφού σου άρεσε το πρώτο νομίζω ότι θα σου αρέσουν εξίσου και οι συνέχειες! ;)
Κυρία Παπαδημακοπούλου είμαι κάτι περισσότερο από πρόθυμη να υποστώ τις συνέπειες για την αναστάτωση που σας προκάλεσα!

Jokastia είπε...

@irini, μία μόνο κουβέντα θα σου πω πάνω στο συγκεκριμένο σχόλιο :"θελω να δω τον Κριστιαν να λιωνει στα πατωματα για την Ανα" Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!
Ναι, κι εγώ χαίρομαι πολύ όταν βλέπω ότι γίνεται ένας ήρεμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων χωρίς υπερβολές. Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ μου π.χ. το βιβλίο "Γυμνή μπροστά σου" εμένα δεν μου άρεσε για τους λόγους που προανέφερα αλλά δεν θα το χαρακτήριζα ποτέ με άσχημο τρόπο. ;)

irini είπε...

Κυρια Παπαδημακοπουλου εγω σας ευχαριστω!(ποπο το κολλησατε κ σε μενα αυτο!) ;-)
Jokastia δεν ξερω πως γινεται παντα κ συμφωνω με ολα σου το ποστ!!Οσο για το σχολιο μου εχω να προσθεσω,ΜΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΒΡΕ ΧΑΖΕ Κ ΦΕΥΓΕΙ ΕΤΣΙ?ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗΝ!ΜΕΧΡΙ Κ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ!!!!! :-)
Το 2ο θα βγει τελικα Σεπτεμβρη?

Μ είπε...

@Γιώτα,
αν σε τρώει η παλάμη σου, λεφτα θα δωσεις!

@irini
Το ο,τι θα λιώσει στα πατωματα ειναι βεβαιο, αλλα στη φαση που θα γινει θα σου κοπεί εντελως η ανασα.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ indeterminate form περιμένουμε τις εντυπώσεις σου μόλις το διαβάσεις. :)
Το "Γυμνή Μπροστά Σου" το έχει διαβάσει μόνο το Μαράκι μέχρι τώρα και δεν της άρεσε! :(

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Reaction ναι, το ίδιο ζευγάρι είναι και στα άλλα 2! Και όπως το λες... δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου και ανυπομονούμε για την ταινία ελπίζοντας για το καλύτερο!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνάκι πάω πάσο! Έτσι το δέχομαι! ;)

Το 2ο βιβλίο αναμένεται Σεπτέμβριο και το 3ο Δεκέμβριο, πρώτα ο θεός! :)

Στην διάθεσή σας πάντα κυρία Ειρήνη! :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Κα Στεφάνου χαίρομαι που δεν έχετε σκοπό να αντισταθείτε στην τιμωρία σας γιατί σας αξίζει και θα είχατε χειρότερες συνέπειες! :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μ γιατί να δώσω και να μην πάρω; Μόνο τα σώβρακα έχουν γλιτώσει! :P

Μ είπε...

βρε κι εγω μαζι σου ειμαι αλλα δεν το βλεπω να γινεται ;-))

irini είπε...

χμμμμμ....μ αρεσει που ειστε στην διαθεση μου κυρια Παπαδημακοπουλου,γιατι θα σας χρειαζομαι συχνα!
Συγχωρεστε με αν σας δυσανασχετησα,δεν ηταν στις προθεσεις μου!
*πως τελειωνει ετσι το βιβλιο να παρει?το πληγωσε το κοριτσι μας ο κος Γκρευ κ αν δεν επανορθωσει θα δει την δικη μου παλαμη...

Jokastia είπε...

@irini, θα επανορθώσει και την άφησε να φύγει σε εκείνο το σημείο γιατί για λίγο πίστεψε ότι θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτόν, ότι της έκανε κακό... Αλλά καλό θα ήταν να μην προδίδουμε το στόρι των επόμενων βιβλίων και ας ελπίσουμε ότι όντως θα έχουμε το 2ο τον Σεπτέμβριο που το τελειώνει και καλά και όχι με αυτό τον τρόπο. Αν και σίγουρα πάλι θα θέλετε να δείτε το παρακάτω αλλά τουλάχιστον δεν έχει τέτοια ψυχρολουσία!

Μ είπε...

Νομιζω, κορίτσια, οτι το τελος του πρωτου βιβλίου, αν και ψυχρολουσια, ήταν ταιριαστο. Και οι δυο το χρειαζονταν για να μπορεσουν να κατανοησουν τα ορια της προσωπικης τους σχεσης και το τι θελει ο καθενας τους μεσα απο αυτη. Ειχαν πολλα να ξεκαθαρισουν μεταξυ τους και αυτη ηταν η ευκαιρια.

Αντε να βγει και το 2ο για να το διαβασουν ολοι και να συζηταμε πιο ανετα!

irini είπε...

Μ συμφωνω μαζι σου,κ θεωρω οτι δεν θα μπορουσε να τελειωσει διαφορετικα το 1ο βιβλιο!(νωμιζω οτι αποκαλυψαμε παραπανω απ οσα επρεπε για το βιβλιο):-)
Jokastia εχεις διαβασει κ τα 3?Δεν θα σου ζητησω φυσικα (με το ζορι κρατιεμαι)να αποκαλυψεις πραγματα,απλα θελω να ρωτησω πως σου φανηκαν

Jokastia είπε...

Ναι, τα έχω διαβάσει και τα τρία απ' όταν ήταν fanfic. Ανέβαζε περίπου ένα κεφάλαιο κάθε εβδομάδα και δεν μπορείς να φανταστείς πως το περίμενα! Είναι από τις πιο αγαπημένες μου ιστορίες, με είχε συγκινήσει πάρα πολύ και το είδος της σχέση τους, τα συναισθήματα, το παρελθόν του, τα πάντα! Στο bella and edward forum είχαμε φτιάξει εικονίδια - emoticon με μαστίγια κτλ ειδικά για τον Fifty! Θα δείτε και στο δεύτερο βιβλίο πολύ εξέλιξη ανάμεσα τους και φυσικά θα αποκαλυφθούν πολλά μυστικά του Κρίστιαν όπως επίσης και κάποια νέα πρόσωπα. Π.Χ. θα δείτε τη Mrs Robinson!
Σε αυτό το σημείο που τελειώνει το πρώτο βιβλίο πάντως, ναι για τους χαρακτήρες χρειαζόταν να γίνει για να κατανοήσουν και να σκεφτούν κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ τον εαυτό μου όταν σηκώθηκα μέσα στη μέση της νύχτας στις 3.00 τα ξημερώματα κλαίγοντας ακριβώς σε αυτό το σημείο και μέχρι να δω τι θα γινόταν παρακάτω δεν το έκλεινα με τίποτα για να κοιμηθώ!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μ η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! :P

Όσο για το τέλος ναι, συμφωνώ απόλυτα. Χρειάζονταν λίγο χρόνο και απόσταση για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μέσα στο κεφάλι τους.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Κα Ειρήνη,
ελπίζω οι ανάγκες σας να μην είναι 'πονηρές' γιατί δεν ξέρω αν θα είμαι πάντα πρόθυμη και διαθέσιμη! :P

Ε... έπρεπε να τελειώσει έτσι! όπως είπα και στη Μ, σε τέτοιες καταστάσεις, θες χώρο και χρόνο να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα θέλω σου.
Άλλωστε, τα ήθελε ο κώλος της! Αυτή το ζήτησε! :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι, όχι άλλες ψυχρολουσίες! Έλεος!!! Χα, χα, χα...

Jokastia είπε...

Ψυχρολουσίες; Τι ακριβώς εννοείται κυρία Παπαδημακοπούλου; Ότι δεν θα αντέξεις άλλα σκαμπανεβάσματα και τέτοιου είδους καταστάσεις στην ιστορία; Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Κυρία Στεφάνου, προσπαθείτε να με ταράξετε πρωί-πρωί ή είναι ιδέα μου; Όχι, για να ξέρω αν πρέπει να με τρώνε και οι 2 μου παλάμες! :P

Jokastia είπε...

Δεν θα σας ταράξω. Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβρη!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Αυτό Μαρία το λες για καλό; LOL!!!

Jokastia είπε...

Που να το αργούσαν και περισσότερο! Δεν λες πάλι καλά που έχουν βγει και τα τρία και δεν θα τα καθυστερήσουν πολύ;

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Α, ναι! Πάλι καλά... δεν το συζητάμε καν!

irini είπε...

Κυρια Παπαδημακοπουλου οχι...οι προθεσεις μου δεν ειναι πονηρες αλλα οφειλω παραυτα να παραδεχτω πως η παρουσια σας στη ζωη μου τους τελευταιους μηνες μου εγινε απαραιτητη!Οι προτασεις σας ειναι παντα αξιολογες κ το blog σας σκετος πειρασμος!Οποτε θα πρεπει να δειξετε μεγαλη υπομονη μαζι μου γιατι σκοπευω να σας επισκεφτομαι συχνα!!
Jokastia γι αυτο το βιβλιο δεν μπορω να περιμενω ουτε αλλη μια μερα,ποσο μαλλον μεχρι τον Σεπτεμβρη,αλλα αυτο απο την αλλη ειναι καλο...σημαινει πως γι αλλη μια φορα ειχα στα χερια μου ενα βιβλιο που του αξιζει να υπαρχει στη βιβλιοθηκη μου!Σε ολο το βιβλιο ειχα αναμεικτα συναισθηματα,οχι ασχημα,απλα ηταν πολυ διαφορετικο απ οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα..η σκηνη του χωρισμου ηταν για μενα συγκλονιστικη κ μεταξυ μας,(μην βγει παραεξω) κ εγω εκλαψα!Για μενα το βιβλιο τελειωσε την στιγμη που συνηδητοποιησα οτι το αγαπησα κ με αφησε με κομενη την ανασα,να περιμενω τον Σεπτεμβη!
Αναρωτιομουν αν θα γνωριζαμε ποτε την κα Ρομπινσον,η αληθεια ειναι πως θα ηθελα πολυ να της σπασω το κεφαλι,αλλα ειμαι κ πολυ περιεργη να την γνωρισω κ να μαθω τι κρυβεται πισω της!Το 1ο βιβλιο μας αφησε πολλα ερωτηματα!Ο Κριστιαν φευγει επειγοντως απο την Τζωρτζια γιατι εχει προκυψει ενα επειγον προβλημα κ φτανοντας στις τελευταιες σελιδες καποια στιγμη μιλαει εξοργισμενος στο τηλ με καποιον κ φωναζει ΒΡΕΣ ΤΗΝ!Δεν μαθαινουμε ποτε ποιο ηταν αυτο το προβλημα.Σκεφτομαι πως κατι δεν παει καθολου καλα εδω κ δεν ξερω αν αυτο συνδεεται με καποιο τροπο με το 2ο βιβλιο η ειναι απλα ενα τυχαιο γεγονος που τελειωνει εκει...οπως κ να χει η αναμονη ειναι το χειροτερο κομματι με τα
βιβλια,αλλα αξιζει!
*Σ ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να μου απαντησεις,χαιρομαι να μιλαω μαζι σας!!

Jokastia είπε...

Κι εγώ χαίρομαι να μιλάω με ανθρώπους που έχουμε κοινές αγάπες και γούστα! ;)
Τίποτα από αυτά που ανέφερες δεν είναι τυχαία γεγονότα. Όντως, υπάρχει ένα "πρόβλημα" για ο οποίο θα μάθεις στο δεύτερο βιβλίο ποιο είναι αυτό και τι ρόλο παίζει. ;)
Η κυρία Ρόμπινσον ειναι... πως να το πω... αντιπαθητική θα έλεγα... βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι τη βλέπουμε κατευθείαν μέσα από τα μάτια της Άνας.
Όλοι περιμένουμε τώρα τον Σεπτέμβρη! Καλή η αγγλική γλώσσα αλλά σαν τη μητρική μου δεν είναι!

irini είπε...

Ημουν σηγουρη οτι κατι δεν παει καλα σ αυτο το σημειο!Να σαι καλα βρε Jokastia,εριξες λιγο φως στο σκοταδι..περιμενουμε λοιπον την συνεχεια...

Despoina San είπε...

Λοιπόν, εγώ το εν λόγω βιβλίο το διάβασα στα αγγλικά πριν λίγους μήνες όταν άκουσα ότι ήταν υποψήφιος για το ρόλο του Κρίστιαν ο αγαπητός Ίαν αλλά δεν πρόκειται να διαβάσω τα επόμενα. Αν και απ'ότι βλέπω στους περισσότεροθς άρεσε, δε συμφωνώ, χωρίς όμως να επικροτώ και τις αγενέστατες ταμπέλες που του βάζουν ορισμένοι κριτικοί. Δε θα επικεντρώσω στη συγγραφική τεχνική της κυρίας Τζέιμς, για την οποία το ότι το έγραφε στο κινητό της όταν ήταν στο λεωφορείο λέει αρκετά από μόνο του. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω τη φράση "δάγκωσε το χείλος της" και όλες τις παραλλαγές της, που αν προσπαθήσω να μετρήσω πόσες φορές επαναλαμβάνονται θα κάνω μήνες να τελειώσω. Ως πρός το περιεχόμενο, γενικά εγώ δε σοκάρομαι εύκολα οπότε με το ερωτικό κομμάτι του βιβλίου δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Επίσης ο Κρίστιαν Γκρέι που ήταν ο χαρακτήρας που σόκαρε περισσότερο, μου φάνηκε το μόνο ενδιαφέρον πρόσωπο του βιβλίου...από την άλλη έχω τεράστιο πρόβλημα με την Άνα. Η Αναστάζια λοιπόν καταλαβαίνω γιατί δοκιμάζει νέα πράγματα με τον Κρίστιαν αλλά αυτό που δεν αντέχω είναι η παθητικότητά της...ειδικά σε ένα σημείο που ο Κρίστιαν την χτυπάει και ενώ δε του λέει τίποτα μετά κλέγεται, ενώ είχαν συμφωνήσει ότι θα του το έλεγε αν την ενοχλούσε κάτι. Πολλοί λένε ότι συχνά το συναίσθημα μας κυβερνά και όχι η λογική και ίσως αυτό να τους φτάνει για να αιτιολογήσουν και να αποδεχτούν τη στάση της. Εγώ όμως θεωρώ ότι και το συναίσθημα είναι καθαρά λογικό. Όταν νιώθουμε κάτι, όσο και αν μας συντρίβει, όσο και αν μας καταβάλλει ξέρουμε ακριβώς γιατί το αισθανόμαστε...στο χέρι μας είναι να το ελέγξουμε και αν δε το κάνουμε αυτό είναι καθαρά δική μας αδυναμία η επιλογή. Αυτή λοιπόν η επιλογή της Άννα σε μεγάλο κομμάτι του βιβλίου να κάνει πράγματα που δε θέλει είναι ακριβώς αυτό που την κάνει να με απωθεί ως χαρακτήρας ( και όχι, η έλλειψη εμπειριών δεν αποτελεί δικαιολογία). Αρνητικά αντιμετωπίζω και τις συνεχείς αναφορές στην "εσωτερική θεά" της Άνα (inner goddess στα αγγλικά, στα ελληνικά δεν ξέρω πώς το μετέφρασαν)που επιδίδεται σε όλα τα είδη αθλημάτων και χορών από τη χαρά της. Δε λέω...όλοι μας έχουμε μία "φωνή" μέσα στο κεφάλη μας που αντιδρά στα συναισθήματά μας αλλά δε την αναφέρουμε τόσο πολύ. Αδυνατώ επίσης να δεχτώ αυτό το βιβλίο ως ψυχογράφημα εξαιτίας της έλλειψης ρεαλισμού που το διακρίνει, γιατί όσο ωραίο και αν ακούγεται, το ότι ένας άντρας με τα προβλήματα του Κρίστιαν θα ερωτευτεί μία κοπέλα που ξαφνικά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα τον συγκλονίσει, θα τη γνωρίσει στην οικογένειά του και θα τον κάνει να αλλάξει είναι ένα τεράστιο ψέμα, οπότε θεωρώ ότι και δεν μας δίνει σε καμία περίπτωση μία εικόνα για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες καταστάσεις και ότι το μήνυμα που περνάει και ειδικά για τα νεαρότερα κορίτσια που το διαβάζουν,(γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, οι σεξουαλικές σχέσεις πλέον αρχίζουν σε αρκετά νεαρές ηλικίες και αυτό το βιβλίο σίγουρα δε διαβάζεται μόνο από ενηλίκους που μπορούν τουλάχιστο στοιχειοδώς να κρίνουν ότι διαβάζουν) είναι αρνητικό, αφού περνάει εμμέσως την άποψη ότι η αγάπη μίας γυναίκας μπορεί να αλλάξει έναν άντρα και ότι πρέπει να υπομένει γιατί έτσι θα έχει αποτελέσματα. Σημειώστε, ότι αν και δε συμφωνώ μπορώ να καταλάβω όσους τους άρεσε το βιβλίο...πρέπει να πω όμως ότι με ενοχλούν (ευτυχώς δε βρήκα τέτοιο σχόλιο εδώ) οι γυναίκες που λένε ότι θα ήθελαν να έχουν μία παρόμοια εμπειρία, γιατί:1) όπως ανέφερα και πιο πάνω στην πραγματικότητα δε θα μπορούσαν να αλλάξουν το αντικείμενο του πόθου τους, 2)είναι λυπηρό γυναίκες του 21ου αιώνα να επαναφέρουν το πρότυπο¨, ωραίος-πλούσιος-καλόσς στο κρεβάτι και δεν-πειράζει-ας-με-χτυπάει-και-λίγο, 3)και ας μην ξεχνάμε ότι,αν και δεν είναι έντονες, σε αυτή την ιστορία υπάρχουν σκηνές παθητικής αποδοχής γυναικείας κακοποίησης που με όποιο τρόπο και αν καλύπτονται η ουσία τους δεν αλλάζει. Υπάρχουν γυναίκες για τις οποίες, αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητά τους και καλό είναι να προσέχουμε τι ευχόμαστε.
Γιώτα μου όσο και αν διαφωνώ καντανοώ την άποψή σου, τη σέβομαι, και η κριτική σου ήταν υπέροχα γραμμένη. Αυτά :)

Despoina San είπε...

Και ένα σχόλιο για τον τίτλο: 50 αποχρώσεις του Γκρέι (ακούς εκεί του γκρί :p)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Δεσποινίς Ειρήνη, θα το κάνω γαργάρα, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί αντιλαμβάνομαι την εμμονή και τη μανία που σας έχω προκαλέσει! :P
Όσο για την υπομονή δεν χρειάζεται... αφού σε αγαπάω βρε χαζούλι! <3

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι τι έγινε; Όσο έλειπα σας πήρε η χαρά; Χα, χα, χα... :P
Ε, ναι... καλό το πρωτότυπο αλλά, θα προτιμήσω το ελληνικό. ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Despoina San, τι να κάνουμε... δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Είναι λογικό και κατανοητό αλλά τουλάχιστον με ευχαριστεί το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το κάνουμε διατηρώντας ένα επίπεδο, όπως τώρα καλή ώρα! ;)

Ότι σαν τρόπος γραφής δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, νομίζω είναι κάτι που τα παραδεχόμαστε ακόμα κι εμείς που μας άρεσε, καθώς και τις όποιες επαναλήψεις ή και κάποιες σκηνές sex που ναι μεν δεν ενοχλούν, θα μπορούσαν να είναι λιγότερες δε.

Όταν ερωτεύεσαι βαθιά και απόλυτα, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις ξαναβιώσει παρόμοια συναισθήματα, είναι πολύ εύκολο να κάνεις υποχωρήσεις και να παρασυρθείς σε μονοπάτια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το έκανες. Η γραμμή που χωρίζει την λογική και το συναίσθημα είναι πολύ λεπτή και για μένα, ο έρωτας που κατευθύνεται από την λογική, είναι χάρτινος.

Άλλωστε η Άνα, δέχεται να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις και δεν λέει ναι σε ό,τι κι αν της πει. Θέτει τα όριά της και το όλο θέμα με το ξύλο είχε να κάνει καθαρά για να δει πως είναι, αν μπορεί να το αντέξει και μια προσπάθεια να κατανοήσει τον λόγο που ο Κρίστιαν βρίσκει ικανοποίηση σε αυτό το πράγμα.
Και όπως βλέπουμε και στα επόμενα βιβλία, δεν κάνει μόνο η Άνα υποχωρήσεις αλλά και ο Κρίστιαν. Δεν προσπαθεί να αλλάξει ο ένας τον άλλον, αυτό δε γίνεται, αλλά, προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία έτσι ώστε να μπορέσουν να είναι μαζί.

Και σίγουρα δεν είναι το συνηθισμένο μοντέλο σχέσης αλλά προσωπικά, δεν το επιζητώ στην λογοτεχνία. Αυτός είναι ο σκοπός της... να με ταξιδέψει σε κάτι μη συνηθισμένο, μη κοινότυπο. Κι εμείς μπορεί να μην έχουμε τέτοια γούστα όμως, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν τον Κρίστιαν ως προς τα γούστα. Και όταν όλο αυτό είναι απόρια ενός σκοτεινού και τραυματικού παρελθόντος, γιατί να μην βρεθεί το πρόσωπο εκείνο που θα είναι διαφορετικό, θα μιλήσει στην καρδιά του;

Όπως και να 'χει, ευχαριστούμε για την άποψή σου αλλά και τα καλά σου λόγια! :)

Ααα... ο τίτλος είναι ένα είδος... 'παιχνιδιού' Έχει να κάνει με τα μάτια του Γκρέυ που είναι γκρι και της ψυχοσύνθεσής του! :P

Jokastia είπε...

Ήρθα κι εγώ να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου! Κατ' αρχάς θέλω να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ να βλέπω αντίθετες απόψεις να διατυπώνονται με αυτό τον τρόπο βασισμένες σε επιχειρήματα! Επειδή προσωπικά το βιβλίο μου άρεσε πολύ και είναι κάτι που έχει φανεί νομίζω θα ήθελα απλά να εκφράσω πως ένιωσα εγώ όταν το διάβασα.
Με οτιδήποτε παθιάζομαι θα πρέπει πρώτα απ' όλα και πέρα απ' όλα τα άλλα να μου δημιουργήσει συναισθήματα και να ταυτιστώ με κάποιον από τους πρωταγωνιστές. Στην προκειμένη περίπτωση μου συνέβησαν και τα δύο. Στην αρχή της γνωριμίας της Άνα και του Κρίστιαν με μάγεψε η μεταξύ τους ατμόσφαιρα, η έντονη έλξη, ακόμα και η σεξουαλικότητα που εξέπεμπαν. Παρακάτω άρχισα να αναρωτιέμαι για το "μυστικό" που έκρυβε ο Κρίστιαν και ήθελα πολύ να το ανακαλύψω. Ακόμα περισσότερο μου άρεσε που έβλεπα ότι και αυτός ενδιαφέρεται για εκείνη αλλά κάτι τον σταμάταγε και για κάποιο λόγο αυτό το "ανομολόγητο" παιχνίδι μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
Όσον αφορά την ταύτιση με την ηρωίδα, ναι ταυτίστηκα και θα σας πω για ποιους λόγους. Είναι πολύ συνηθισμένο στις ταινίες, τα βιβλία να προβάλουν ένα είδος χειραφετημένης, όμορφης, έξυπνης γυναίκας το οποίο προσωπικά δεν με συγκινεί. Και αυτό επειδή είμαι μία συνηθισμένη, ντροπαλή, χαμηλών τόνων μέτρια εμφανισιακά γυναίκα με ανασφάλειες! Γι' αυτό ας αναλογιστούμε γενικότερα τα πρότυπα που πλασάρονται και ας μην κατηγορούμε την Άνα την οποία βρίσκω πολύ φυσιολογική κοπέλα. Όταν μετά λοιπόν πέφτει στο δρόμο σου ένας άντρας που σε κοιτάζει και λύνονται τα γόνατα σου (πράγμα που μου έχει συμβεί προσωπικά) η λογική είναι πολύ εύκολο να πάει περίπατο. Δεν λέω πως θα συμφωνούσα σε υπερβολικά πράγματα ή πως θα έκανα κάτι παρά τη θέληση μου, ούτε ότι θα άφηνα ποτέ έναν άντρα να με εκμεταλλεύεται ή να με κατευθύνει. Θεωρώ ότι η Άνα προσπαθεί συνέχεια να διαπραγματευτεί μαζί του και να βρει έναν τρόπο να έρθει πιο κοντά του, να συναντηθούν κάπου στη μέση για να λειτουργήσει η σχέση τους. Τέλος όσον αφορά το θέμα ο πλούσιος, πανέμορφος, πάμπλουτος που δέρνει και αυτό τελικά φαίνεται και λίγο καυτό νομίζω ότι παραπέμπει για εμένα τουλάχιστον στα κλασσικά παραμύθια που εμάς τις γυναίκες μας έχουν ταίσει από τη μέρα που γεννηθήκαμε! Ένα "τέρας" μπορεί να έχει πολλές μορφές και να είναι κακό και σκληρό αλλά δεν είδα ποτέ καμία πεντάμορφη να το παρατάει και αυτό ακριβώς συμβαίνει και εδώ κατά την ταπεινή μου άποψη.

Jokastia είπε...

(Συνέχεια - δεν χώραγε σε ένα!)
Σαφώς και πρόκειται για μία ουτοπία το όλο στόρι και δεν είναι ρεαλιστικό με την κυριολεκτική έννοια αλλά ποια ιστορία από αυτές που διαβάζουμε είναι; Και εδώ που τα λέμε, η αληθινή ζωή μας βγάζει τα δόντια σε όλους καθημερινά και θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτή γι' αυτό διαβάζουμε και αυτού του είδους τις ιστορίες. Νομίζω ότι η κάθε λογική γυναίκα μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα "παραμύθι" με όλη τη σημασία της λέξης και προσωπικά έτσι ακριβώς το εξέλαβα. Απλά παραμύθι για μεγάλα κορίτσια θα το έλεγα! Τέλος σχετικά με το θέμα του σαδομαζοχισμού που πραγματεύεται το συγκεκριμένο βιβλίο σαφώς και δεν είμαι υπέρ όμως είναι μία πραγματικότητα ότι υπάρχουν σχέσεις αυτού του είδους και από τη στιγμή που συναινούν και οι δύο πλευρές πρόκειται για κάτι απόλυτα νόμιμο και αποδεκτό. Οπωσδήποτε είμαι κατά της οποιασδήποτε βίας αλλά δεν νομίζω ότι δείχνει πουθενά να κάνει κάτι μαζί της παρά τη θέληση της. Αυτή δοκιμάζει τα όρια της και όταν αυτά τελικά ξεπερνιούνται χάνει τη μπάλα.Σε σχέση με την "ευχή" που κάνουν μερικές γυναίκες για το να ζήσουν μία τέτοια ιστορία νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με τα συναισθήματα αυτής και όχι με το ξύλο. Κοινώς, καταλήγω σε αυτό που έλεγα παραπάνω, ποια δεν θα ήθελε να ζήσει ένα "παραμύθι"; Νομίζω ότι στο τέλος όμως η κάθε μία από εμάς επιστρέφει στην πραγματική της ζωή, φοράει τα δικά της παπούτσια και συνεχίζει τον αγώνα της όποιος και αν είναι αυτός. Μέσα στα πλαίσια της προσωπικής διασκέδασης λοιπόν, βρήκα αυτό το βιβλίο πάρα πολύ καλό γιατί με ταξίδεψε, με έκανε να κλάψω, μου δημιούργησε συναισθήματα και καταλήγω να πω ότι αν μη τι άλλο είναι μία ιστορία αγάπης η οποία θα μείνει μέσα στην καρδιά μου. Αυτό αποκόμισα σαν σύνολο και όχι το σεξ, ούτε το "ξύλο", την αγάπη τους. ;)

Ifigenia είπε...

Γιώτα μου, ελπίζω να έχεις δίκιο και να είναι συνεπής ο Πατάκης με τις ημερομηνίες. Γενικά είναι, απλά αυτά τα τρία μου φαίνονται πολύ κοντινά και γι'αυτό με τρομάζει λίγο. Αλλά από τη στιγμή που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο εξωτρερικό και δεν έχουν να περιμένουν τίποτα, δεν αποκλείεται μέχρι το Δεκέμβρη να τα έχουμε και στα ελληνικά! :) Και αφού λες ότι το έκανε και με άλλες σειρές να βγάλει τα βιβλία στο καπάκι, τότε δεν πιστεύω να έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις!

Όσο για το ποιον θα ήθελα να δω στον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και δεν το έχω διαβάσει και δεν ξέρω ακόμη τον χαρακτήρα...
Πάντως από τα ονόματα στο άρθρο μόνο τον Ράιαν Γκόσλινγκ ίσως να μπορούσα να φανταστώ...οι άλλοι δε μου λένε κάτι!! Αλλά απ'ότι βλέπω σε εσάς που το έχετε διαβάσει δεν αρέσει κανένας από τους αναφερθέντες...
Όσο για το σκίτσο...δεν έχω λόγια!! Κούκλος!! :Ρ

Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει το βιβλίο...από τα σχόλια που διαβάζω εδώ (τα οποία με έκαναν να ανυπομονώ για τη συνέχεια χωρίς καν να έχω διαβάσει το πρώτο!), μου αρέσουν τέτοιοι χαρακτήρες σε σειρές και βιβλία γιατί μπαίνω στη διαδικασία να τους ψυχολογήσω, να τους αναλύσω και να προσπαθήσω να τους καταλάβω...

Το "επίπεδο" μερικών απλά θα το αφήσω ασχολίαστο...

@Despoina San
Χαχα! Κι εγώ το ίδιο σχόλιο έκανα όταν είδα τον τίτλο στα ελληνικά! :Ρ

irini είπε...

Jokastia δεν γνωριζα για το blog σου,το ανακαλυψα χθες κ ξενυχτησα με το desire blossom,γιατι ηθελα να μαθω τι θα γινει παρακατω!Βεβαια το πρωι ξυπνησα με πονοκεφαλο απο το ξενυχτι,αλλα το τελειωσα κ μπραβο σου,πολυ ωραια ιστορια!(team Edward αν καταλαβα σωστα!!)

Γιωτα μου σ ευχαριστω για την υπομονη σου αλλα κ για την αγαπη σου,κ εγω σαγαπω το ξερεις!
(μπααα,δεν μπορω να σε φανταστω να κανεις γαργαρα οτιδηποτε,εγω πιστευω οτι δεν μασας τιποτα!)

irini είπε...

*Για το ρολο του Κριστιαν παντως εγω ψηφιζω Matt Bomer!

"I need to read the book and see who the director is but it sounds amazing, From what I hear people are really into the story so I’ve got to check it out." Μ.Β

irini είπε...

Μ
Εχω κρατηθει απο την φραση σου,
"Το ο,τι θα λιώσει στα πατωματα ειναι βεβαιο, αλλα στη φαση που θα γινει θα σου κοπεί εντελως η ανασα."
Πρεπει να σου πω οτι μου εχει ηδη κοπει η ανασα με αυτο που εγραψες!
Παλι σε αναμενα καρβουνα ειμαστε!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι για να μην γίνομαι φορτική, μιας και τα έχουμε πει και μεταξύ μας αλλά και στα πιο πάνω σχόλια, συμφωνώ απόλυτα! ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιφιγένεια όχι, αυτό είναι το σύστημά του και γενικά, δεν θα έλεγα ότι έχει μεγάλες αποκλίσεις από τους χρόνους που δηλώνει αρχικά.

Όχι... δεν μας άρεσε κανένας. Και δεν θα σου αρέσουν κι εσένα. Δεν λέω, ηθοποιάρα ο Ryan αλλά δεν κάνει!
Καλά... το σκίτσο είναι απλώς ανεκδιήγητο! :P

Εγώ εδώ θα είμαι να περιμένω να μου πεις τις ξελιγωμένες εντυπώσεις σου! :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μ, θες να μου πεις ότι δεν είσαι συνηθισμένη να κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα; LOL!!! :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνάκι, για το χατήρι σου θα το κάνω... άλλωστε μιλάμε για πταίσμα! ;)
Σε κάποιους άλλους όμως, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει! :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ααα... και Ειρήνη οκ, δεν είναι κακός ο Bomer αλλά, έχει πατήσει τα 35 ρε παιδί μου! :/

irini είπε...

Κα Γιωτα σας ευχαριστω θερμα που απ οτι καταλαβα παραγραψατε το πταισμα μου,θα προσπαθησω να ειμαι "καλο κοριτσι" στο μελλον!

Γιωτα απ οσους εχω δει μεχρι τωρα για το ρολο (με εξαιρεση εναν παντα)!!! ο ανθρωπος ειναι...τελωσπαντων καταλαβες εσυ...εχει τα προσοντα!!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Κατάλαβα Ειρήνη, πως δεν κατάλαβα... φυσικά αναφέρεσαι στο τεράστιο ταλέντο του! :P

Elpida είπε...

Πολύ όμορφη κριτική και ουσιώδης!!! Μπράβο στην κοπέλα που το έγραψε!
Χαίρομαι πολύ για την παγκόσμια επιτυχία του συγκεκριμένου βιβλίου, μια και το θέμα που "πραγματεύεται" δεν είναι ευκολοχώνευτο από την πλειοψηφία των ανθρώπων... ή έτσι νομίζαμε μέχρι τώρα! Είμαι υποτακτική σε σχέση D/s με τον Κύριό μου εδώ και 3 χρόνια, και ενώ η περιγραφή του Κρίστιαν δεν είναι αυτό που λέμε στο χώρο του bdsm "πρότυπο Κυρίαρχου", η πλοκή, η υπόθεση, η εξέλιξη, ο χαρακτήρας των κεντρικών προσώπων και τα συναισθήματα που σου αφήνει μόλις τελείωσεις το βιβλίο, είναι πολύ όμορφα και σου μένουν.
Είναι μια καλή αρχή για τον κόσμο να γνωρίσει έστω ελάχιστα τις Ασύμμετρες Σχέσεις θηλυκού-Αρσενικού και να μη θεωρεί ως ανώμαλους όλους εμάς που η Κυριαρχία και η υποταγή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ερωτικής μας ζωής και μας προσφέρει απεριόριστη ηδονή, απόλαυση και φυσικά πληρότητα.
Και πάλι μπράβο για την κριτική, είναι η πιο καλή που διάβασα!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ελπίδα σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Έχει ενδιαφέρον να έχουμε την άποψη κάποιου που είναι μέσα στα πράγματα! :)

Μ είπε...

@irini
Ασε, μιλαμε είχα φτασει στο εν λογω σημειο ενα βραδυ, δυο, τρεις η ωρα και απο εκει που ηθελα να παω για υπνο επαθα υπερενταση! Δε μπορουσα να ανασανω για κανενα κεφαλαιο, ειχα παθει τραλαλο!

Παντως να το'χεις υποψη, οτι ενω το πρωτο βιβλίο ειναι κατα κυριο λογο ψυχογράφημα, τα δυο επομενα παιρνουν μια πιο "ρομαντικη" κατευθυνση χωρις βεβαια να χανεται η ψυχολογικη τους υπόσταση, απλως δεν ειναι τοσο εντονη.

@Γιώτα
Σ'αρέσει να με πειράζεις, ε? Χαχα, κι εμενα μ'αρεσει. Παντως για ενα βιβλιο το οποιο πολυ πριν το διαβασω και πριν την κριτικη σου περιμενα να το μισησω (εχοντας ακουσει ασχημα σχολια και περιμενοντας τα τρισχειροτερα), οχι δεν περιμενα οτι θα με κανει να κολλησω τοσο, να εχω αγχος για τη συνεχεια και να μη μπορω να ασχοληθω με κατι αλλο προτου το τελειωσω!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μ εννοείται ότι μ' αρέσει να σε πειράζω! :P
Εσύ τουλάχιστον πλακώθηκες με το αγγλικό. Εγώ και να ήθελα, έχω τόσα να περιμένουν εδώ που δεν μπορώ να πάρω ανάσα.

irini είπε...

M,χμμμ...
Μ αρεσει πολυ αυτο με την ρομαντικη κατευθυνση!!Θελω πολυυυυ να δω Κριστιαν στα πατωματα να παρακαλαει,ειμαι κακια?Αντε να βγει το 2ο,για να μπορουμε να ειμαστε παλι εδω κ να το συζηταμε!!

Γιωτα σςςςςςς μη μας ακουσει κανεις αλλα να παρει η ευχη του παει πολυ ο ρολος ,τον ατιμο!!!

irini είπε...

M,χμμμ...
Μ αρεσει πολυ αυτο με την ρομαντικη κατευθυνση!!Θελω πολυυυυ να δω Κριστιαν στα πατωματα να παρακαλαει,ειμαι κακια?Αντε να βγει το 2ο,για να μπορουμε να ειμαστε παλι εδω κ να το συζηταμε!!

Γιωτα σςςςςςς μη μας ακουσει κανεις αλλα να παρει η ευχη του παει πολυ ο ρολος ,τον ατιμο!!!

Jokastia είπε...

Εννοείται ότι θα είμαστε εδώ για να το συζητάμε και στο δεύτερο αλλά και στο τρίτο βιβλίο! Και μετά θα συνεχίσουμε και στις ταινίες! Ε; Φανταστική Γιώτα;;; Αναλογίσου πόσες "προσωπικές απόψεις" έχεις να γράψεις και για να το κάνεις αυτό κατ' επέκταση και να είναι καλό το αποτέλεσμα θα σε συμβούλευα να δώσεις πολύ βάση στα βιβλία! Να τα ρουφήξεις! χα χα χα! Εντάξει, όπως πάντα μου αρέσει να σε πειράζω με την καλή έννοια! :P Αχ φωτιές που μας άναψε ο fifty καλοκαιριάτικα!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι, όταν μιλάς για ρουφήγματα, υπονοείς τίποτα πονηρό; :P
LOL!!!

Εννοείται κοριτσάρα μου! Καλά να είμαστε, την υγεία μας να έχουμε και μπόλικη όρεξη να σχολιάζουμε τα πάντα! ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρήνη κάτσε, γιατί στο τέλος θα τον πάρει κάποιος τελείως άσχετος, που δεν θα έχουμε ακούσει το όνομά του ανάμεσα σε αυτά! Χα, χα, χα... :P

Χρύσα είπε...

Έπειτα από εμπεριστατωμένη ανάγνωση έχω να δηλώσω χωρίς φόβο και πάθος ότι δεν καταλαβαίνω προς τι όλος αυτός ο κακός χαμός και η επίθεση;Το βιβλίο είναι ωραιότατο και οι χαρακτήρες κάθε άλλο παρά επιφανειακοί!Αλλά πάνω από όλα είναι αυτό που λέτε κορίτσια...δεν μπορεί κανένας κριτικός,δεν έχει το δικαίωμα,να χαρακτηρίζει με άσχημο τρόπο τους αναγνώστες.Αυτό είναι απαράδεκτο!

Ifigenia είπε...

Ωραία λοιπόν!! Χαίρομαι αφού ο Πατάκης είναι πιστός στις ημερομηνίες που δίνει!! Αυτό σημαίνει ότι θα τα έχουμε και τα 3 μέχρι το τέλος της χρονιάς!!! :D

Λες ε? Ούτε ο Ryan κάνει...τι να πω? Δεν μπορώ να πω τίποτα μιας και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο ακόμη και δεν ξέρω πώς είναι ακριβώς ο χαρακτήρας...γι'αυτό θα πάω πάσο! Σας εμπιστεύομαι! :))

Πάντως αυτό που λες ότι μπορεί να το πάρει ένας τελείως 'άσχετος' που δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ πριν δεν αποκλείεται!! Να δώσουν και ευκαιρίες στα νέα παλληκάρια!! :Ρ

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μα Χρύσα μου, αυτό είναι το εκνευριστικότερο όλων! Το ότι δεν κρίνουν το βιβλίο, το οποίο εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η πλειοψηφία των κριτικών δεν διάβασε, καθώς αναφέρουν ένα περιστατικό που ποτέ δεν συνέβη, αλλά ότι κρίνουν το κοινό. Με ποιο δικαίωμα και ποια αρμοδιότητα; Αλλά είπαμε... στην Ελλάδα είμαστε και όλοι έχουν άποψη! :/

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιφιγένεια όλοι ελπίζουμε ότι για μια ακόμα φορά θα είναι πιστός και δεν θα μας βασανίσει! :P

Μπα... καλός ο Ryan αλλά... θα δεις όταν το διαβάσεις. Η συγγραφέας είχε κάποιον πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό της και αυτό αποτυπώνεται στο χαρτί και περνάει στον αναγνώστη!

Ναι καλέ... αλίμονο!!! Δώστε τόπο στα νέα... 'ταλέντα'! Χα, χα, χα...

irini είπε...

Γιωτα αυτος ο πολυ συγκεκριμενος ακουει μηπως στο ονομα Robert Pattinson????

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ω, ναι Ειρηνάκι... ακριβώς σε αυτό! ;)

irini είπε...

Μμμμ...αυτο θα ηταν το απολυτο ονειρο αλλα δυστηχως...θα μεινει ονειρο!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ναι, κι εγώ Ειρήνη χλωμό το κόβω οι προσδοκίες να επαληθευτούν!

Ifigenia είπε...

LΟL Το ξέρω ποιον είχε στο μυαλό της και λογικό θα ήταν μιας και το ξεκίνησε ως fan-fic του Twilight!! :) Αν και μου φαίνεται λίγο περίεργο να φανταστώ τον Rob σε τέτοιο ρόλο...

Anyway...κοντός ψαλμός αλληλουϊα που λένε!! Το ξεκινάω εντός των ημερών και θα καταλήξω κι εγώ σε κάποιο συμπέρασμα! :Ρ

Γιατί βρε Γιώτα μου!? Άμα τα νέα ταλέντα είναι όπως την Kristen, γιατί να μην τους χαρούμε!! :Ρ Πάλι πέταξα την κακία μου, δε γίνεται!! Χα χα

irini είπε...

Η οποια Stewart,μιας κ αναφερθηκε το ονομα της,μας εχει αφησει συξηλους μετα τις προσφατες φωτο που κυκλοφορησαν στο διαδικτιο!Ταλεντο η οχι,σηγουρα καταφερε να κερδισει τον τιτλο της κακιας κ να διχασει τους θαυμαστες της...

Ifigenia είπε...

Εμένα Ειρήνη μου - πες με κακιά - αλλά μετά τις τελευταίες φωτογραφίες απλά μου δόθηκε μια απάντηση για το πώς μπορεί να παίρνει τους ρόλους μιας και ταλέντο - για μένα - δεν έχει! Την είδα και πρόσφατα στη Χιονάτη...εγώ καλύτερα θα την έπαιζα που δεν είμαι και ηθοποιός!!!

irini είπε...

Ifigenia μου,
δεν εχω κανενα προβλημα,γι αυτο εκφρασου ελευθερα, δεν υπαρχει περιπτωση να σε θεωρησω κακια,την γνωμη σου λες, κ εγω αυτο κανω!Αλλωστε μ αρεσει πολυ αυτο το παρεακι κ χαιρομαι καθε φορα που τα λεμε! Ασε που με την Stewart εχω παθει μια συγχυση οπως θα καταλαβες, οποτε...

Ifigenia είπε...

Γεια σου Ειρήνη μου! Κι εμένα μου αρέσει αυτό το παρεάκι! :)) Ας είναι καλά η Γιώτα! <3

Φυσικά τη γνώμη μας λέμε...εμένα προσωπικά ποτέ δε μου είχε γεμίσει το μάτι η συγκεκριμένη και μπορώ να πω ότι δεν έπεσα και τελείως από τα σύννεφα με αυτό που έγινε! Αναρωτιέμαι όμως αν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει! Και ο χρόνος που βγήκε αυτό στη δημοσιότητα με ιντριγκάρει πραγματικά! Είναι σύμπτωση το ότι είδε το φως της δημοσιότητας αφού τελείωσαν τα γυρίσματα των ταινιών του Twilight? Δεν ξέρω...απλά γενικά είμαι καχύποπτη...

Και σήμερα διάβασα και αυτό και βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη που κάνει...κακές σκέψεις! LOL Είναι από το site του Star!

----> "Αφού εξαγρίωσε τους fans του Pattinson επειδή τον απάτησε με τον σκηνοθέτη Rupert Sanders, η Stewart «τα έβαλε» με… συνάδελφό της παίρνοντας ρόλο μέσα από τα χέρια της! Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι γονείς της έχουν γίνει έξαλλοι με τη συμπεριφορά της.

Η νεαρή ηθοποιός μετακόμισε στο πατρικό της μετά την φυγή του Robert από την «φωλίτσα» τους στο L.A., όμως, το κλίμα κάθε άλλο παρά ήρεμο φαίνεται πως είναι: «οι γονείς της νιώθουν πως η Kristen ντρόπιασε τον εαυτό της και δεν κατηγορούν τον Robert για τον τρόπο που της φέρεται. Αυτή δεν είναι η Kristen που γνωρίζουν», είπε πηγή από το περιβάλλον της οικογένειας.

«Βέλη» δέχεται η Kristen και από τους fans της Jennifer Lawrence, καθώς η 22χρονη άρπαξε τον ρόλο που προοριζόταν για την συνάδελφό της, στην ταινία «Lie Down In The Darkness»!

Αν και η Lawrence επρόκειτο να παίξει την όμορφη κόρη στην κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας του 1951, η Stewart είναι εκείνη που πήρε τον ρόλο.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της, η 22χρονη δεν είχε κρύψει τις βλέψεις της: «είμαι παθιασμένη με αυτό το ρόλο... Προσπαθώ να γράψω στο σκηνοθέτη για να τον πείσω ότι πρέπει να είμαι σε αυτή την ταινία. Θα τον κυνηγήσω αν πρέπει. Θα στηθώ έξω από το σπίτι του», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το αν στήθηκε έξω από το σπίτι του Scott Cooper ή έχει τον τρόπο της για να… πείθει τους σκηνοθέτες (όπως με τον Sanders), μόνο εκείνη ξέρει!" <-----

Το μόνο που θα πω είναι... "όμορφη κόρη" ???? Έλεος!!!

Jokastia είπε...

Εννοείται πως παρακολουθώ όλα όσα λέτε αυτές τις μέρες και σε σχέση με το "σκάνδαλο" πραγματικά στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ψέμα των κουτσομπολίστικων περιοδικών. Για τις δηλώσεις που λένε ότι έβγαλαν η Στιούαρτ και ο σκηνοθέτης επίσης μου φαίνεται περίεργο αλλά αφού δεν βγήκαν να τις διαψεύσουν πάει να πει ότι μάλλον και αυτές είναι αληθινές. Τώρα άραγε, αλήθεια ο Ρομπ τα μάζεψε και έφυγε από το σπίτι τους; Δεν ξέρω γιατί αλλά όλο αυτό μου ακούγεται χαζό και άκυρο σαν τόλμη και γοητεία τύπου σαπουνόπερα.
Ακούστηκε πολύ ότι είναι στημένο για να κάνουν πρόμο στη Χαραυγή αλλά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο όπως επίσης ακούστηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια παρίσταναν το ζευγάρι μόνο για χάρη του έπους και μιας και αυτό φτάνει πια στο τέλος του ήρθε η ώρα να αποδεσμευτούν... Μέχρι ότι ο Ρόμπερτ είναι λέει γκέι στην πραγματικότητα άκουσα!
Δεν ξέρω, αυτό που νομίζω εγώ είναι πως πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά και μάλιστα μέσα στη δίνη του Χόλιγουντ. Τώρα, τι θα κάνει ο Ρόμπερτ δεν ξέρω, πάντως εγώ στη θέση του θα έβαζα πλώρη για νέες περιπέτειες! Άλλωστε είναι τόσο μεγάλος ο πρόθυμος πληθυσμός που πρόκειται για ωκεανό στην κυριολεξία!

irini είπε...

Jokastia
μεχρι στιγμης δεν εχει κανει κανεις καποια δημοσια εμφανιση,ουτε εχει διαψευσει τιποτα,ειπανε βεβαια οτι ο Rupert σκοπευει να μηνησει το περιοδικο,αλλα με τοσα που ακουγονται τωρα τελευταια,βγαλε ακρη.Λενε οτι εχουν φυγει κ οι δυο απο το σπιτι,δειξανε προσφατα φωτο απο φορτηγο να φευγει απο το σπιτι που μενανε μαζι.Τωρα για προμο της ταινιας μου φαινεται γελοιο,οταν υπαρχει στη μεση μια συζηγος κ 2 παιδια,θα ηταν τουλαχιστον απανθρωπο.
Ifigenia,
σηγουρα πολλοι θα επωφεληθουν απο αυτο το σκανδαλο για να δημιουργησουν ιστοριες κ να ριξουν κ αλλο λαδι στη φωτια.Αν ριξεις μια ματια στα ξενα sites καθε ενα λεπτο σκαει κ μια καινουργια ειδηση,οποτε ειναι δυσκολο να καταλαβουμε τι απ ολα αυτα ειναι αληθινο.
Αυτο για την καινουργια της ταινια το διαβασα κ εγω κ για το οτι εκλεψε τον ρολο απο τα χερια της Jennifer Lawrence αλλα απο δω κ στο εξης θα ακουστουν πολλα κ δεν ξερω πια τι να πιστεψω.

Για να πω την προσωπικη μου αποψη δεν πιστευω οτι η καριερα της θα τελειωσει εδω,αφου ηδη ετοιμαζει 2καινουργιες ταινιες κ εχει πολλους υποστηρικτες στο πλευρο της,ασε που ειναι μολις 22χρονων..
Αλλα ειναι πραγματικα ασχημο να αμαυρωνεις ετσι την δημοσια εικονα σου,την στιγμη μαλιστα που ολα δειχνουν να πηγαινουν τοσο καλα στη ζωη σου, κ να πληγωνεις τοσους ανθρωπους γυρω σου.
Οσο για τον Ρομπερτ ωραιο παιδι ειναι,οποτε σηγουρα θα ξαναφτιαξει την ζωη του..
Παντως στην πρεμιερα της ταινιας φανταζομαι ποσο δυσκολο θα ειναι κ για τους δυο να στεκονται δυπλα-δυπλα κ να χαμογελουν στις καμερες,αντε αυτη θα μου πειτε το αξιζει,αλλα εκεινος...

irini είπε...

Δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει,αλλα καναμε τις 50 αποχρωσεις του Γκρευ,Οι 50 αποχρωσεις της Stewart!!

Xαιρομαι πολυ που τα λεμε ομως κοριτσια,να στε καλα!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Ιφιγενια εγω παλι θα ηθελα να τον δω σε εναν τετοιο ρολο και πιστευω μαλισρα οτι θα του ταιριαζει και πολυ. Και δεν το λεω επηρεασμενη γιατι εγω δεν ηξερα ποιον ειχε η συγγραφεας στο μυαλο της μεχρι που το διαβασα, το εψαξαβκαι το συζητησα.

Να σου πω κοριτσακι μου... Ειμαι Πορτο Χελι, παιδευομαι να απαντησω μεσω ενος iPad χωρις τονους και εχω εκνευριστει, μη με συγχυζεις κι εσυ με το μαλακισμενο που πραγματικα απεδειξε οτι εχει σκατα μες το κεφαλι.

Ενταξει, αφου με ευχαριστεις οου φερνω τις χολες μας πιο κοντα, παει κι ερχεται. Χα, χα, χα...

Καλα, το κοριτσακι απλα απεδειξε οπως λες οτι παιρνει ρολους με πιπες. Ασε που με αυτα και με αυτα, ειναι πλεον στον αερα η τριλογια της Χιονατης. Σιγα μην τον αφησει η γυναικα του να τον σκηνοθετησει ξανα. Και καλα θα κανει.

Παντως αν την αντιπαθουσα μια φορα, τωρα δεν θελω ουτε ζωγραφιστη να την βλεπω. Συν οτι βρωμαει το θεμα. Την εχω ικανη ακομα και να εδωσε η ιδια το θεμα στα περιοδικα για να προωθηθει. Σιγα μην δεχονταν ο Rob να παραστησει τον κερατα, τωρα ειδικα που παει πολυ καλα και αποτιναζει τον βαμπιρ απο πανω του, με πραγματικα μεγαλους σκηνοθετες και παραγωγους να τον θελουν.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνακι μη μου πεις οτι συμπαθουσες την αντιπαθητικη μεχρι τωρα γιατι θα ξερασω ιπποποταμους. Χα, χα, χα...
Το τραγικο ειναι οτι κατι τετοια τσοκαρα αποτελουν θλιβερα προτυπα για μερικα παιδια.
Αν ειχε παντως πιθανοτητες να κανει κατι, απλα τις καταδικασε.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνακι επισης, ουτε ψυλλος στον κορφο τους με την πρεμιερα και τα βραβεια κλπ. Δεν θα ηθελα για κανενα λογο να ειμαι στη θεση τους.

Εγω παντως διαβασα στην πλεοψηφια των αρθρων πως το παραδεχτηκαν και ζητησαν συγνωμη και μαλιστα πως η μαλακω σκοπευει να στειλει γραμμα στη γυναικα του αλλου για να τον δεχτει πισω. Τι δηθεν, μεγαλοψυχο τσοκαρο!!!!!!
Ααα... Το αλλο το ακουσατε; Δεν εκαναν λεει σεξ!!!! Χα, χα, χα... Οκ, τωρα το εσωσε.

Jokastia είπε...

Τώρα εγώ μπορώ να μη συμφωνήσω με τη Γιώτα; Εννοείται ότι για μία ακόμα φορά θα συμφωνήσω!
Βασικά δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με την καριέρα της Κρίστεν, δεν με ενδιαφέρει γενικότερα για την Κρίστεν! Δεν είναι η μεγαλύτερη συμπάθεια μου, σαν Μπέλλα την έχω συνηθίσει και βλέποντας τη με τον Ρομπ πίστευα ότι ταίριαζαν και αφού τα έβρισκαν αυτοί εμένα μου περίσσευε. Αλλά όχι να πληγώσει με αυτό τον τρόπο το αγόρι μου η άτιμη! Εντάξει, κλασσικά αστειεύομαι. Δεν ξέρω τι έχει γίνει, κανένας μας πιστεύω δεν θα μάθει ποτέ.
Σημασία έχει ο Ρομπ να προφυλάξει την καριέρα του γιατί έχει προσόντα στα οποία εγώ πιστεύω πολύ και ειλικρινά θέλω να τον δω να κάνει μεγάλα πράγματα. Είναι η καψούρα μου εδώ και τέσσερα χρόνια, η κρίση της μέσης ηλικίας και είναι γνωστό ότι του έχω μεγάλη αδυναμία.
Ελπίζω να την ξεπεράσει και να την προσπεράσει διότι από γυναίκες ουρά! Και είμαι σίγουρη ότι θα βρει πολύ καλύτερη. Ελπίζω η επόμενη επιλογή του να μην έχει τόση ξινίλα πάνω της!
Πολύ φοβάμαι ότι η Στιούαρτ θα μείνει στην ιστορία ως Μπέλλα, αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να κάνει πραγματικά κάτι και αυτό περισσότερο επειδή οι υποκριτικές της ικανότητες είναι κάτω του μέτριου!
Όσο για τη Χιονάτη κι εγώ πολύ αμφιβάλλω αν θα υπάρξει συνέχεια εκτός φυσικά αν ο σκηνοθέτης αλλάξει!

irini είπε...

Γιωτα μου,
καταρχην ευχομαι να παιρνας καλα στις διακοπες σου,εγω θα φυγω 28 κ μεχρι τοτε δυστηχως στο μονο που μπορω να ελπιζω ειναι κανα μπανακι στα πεταχτα!
Τωρα για τις 50 αποχρωσεις της Stewart...την συμπαθουσα απο τις ταινιες της στο Twilight,γιατι ημουν κ ειμαι μεγαλη φαν της σειρας κ ενταξει θα παραδεχτω οτι μου αρεσαν σαν ζευγαρι,μεχρι...που εγινε ο ντορος με τις φωτο κ δεν πιστευα στα ματια μου.Για να πω την αληθεια ακομη περιμενω να βγει κ να τα διαψευσει ολα,η να κανει μυνηση στο περιοδικο..αλλα μαλλον ειμαι πολυ ρομαντικη κ θελω να εχω καλη πιστη στους ανθρωπους..Τοση υποκρισια πια?μου φαινεται αδιανοητο να εχεις δυπλα σου αυτον τον υπεροχο αντρα κ να τον απατας με καποιον στα δυπλασια χρονια σου,να ειναι το αφεντικο σου κ παντρεμενος με παιδια.Η ειρωνια ειναι οτι η γυναικα του ειχε τον ρολο της μητερας της στην ταινια κ μιλουσε για κεινη με τα καλυτερα λογια.τιναξε στον αερα τα παντα γιατι?για ενα καπριτσιο?Δεν μπορω να ψυχολογησω την συμπεριφορα της.Οσο για την πρεμιερα,δεν λυπαμαι καθολου εκεινη,οπως εστρωσε θα κοιμηθει,αλλα ο αλλος τι χρωσταει?πιστευω η Summit θα τους βαλει να κανουν ξεχωριστα το προμο τουρ της ταινιας,θα πρεπει να ειναι πολυ σκληρο γι αυτον να πρεπει να αντιμετωπισει ολα αυτα κ οχι δεν πιστευω οτι πρεπει να της δωσει δευτερη ευκαιρια οπως λενε πολλοι.Αν αυτη η ιστορια ξεκινησε στα γυρισματα,τοτε μιλαμε για περιπου ενα χρονο,η εστω μηνες.Ολο ατον τον καιρο ζουσε δυπλη ζωη?κ πως ειναι δυνατον να μην καταλαβε κανεις τιποτα,ουτε ο Ρομπ?Αν ειδες τις φωτο φορουσε το παντελονι κ το καπελο του,ελεος!
τα τελευταια νεα λενε οτι της εχουν απαγορευσει να εμφανιστει στην πρεμιερα του κοσμοπολις που θα γινει σε μερικες μερες κ πως ηταν κ επιθυμια του Ρομπερτ να μην την δει.Οσο για την Χιονατη,ακουγεται οτι ψαχνουν νεο σκηνοθετη,δεν μπορω να φανταστω την γυναικα του Rupert να ανεχτει την συμμετοχη του αντρα της..Οσο για την καριερα της,μπορει να χαλασε την δημοσια εικονα της,αλλα εδω μιλαμε για το χολλιγουντ βρε Γιωτα μου.Ολα ειναι αναλλωσιμα!Θυμασαι το σκανδαλο με τον Χιου Γκραντ,μια χαρα επιβιωσε η καριερα του.
Παντως κριμα,θα δανειστω μια φραση που ειπε μια φαν της "Τελικα ειναι πολυ καλη ηθοποιος,καταφερε να μας κοροιδεψει ολους".

irini είπε...

Γιωτα αυτο που λες οτι μπορει να εδωσε η ιδια το θεμα στα περιοδικα μ εβαλε σε υποψιες,σε μια συνεντευξη ειχε πει
"You can learn so much from bad things. I feel boring. I feel like, Why is everything so easy for me? I can't wait for something crazy to f---ing happen to me. Just life. I want someone to f--- me over! Do you know what I mean?" -- Elle Magazine, June 2012
Συν το γεγονος οτι σε καποιες απο τις φωτο κοιτανε τις καμερες,αρα ξερουν οτι τους τραβανε,παρολα αυτα δειχνει πολυ ανετη με τον Ρομπ λιγες μερες μετα στα βραβεια..

Ifigenia είπε...

@Ειρήνη
Χα, χα!! 50 αποχρώσεις της Steward!!! Να'σαι καλά βρε Ειρήνη μου, με έκανες και γέλασα, αλλά δεν έχεις και άδικο...το μαγαρίσαμε το post της Γιώτας μας...

Σίγουρα μετά από αυτό θα ακουστούν πάρα πολλά, αλήθειες ή ψέματα! Το τι είναι τι όμως, κανείς μας δεν θα το ξέρει!

Κοίτα, το να μιλήσουμε για καταστροφή καριέρας είναι πολύ νωρίς! Αυτό θα φανεί στην επόμενή της ταινία το αν ο κόσμος την θέλει ή όχι! Γιατί ταινίες μπορεί να κάνει όσες θέλει!! Το θέμα είναι να τη θέλει ο κόσμος! Προσωπικά πιστεύω ότι έχει κάνει μεγάλο κακό στην εικόνα της όλο αυτό και να σου πω την αλήθεια, δε θα μου λείψει καθόλου από την οθόνη! Αυτή τη στιγμή, αυτός που επωφελείται επαγγελματικά για μένα, πιστεύω ότι είναι ο Rob...τρομερό αυτό που του έκανε, αλλά θα του βγει σε καλό! Τουλάχιστον αυτός έχει ταλέντο!

Για ξεχωριστό πρόμο λίγο δύσκολο το κόβω...να κάνουν διπλά έξοδα απλά επειδή η κυρία έκανε ό,τι έκανε!? Σιγά! Απλά μάλλον θα πηγαίνει ο καθένας μόνος του και θα προσπαθούν όσο γίνεται να είναι μακριά ο ένας από τον άλλο.

Ifigenia είπε...

@Jokastia
Δυστυχώς δεν πρέπει να είναι ψέμα...και μπορεί να μην βγήκαν να πουν "ναι είμαστε μαζί ή δεν είμαστε", αλλά οι πράξεις τους δεν δείχνουν να το διαψεύδουν...

Όσο για το ότι μπορεί να το έκαναν για πρόμο, όπως είπες κι εσύ Jokastia μου, μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο! Και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται τέτοιου είδους πρόμο η συγκεκριμένη σειρά ταινίων! Μια χαρά πάει και χωρίς σκάνδαλα! Το άλλο ότι παρίσταναν το ζευγάρι, πέρασε κι από το δικό μου μυαλό στις αρχές, αλλά δεν το νομίζω...

Μην ανησυχείς για τον Rob! Θα ταλαιπωρηθεί τώρα, αλλά πιστεύω θα το ρίξει στη δουλειά και θα την ξεπεράσει σύντομα! Σε καλό θα του βγει όλο αυτό, θα το δεις!

Κι επίσης θα συμγωνήσω μαζί σου ότι η Kristen θα μείνει στην ιστορία ως Μπέλλα...ούτε εγώ την βλέπω να κάνει μεγάλα πράγματα. Γενικά δεν την έβλεπα να κάνει κάτι μεγάλο μετά τα Twilight, αλλά ειδικά από εδώ και πέρα άστα να πάνε...

Ifigenia είπε...

Γιώτα μου! Καταρχάς εύχομαι να περνάς υπέροχα στις διακοπές σου! Σε χάσαμε λίγο αλλά μην το σκέφτεσαι! Εμείς εδώ θα είμαστε και όταν γυρίσεις! :)

Ξεκίνησα και το βιβλίο και δεν ξέρω...προς το παρόν είμαι μπερδεμένη για το αν θα έκανε ο Rob...αλλά αφού αυτόν είχε στο μυαλό της η συγγραφέας, τι να πω εγώ? :Ρ

Συγγνώμη αν σε σύγχυσα με το...μαλακισμένο! Δεν ήθελα να το πω το πώς παίρνει τις δουλειές, το έκανες εσύ Γιώτα μου και με το παραπάνω και με κάλυψες! LOL Όσο για το ότι δεν έκαναν σεξ...θα το αφήσω ασχολίαστο!! Πλατωνική σχέση είχαν τα παιδιά! :D

Πάντως δεν πιστεύω να το έδωσε αυτή στη δημοσιότητα...τουλάχιστον αν πιστέψουμε όλα αυτά που γράφονται για το πόσο χάλια είναι και το πώς παρακαλάει τον Rob, μου φαίνεται κουλό να το έκανε αυτή! Αλλά πάλι θα μου πεις...τίποτα δεν αποκλείεται!

Για τη Χιονάτη πάντως, δεν πιστεύω ότι θα το αφήσουν στη μέση (ελπίζω δηλαδή!). Απλά θα αλλάξουν σκηνοθέτη! Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχουμε τα ίδια! ;Ρ

Τώρα το πώς θα εμφανιστούν στην πρεμιέρα...? Τι να πω? Πραγματικά τον λυπάμαι τον Rob, έστω κι αν δεν του έχω αδυναμία! Αλλά ΟΚ...δεν πιστεύω ότι θα τους αναγκάσουν να ποζάρουν μαζί και να χαμογελάνε σαν ηλίθια! Θα πάνε και οι δύο, απλά χώρια...ας δείξουν λίγη κατανόηση...είναι πολύ φρέσκια η πληγή...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Αγάπες μου... I'm back... (για μερικές μέρες και την κάνω πάλι αλλά οκ)!!!

Πρώτα απ' όλα να πω ότι έχασα τον μπούσουλα με τόσα σχόλια άρα, αν μου ξεφύγει κανένα μην με παρεξηγήσετε γιατί το inbox μου είναι γεμάτο!

@ Μαράκι, ήμουν σίγουρη ότι θα συμφωνήσεις! ;)
Που να φανταζόμασταν όταν πίναμε καφέ και τα συζητάγαμε όλα αυτά, τι θα γινόταν λίγες μέρες μετά. Χαμός!!!

Να το έχουν στήσει όλο αυτό μόνο και μόνο για promo... χλωμό!
1ον το "Saga" έχει το κοινό του και δε νομίζω να έχει ανάγκη από κάτι τέτοιο.
2ον σιγά μην δεχόταν ο Rob τέτοιο ξεφτιλίκι για τέτοιο λόγο. Άλλωστε αυτός, μια χαρά προχωράει, γιατί να μπει στο τρυπάκι αυτό;

Το σίγουρο είναι ότι ο Rob θα κάνει πράγματα, και δουλεύει πάνω σε αυτό, ενώ αυτή θα παραμείνει μια κάτω του μετρίου τσουλίτσα που δεν θα την θυμάται κανένας σε λίγο καιρό παρά μονάχα, ως την ξενέρωτη που έπαιξε την Bella.
Και για να μην βιαστούν μερικοί να βγάλουν συμπεράσματα, το ότι συμπαθώ τον Rob δεν έχει καμία σχέση με την άποψή μου, ούτε με την κρίση μου απέναντι στο ταλέντο του.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρηνάκι μου σ' ευχαριστώ πολύ... :)
Γύρισα σήμερα, να μαζευτώ λίγο και φεύγω πάλι την Παρασκευή.
Άντε... να περάσουν οι μέρες και να φύγεις κι εσύ και να περάσεις τέλεια και ξεκούραστα! :D

Εγώ πάλι, δεν την συμπαθούσα εξ' αρχής οπότε, απλά με έκανε να την σιχαίνομαι περισσότερο! Χα, χα, χα...
Εγώ πιστεύω πως θα μοιράσει τους ηθοποιούς η Summit στις πρεμιέρες, ειδικά αν είναι παγκόσμια. Μισούς Λονδίνο, μισούς Η.Π.Α. έτσι ώστε να μην γίνει θέμα.
Τώρα για το ότι έφαγε πόρτα από τον Rob για το "Cosmopolis"... λογικό το βρίσκω. Εγώ θα την είχα κάνει τόπι. Εντάξει, ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία που κερατώνει τον γκόμενό της αλλά, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να προσέχεις.
Εδώ μπλέκονται τόσοι άνθρωποι και τόσα πράγματα, από οικογένειες και παιδιά, μέχρι ταινίες και καριέρες.

Μα κι εμένα αυτή της η δήλωση με πονήρεψε και σκέφτηκα μήπως η ίδια το έδωσε το θέμα (μην σου πω ότι μπορεί και να το ξεκίνησε και γι' αυτό τον λόγο). Γι' αυτό και πρέπει να προσέχεις τι λες γιατί, οι δηλώσεις και τα γραπτά μένουν.

Ναι, ο Γκραντ προκάλεσε σκάνδαλο μεν, πήγε με πόρνες δε. Δεν χάλασε το σπίτι κάποιου άλλου. Οι επιπτώσεις ήταν όλες πάνω του. Συν ότι τότε, είχε μια ηλικία και ένα όνομα άλφα, που δεν είναι και σήμερα για να λέμε του στραβού το δίκιο.

Η ουσία είναι κοριτσάκι μου πάντως ότι μετά από όλα αυτά, κάποιοι θα την εκμεταλλευτούν για το μπαμ της υπόθεσης και μετά, θα βρεθεί στα αζήτητα. Όπου και αξίζει!!!

p.s. μα καλά... δώσανε ρόλο σε αυτή αντί τη Lawrence; Πρέπει να είσαι τελείως βλαμμένος!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιφιγένεια μην ανησυχείς και το post δεν μαγαρίζεται από εσάς! ;)

Σ' ευχαριστώ πολύ! Περάσαμε πολύ ωραία με τον μικρό σε πρώτη φάση κι έπεται συνέχεια. :)

Όπως είπα και στην Ειρήνη πιο πάνω, εγώ πιστεύω ότι ίσως 'σπάσουν' το cast και το στείλουν κατά τμήματα σε διάφορες πρεμιέρες την ίδια μέρα. Θα δούμε σύντομα...

Σιγά μην και δεν το παρακάλαγε! Πώς θα το έπαιζε σεμνή, ταπεινή και μετανιωμένη; Και ναι, καλά, μας έπεισε ότι απλά φιλήθηκαν. Σε λίγο θα μας πει ότι ήταν και χωρίς γλώσσα! LOL!!!

Jokastia είπε...

χα χα χα! Ναι, ήταν πλατωνικό! Είναι αλήθεια πως είμαστε εκτός θέματος αλλά εφόσον η διαχειρίστρια δεν έχει πρόβλημα οκ!
Κι εμένα όπως είπα και πιο πάνω δεν ήταν ποτέ η αδυναμία μου. Σαν Μπέλλα την έχω συνηθίσει και εφόσον τα έβρισκε με τον Ρομπ εμένα μου περίσσευε. Αλλά όχι να κάνει τάρανδο το αγόρι μου και να το ντροπιάζει παγκοσμίως η άτιμη! Ξύπνησε η Ρομπερτίτσα μέσα μου! Βασικά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Αλλά είναι κομμάτι της δουλειάς της, το πακέτο "διασημότητα" έχει πολλές προεκτάσεις και οφείλεις να σέβεσαι το κοινό και τον εαυτό σου τον ίδιο. Τουλάχιστον άμα ήθελε να βγάλει τα μάτια της ας το έκανε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν καταλαβαίνω πως έγινε αυτό μέρα μεσημέρι. Ή είναι τελείως ανεγκέφαλη (για τον σκηνοθέτη υποθέτω ότι είναι κλασσικός άνδρας και σκεφτόταν με το κάτω κεφάλι!) ή πολύ απλά ήθελε να προκαλέσει. Υποθέτω ότι πήρε ένα μάθημα και πολύ φοβάμαι ότι η σχέση της με τον Ρομπ έχει τελειώσει. Ευτυχώς όλο αυτό δεν νομίζω ότι έκανε κακό στη δική του καριέρα, όσο για τη δική της, το ίδιο μου κάνει! Ξέρω έχω γίνει πολύ κακιά αλλά όπως και να το κάνεις δεν κερατώνεις δημόσια αυτό τον άντρα ρε κοπελιά! Προκαλείς!

irini είπε...

Ifigenia,
μα τι να πω κ εγω με την μουρλεγκο,σπασαν τα νευρα μου.Μα τι στο καλο ληγμενα παιρνει,απατησε τον Ρομπερτ Παττινσον,αν ειναι δυνατον...τον Ρομπερτ Παττινσον?ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!Παντως χαιρομαι που σ εκανα κ γελασες!!
ασχετο, ξεκινησες το βιβλιο?ξερεις οταν το τελειωσεις ετσι?
Γιωτα μου,
να σαι καλα,κ εγω αυτο περιμενω.
ειδες τι γινεται οταν λυπεις ετσι?δεν πρεπει να μας αφηνεις μονες μας χαχα
τωρα για τις 50 αποχρωσεις της Stewart,τι να πω?φαινεται πως το να εχεις μια καταπληκτικη δουλεια,εναν πανεμορφο αντρα να σε λατρευει,κ περισσοτερο χρημα απ οσο πραγματικα χρειαζεσαι,ειναι σοβαροι λογοι για να λες,"η ζωη μου ειναι βαρετη"!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρήνη δεν πρέπει να σας αφήνω μόνες... οργιάζετε... χα, χα, χα!
Να δω τι θα γίνει τώρα που θα φύγω για μια βδομάδα! :p

Εντάξει, τι να λέμε! Σιγά μην είχα τον Rob και να του φόραγα κέρατο και μάλιστα με ποιον; Με τον χλεχλέ!
Αλλά όπως είπες... όταν η ζωή σου είναι εντελώς τέλεια, πως να μην βαρεθείς! :/

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι δεν έχω θέμα... το χέσαμε που το χέσαμε, τουλάχιστον το διασκεδάζουμε! LOL!!!

Ναι καλέ... πλατωνικό... στο φιλί ούτε γλώσσα δεν έβαλε ο άνθρωπος! Γιατί το κάναμε τόσο μεγάλο θέμα; Χα, χα, χα... :P

Φυσικά και ο Sanders σκεφτόταν με το κάτω κεφάλι, δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό. Εξού και πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι περίεργο. Μα πως στα κομμάτι βγαίνεις έξω μέρα-μεσημέρι και σαλιαρίζεις χωρίς να έχεις τον φόβο; Το πράγμα βρωμάει...

Πάντως και σκατά να είναι ψυχολογικά όπως λένε, τα ήθελε και τα 'παθε! Μα να έχεις τον Rob και να πας με τον χλιμίτζουρα; Έλεος!!!

Ifigenia είπε...

Γιωτάκι μου, χαίρομαι που σε έχουμε πίσω έστω και για λίγες μέρες!! Μην το σκέφτεσαι, χαίρομαι πολύ που πέρασες ωραία με τον μικρό και να περάσεις ακόμα πιο τέλεια στη συνέχεια! Το χρειάζεσαι κι εσύ! :)

LOL Συγγνώμη για το spamming στο inbox σου...όπως βλέπεις βρήκαμε θέμα να ασχολούμαστε! :Ρ Αλλά αφού έχουμε την έγκρισή σου και δεν μαγαρίζουμε το post, όλα καλά...εξάλου όπως λες, ας το διασκεδάσουμε και λίγο!

Αυτό που λες, να χωρίσουν τους ηθοποιούς στις πρεμιέρες δεν ακούγεται παράλογο...γιατί αν τους βάλουν μαζί, τον έχω ικανό τον Rob να μην πάει καθόλου μιας και δεν θέλει να τη βλέπει μπροστά του! Αυτό θα ήταν χειρότερο για το πρόμο πιστεύω...Θα δούμε όμως τι θα γίνει...

Αν πάντως το έβγαλε αυτή στη δημοσιότητα γιατί όπως είχε δηλώσει...βαριόταν την τέλεια ζωή της και το πόσο εύκολα της ήρθαν όλα, θα πω μόνο ότι έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της! Ο Θεός βλέπει κάτι τέτοιες δηλώσεις και η αλαζονεία δεν μένει ατιμώρητη! Κρίμα μόνο για τον πόνο που προκάλεσε σε τόσους ανθρώπους!

Ε ναι βρε Γιώτα μου!! Το χωρίς γλώσσα θα είναι το επόμενο που θα μας πει!!! LOL

@Jokastia
Jokastia μου, απλά πιστεύω ότι ήθελε να προκαλέσει...να βάλει λίγο suspense στη ζωή της μιας και είχε πει ότι βαριόταν! Αυτό ίσως που δε φανταζόταν ήταν το πώς θα εξελισσόταν το όλο θέμα! Ίσως να υπέθετε ότι ο Rob θα τη συγχωρούσε!? Τι να πω? Αλλά όπως λες πήρε το μάθημά της...και αν καταφέρει να ξανανέβει, ελπίζω ότι για το καλό της δεν θα ξανακάνει κάτι τέτοιο...αλλά και για μένα, το ίδιο μου κάνει! Δε με νοιάζει και πολύ η συγκεκριμένη! Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί!

@Ειρήνη
Ειρήνη μου, ο Rob δεν είναι και πολύ του γούστου μου συγκεκριμένα αλλά όσο να'ναι δεν είναι από τους άντρες που τους απατάς, ειδικά αν σε λατρεύουν τόσο πολύ!

Χα χα! Νομίζω ότι η Γιώτα είδε τι γίνεται όταν λείπει! Λείπει η γάτα και χορεύουν τα ποντίκια ένα πράγμα!! :)) Γιώτα μου, σεληνιαζόμαστε καλύτερα! :Ρ

Για το βιβλίο μην ανησυχείς...μόλις τελειώσει θα έχεις τη γνώμη μου! :) Πρέπει να πλακωθώ να το τελειώσω γιατί πρέπει να ξεκινήσω και για την εξεταστική μου...αν το αφήσω τώρα δε με βλέπω να το τελειώνω σύντομα! ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιφιγένεια αυτό θα πει timing! Μόλις σου απάντησα στο ένα από τα 2 μηνύματα! ;)

Ναι, περάσαμε τέλεια αλλά έχω ενστάσεις για το υπόλοιπο των διακοπών. :P

Θεωρώ ότι αυτό το σενάριο για τις πρεμιέρες ότι είναι και το πιο λογικό. Κακά τα ψέματα, δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να περάσει τέτοιο ξεφτιλίκι. Ήδη θα τον ρωτάνε κάθε ώρα και λεπτό όπου τον πετυχαίνουν πως αισθάνεται για το κέρατο, να γίνει και στην πρεμιέρα! :(

Πάντως είναι τραγικό σε τι θέση τον έχει φέρει τον Rob. Αν ήμουν εγώ θα την πλάκωνα στα χαστούκια! :/
Όσο για το σχόλιό σου περί αλαζονείας, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

elena είπε...

pote tha kikloforisi to fifty shades of darken??
cant wait!
to vivlio ine pio vathi kai pio ousiastiko! den einai katholou epifaniako kai exi vathitera noimata.
telio

irini είπε...

Κοριτσαρες μου,
εδω ειναι οι κανονισμοι σχετικα με την πρεμιερα του κοσμοπολις στις 15 Αυγουστου,οπως θα καταλαβεται παρακατω, οι ερωτησεις που θα γινουν θα περασουν πριν απο ελεγχο προκειμενου να μην ξεφυγει η κατασταση με προσωπικες ερωτησεις
"Camping outside the venue overnight is not permitted. The area outside The TimesCenter is private property and building security will remove anyone who remains overnight on the property.
The doors to the lobby of The TimesCenter will open early for this event, at 4pm, and patrons may queue up at this time. We encourage you to arrive no earlier than 4pm.
Doors to the theater will open at 6pm. Only ticketed patrons will have access to the lobby and theater of The TimesCenter.
Any photography, video and/or audio recording are strictly prohibited in the theater. Violators may be subject to removal.
We will not have a live audience Q&A for this event. We are, however, accepting questions in advance. Our moderator will choose a select number of these questions to read to Mr. Cronenberg and Mr. Pattinson during the interview. If you wish to submit a question for consideration, please emailTimesTalks@nytimes.com and please include your name and location.
Best regards,
The New York Times Marketing Group"
Γιωτα ειναι πραγματι τραγικο αν σκεφτεις,πως αυτο το σκανδαλο εχει φερει σε δυσκολη θεση,οχι μονο τον Ρομπ,αλλα κ 3 εταιριες παραγωγης,η μια εκ των οποιων ,ψαχνει για νεο σκηνοθετη αν αληθευουν τα νεα,ελεος!o ανθρωπος αυτος ζει κυριολεκτικα κρυμμενος εδω κ 2σχεδον εβδομαδες κ ολοι ξερουμε οτι στην πρεμιερα θα πεσουν ολοι πανω του αναλυωντας μεχρι κ την παραμικρη του κινηση.Μπορει οι υπευθυνοι να εχουν παρει καποια μετρα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορουν να ελεγξουν τους εκατονταδες φαν που θα βρισκοντε εκει,ολο κ κατι θα ξεφυγει απο καποιο στομα ως ενδειξη συμπαραστασης στον αγαπημενο τους ηθοποιο..
Κι αν υποθεσουμε οτι υπαρχει περιπτωση να συγχωρεσει την πραξη της Stewrt στο κομματι προδωσια,ολος αυτος ο διασυρμος κ ο εξευτελισμος που εχει υποστει δημοσια,δεν ξερω κατα ποσο μπορει ενας ανθρωπος να συγχωρεσει κατι τετοιο.
Παντως εχουν διαψευσει τις φημες για την απαγορευση εισοδου στην Stewart για την πρεμιερα.
Ifigenia,
καλη επιτυχια κοριτσακι μου με την εξεταστικη σου,ευχομαι να σου πανε ολα καλα.

irini είπε...

Ελενα
το 2ο βγαινει Σεπτεμβρη.Γιωτα μου, διορθωσε με αν κανω λαθος

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Elena το 2ο βιβλίο όπως πολύ σωστά είπε και το Ειρηνάκι, θα κυκλοφορήσει πρώτα ο Θεός και αν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, τον Σεπτέμβριο και το 3ο και τελευταίο, τον Δεκέμβριο.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μα Ειρήνη, αυτό είναι που σε τρελαίνει περισσότερο απ' όλα. Το ότι για μια δικιά της μαλακία, έχει εκτεθεί τόσος κόσμος και έχει έρθει σε τόσο δύσκολη θέση που πραγματικά, δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν την κατάσταση. Είναι τουλάχιστον τραγικό και απαράδεκτο και όχι, δεν την λυπάμαι καθόλου, όπως δηλώνουν μερικοί δεξιά κι αριστερά. Ας πρόσεχε! Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, το κέρατο είναι πολύ περίπλοκη υπόθεση σε σχέση με το να μην σε ξέρει ούτε η μάνα σου! :/
Δεν θέλω να φανταστώ τι 'πέσιμο' θα φάει ο Rob και πως θα καταφέρει να το διαχειριστεί γιατί στην τελική, εκείνος δεν φταίει και είναι κρίμα να πληρώνει τις μαλακίες της άλλης.

irini είπε...

Γιωτα,δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου,οι προεκτασεις αυτης της ιστοριας ειναι τεραστιες κ σε προσωπικο κ σε επαγκελματικο επιπεδο κ θα εχει μεγαλο αντικτυπο σε πολλους ανθρωπους.Μπορω να δικαιολογησω ενα λαθος,κανενας μας δεν ειναι αγιος ουτε θελω να το παιξω δικαστης,αλλα δεν μπορω καν να ψυχολογησω αυτη την πραξη με κανενα τροπο ουτε να βρω καποια λογικη σ αυτο.Τελως παντων!
Γιωτα καθυστερησεις?οχι,δεν θα αντεξω αλλες καθυστερησεις,ταραζομαι,χαχα!ελπιζω για Σεπτεμβρη,κ αν ειναι κ αρχες, ακομη καλυτερα!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Αυτό ακριβώς Ειρήνη είναι που κάνει το θέμα τόσο εξοργιστικό. Με κάλυψες απόλυτα!
Θα κοιτάξω να μάθω μήπως υπάρχουν πιο συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά δεν υπόσχομαι! :)

elena είπε...

euxaristo poli:)
soo perimenoume!!!! xana opos kai gia ta alla!
Eternal ones
wings-spells

eftixos pu teliosame tin noel

kai afta argoun pio poli?

Jokastia είπε...

@elena, να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στη δική μου Νοέλια; Αν ρωτάς για το πότε θα βγει η συνέχεια, να υπολογίζεις την επόμενη άνοιξη. Δεν θέλω να σας ταράξω αλλά το δεύτερο βιβλίο δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα. Είχα στο πρόγραμμα να ξεκινήσω μέσα στο καλοκαίρι, αλλά λόγω αλλαγών στη δουλειά μου και επειδή κάνω "διακοπές" κάθε Σαββατοκύριακο θα το καθυστερήσω και θα ξεκινήσω από Σεπτέμβρη.
Όσον αφορά το θέμα Stewart δεν ξέρω πια τι να γράψω... το κοριτσάκι είναι ανεγκέφαλο και ανώριμο. Καλά θα κάνει να ξεμπλέξει ο Ρόμπερτ τώρα που είναι νωρίς, να κοιτάξει πρώτα απ' όλα την καριέρα του και αν θέλει έρωτες υπάρχουν εκεί έξω πορτοκαλιές να φάνε και οι κότες!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Αχ Έλενα... αναφέρεις 2 σειρές, πληγές, που τις περιμένω και πως! :(

Noel, να υποθέσω ότι λες για "Αθάνατους"; Αν ναι, πάει αυτή, επιτέλους τελείωσε και μία! :P

Από Σεπτέμβρη λογικά θα έχουμε να αναμένουμε αρκετές εκδόσεις!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι, περιμένουμε την "Νοέλια" πως και πως! :D

Εγώ διάβασα αυτό μόλις τώρα:
http://www.tsekouratoi.gr/2012/08/blog-post_420.html

ΟΚ!!! Τα 'θελε και τα 'παθε!!!

Jokastia είπε...

oopss... δεν λέγαμε για τη Νοέλια τελικά... είδα Noel και τα μπέρδεψα! Τες πα, τα παραπάνω ισχύουν για όποιον ενδιαφέρεται. ;)
Γιώτα, κάτι παρόμοιο διάβασα κι εγώ σε άλλο site, ότι τρώει όλο παγωτό, δεν πλένεται, δεν λούζει τα μαλλιά της και μάλιστα πηγές του Ρομπ λένε ότι ο ίδιος δεν μιλιέται. Τι να πεις, αυτά έχουν οι έρωτες. Κι αυτό το παιδί, ολόκληρο Hollywood,τόσες γυναίκες σέρνονται στα πόδια του κι εκεί, την πυροβολυμένη!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι δεν πειράζει... ενημερώθηκα εγώ! Χα, χα, χα... :P

Ε, ναι... είναι πολύ δύσκολη η θέση και των δύο, για διαφορετικούς λόγους. Απλά εκείνη, μόνη της τα προκάλεσε! :/

Ifigenia είπε...

Γιώτα μου πραγματικά!!! Μόνο που επειδή ήμουν πρώτα στα mail και μετά εδώ, τώρα τα είδα! Θα απαντήσω μόλις μπορέσω...ελπίζω το απογευματάκι! Τις είδα και τις...ενστάσεις σου για τις διακοπές!!! ;)

Πραγματικά σε τέτοιες περιπτώσεις θέλω να πιάσω τους 'δημοσιογράφους' και να τους κτυπάω κάτω!!! Απ'ότι είδα ο Rob θα είναι στο "Good morning America" στις 15 του μήνα για να προμοτάρει τη νέα του ταινία! Και ξέρω πως όλοι περιμένουμε να μιλήσει και για αυτό το...συμβάν! Συνήθως οι δημοσιογράφοι της συγκεκριμένης εκπομπής είναι σοβαροί (συνήθως, όχι πάντα) κι ελπίζω να μην τον φέρουν σε δύσκολη θέση με τέτοιου είδους ερωτήσεις! Φυσικά βλέπω να κάνει και συμφωνία πιο πριν ότι για να εμφανιστεί δεν θα υπάρχουν προσωπικές ερωτήσεις! Για να δούμε...

Πάντως αυτά που γράφει στο link τα διάβασα σε διάφορες πηγές Γιώτα μου (βασικά όλοι τα ίδια γράφουν ΑΚΡΙΒΩΣ...τώρα ποιος το κλέβει από ποιον, άστο! LOL) και δεν ξέρω αν ισχύουν ή όχι! Όπως είπα και πριν, όπως έστρωσε ας κοιμηθεί! Ας σκεφτόταν τον Rob και το πόσο τον αγαπάει πριν τα κάνει όλα αυτά!

@Ειρήνη
Οι 'κανόνες' δεν μου φαίνονται καθόλου παράλογοι. Το περίμενα κάτι τέτοιο να σου πω την αλήθεια, ώστε ο Rob να μην βρεθεί σε περισσότερο δύσκολη θέση απ'ότι είναι ήδη! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε τίποτα εκτός ορίων!

Πάντως δεν είναι κάτι το οποίο συγχωρείται τόσο εύκολα Ειρήνη μου...γιατί όπως λες δεν είναι μόνο το κέρατο, αλλά και ο διασυρμός! Δηλαδή είναι απίστευτο το πόση αναστάτωση μπορεί να φέρει η πράξη ενός ατόμου σε τόσο πολύ κόσμο!!!

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου! :)

@Jokastia
Μαράκι μου, τι να πω!? Με αυτήν είχε τόσα γυρίσματα, αυτήν στραβώθηκε!! :/

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιφιγένεια, τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται παιδί μου, δεν το ξέρεις; ;)

Δυστυχώς εκεί έχει καταντήσει το δημοσιογραφιλίκι στις μέρες μας, δεν υπάρχουν όρια, αξίες και σεβασμός στην προσωπική ζωή του άλλου.
Όταν ακούω σχόλια του τύπου, ακόμα και για δικούς μας, εγχώριους stars, 'άμα δεν ήθελαν να ασχολιόμαστε μαζί τους ας μην γίνονταν διάσημοι' ή 'γιατί είναι τόσο σνομπ'΄μου ανεβαίνει πραγματικά το αίμα στο κεφάλι! :/
Ρε γκαργκάληδες, το ότι ο άλλος είναι διάσημος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασχολείστε με τα οικογενειακά, γκομενικά, λοιπά προσωπικά του όλη την ώρα, μπαίνοντας μάλιστα σε τρύπες που δεν χωράτε αλλά, έχετε την απαίτηση να παίζουν και το παιχνίδι σας. Ε, ΟΧΙ!!!
Συγχύστηκα μεσημεριάτικα όπως κατάλαβες! :P

Φυσικά κι έπρεπε να τα έχει σκεφτεί νωρίτερα... τώρα όπως έστρωσε, ας κοιμηθεί.

irini είπε...

Ifigenia,
οι βλακειες που γραφουν τα tabloids καθημερινα,ειναι τουλαχιστον γελοιες,ειδικα αν ριξεις μια ματια στο http://hollywoodlife.com/,οποτε μην πολυπιστευεις τιποτα!
Εδω για το φορτηγο που εβγαινε απο το σπιτι τους στο Λος Αντζελες,που ειχανε μαλιστα κ φωτο,ειπανε οτι το στησανε σκοπικα εκει οι δημοσιογραφοι για να στησουν καλυτερα την ιστορια τους,δεν βγαζεις ακρη.Εγω απο την πλευρα μου πιστευω οτι ολα τα σεναρια μεχρι τωρα ειναι αυτο ακριβως,σεναρια.κ οι δηλωσεις που δηθεν εκανε ο πατερας του Rupert οπως κ ο αδερφος της γυναικας του,εχουν επισης διαψευθει απο την οικογενεια.Μην σου πω οτι πιστευω πως κ η δημοσια απολογια της Stewart φτιαχτη ειναι...Αν πας http://www.gossipcop.com/kristen-stewart-cheating-scandal-rumors-reports-fact-fiction/
θα καταλαβεις τι εννοω..
Για το Good morning America,συμφωνω μαζι σου,πιστευω οτι οι ερωτησεις θα ειναι απο πριν ελεγμενες κ πως δεν υπαρχει περιπτωση να μιλησει για τα προσωπικα του,θα δουμε...
Για την πρεμιερα δεν ειμαι σηγουρη Ifigenia,δεν ειναι ευκολο να κρατησεις υπο ελεγχο τοσο κοσμο,αν σκεφτεις κ ποσοι εξοργισμενοι Twi-fan υπαρχουν με την Stewart.Δεν θα ηθελα καθολου παντως να βρισκομαι στη θεση της,θα υπαρχει πολυ αμηχανια,αλλα μεχρι τοτε μεσολλαβουν κ 3 μηνες,οποτε δεν
ξερουμε πως θα εξελιχθουν τα πραγματα..
παντως η ολη κατασταση απο μονη της ειναι τραγικη.Για μενα παντως ειναι λυπηρο που ολα αυτα συμβαινουν λιγο πριν απο την τελευταια ταινια του Λυκοφως.Θα ακουστω ισως υπερβολικη,αλλα θα ειναι πολυ παραξενο για μενα το συναισθημα να δω αυτη την ταινια εχοντας ολα αυτα στο κεφαλι μου.Εχω αγαπησει αυτες τις ταινιες κ δεν το κρυβω!

irini είπε...

Γιωτα σωμφωνω απολυτα μαζι σου,μερικοι απο αυτους ειναι για σφαλιαρες.Κοιτα ουτε κ εμενα μου αρεσε αυτο που εκανε η Stewart κ συμφωνω οπως εστρωσε θα κοιμηθει,μονη της τα προκαλεσε ολα αυτα.Απο την αλλη ομως,οι παπαρατσι που ηταν εκει κ εβγαζαν τις φωτο,δεν ηξεραν ποσο μεγαλο πονο θα προκαλεσουν,ειδικα στην οικογενεια του βλακα του σκηνοθετη?Η τις συνεπειες που θα εχει ολο αυτο σε τοσους πολλους ανθρωπους?Κ δεν με νοιαζει αν ηταν προσχεδιασμενο η οχι,εχουν κ αυτοι μεριδιο ευθυνης για την πραξη τους.Ναι,η ιστορια θα μαθευοταν καποια στιγμη,μιλαμε για δημοσια προσωπα,αλλα ολα εχουν τα ορια τους.Ειναι τουλαχιστον σοκαριστικο να βλεπεις τον ανθρωπο σου να σε κερατωνει,σε φωτο που επισης τις εχει δει ολος ο κοσμος,δεν σε διασυρει απλως,σε ισοπεδωνει.. ολα για το χρημα λοιπον...Η κατασταση ειναι τραγικη απ ολες τις μεριες.

irini είπε...

κ να μην ξεχναμε κ τον Rupert,αυτος δεν εχει καμμια ευθυνη σε ολο αυτο?Εχει τα δυπλασια χρονια της,αρα υποτιθεται κ περισσοτερο μυαλο απο μια 22χρονη,κ το πιο σημαντικο, μια οικογενεια.Φλερταρε μια κοπελα στα μισα του χρονια στην διαρκεια γυρισματων της ταινιας του.Ποσο ανευθυνος η ηλιθιος μπορει να ειναι?

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρήνη είναι όντως πολύ άσχημο ότι αμαυρώνεται έτσι ένα φινάλε που τόσοι και τόσοι περιμένουν με αγωνία και αγάπη! :(

Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν ούτε από όρια ούτε από τίποτα. Αυτό είναι το θλιβερό τίμημα της δημοσιότητας και είναι πραγματικά τραγικό να καταρρακώνεις τον άλλον με τέτοιον τρόπο και να μην σέβεσαι τίποτα! :/

Φυσικά και ευθύνεται και αυτός αλλά όπως είπε και η Μαρία, οι άντρες σκέφτονται με το κάτω κεφάλι οπότε δεν με εκπλήσσει και τόσο πολύ η μαλακία που τον δέρνει!

irini είπε...

Γιωτα,
οπως ακριβως το ειπες είναι όντως πολύ άσχημο ότι αμαυρώνεται έτσι ένα φινάλε που τόσοι και τόσοι περιμένουν με αγωνία και αγάπη...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρήνη παίζει και το άλλο σενάριο... να πάνε όλοι μαζί στην αμερικάνικη πρεμιέρα και να αφήσουν την ηλίθια σπίτι της! :P
Φαντάζεσαι τι επεισόδια μπορεί να ξεσπάσουν από τις πωρωμένες Robertίτσες που θα θέλουν να της βγάλουν τα μάτια; :P

irini είπε...

Εγω Γιωτα φανταζομαι τα χειροτερα,αλλα απο την αλλη να αφησουν την πρωταγωνιστρια σπιτι κ να κανουν μονοι τους πρεμιερα?ασε που φοβαμαι οτι στο τελος θα μαλλιοτραβηχτουν μεταξυ τους οι ΡΟΜΠΕΡΤΙΤΣΕΣ με τις KRISTEN STAY STRONG (καινουργιο team αυτο!)
Ελπιζω να μην κανουν την πρεμιερα πεδιο μαχης τυπου gladiator! :P

Βγηκε κ ο φουκαρας ο Bill Condon,κ μπραβο στον ανθρωπο,γιατι υποστηριξε τους ηθοποιους κ την ταινια κατ επεκταση λεγοντας
“The fact is, these are actors playing parts, and maybe it’s not such a bad thing that people be reminded of that,” Bill Condon tells EW. “Both of these actors gave heart and soul to the Twilight movies, not only during shooting, but also by navigating so graciously the whole life-in-a-fishbowl aspect of the phenomenon. Above all they have always shown great respect for the fans who made these movies such a success. Now it’s time that some of that respect be returned to them.”

Θα μεινω λοιπον σε αυτη την δηλωση,κ ελπιζω σε μια πρεμιερα που ολοι θα σεβαστουν την αγαπη τους γι αυτες τις ταινιες

Ifigenia είπε...

Γιώτα μου, ας μην ανοίξουμε τον φάκελο "δημοσιογραφία"! Πραγματικά...όπως και σε σένα, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με μερικούς μερικούς!!! Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Επειδή ο άλλος διάλεξε να κάνει μια δουλειά που τον κάνει αναγνωρίσιμο στον κόσμο, δε σημαίνει ότι πρέπει να μαθαίνεις και τα πάντα για την προσωπική του ζωή!!! Λέγεται προσωπική για κάποιο λόγο!!! Με τη δουλειά του πρέπει να ασχολείσαι, αλλά...πού να το δεκτούν αυτό!? Ότι να'ναι για λίγα περισσότερα χρήματα!! :(

@Ειρήνη
Ειρήνη μου, δε είμαι τύπος που θα κάτσει να ψάξει λεπτομέρειες ή που θα παρακολουθεί blogs για να δει πώς θα καταλήξει μια ιστορία σαν κι αυτή! Απλά αν τύχει να βρεθεί κάποιο άρθρο μπροστά μου, θα το διαβάσω! Αυτά με τα φορτηγά και τις δηλώσεις συγγενών πρώτη φορά τα ακούω από σένα! Τι να πω? Σε ευχαριστώ πολύ για τα links όμως! :)

Ο κόσμος στην πρεμιέρα σίγουρα θα πετάξει κάτι. Αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις. Αυτό που έλεγα είναι ότι θα γίνουν συμφωνίες με τα δίκτυα και τους δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις μόνο σχετικές με την ταινία. Αν και πάλι...δύσκολο το βλέπω να μην βρεθεί ένας να ανοίξει το θέμα! Ακόμη και μετά από μήνες!!!! Αυτοί να βγάλουν είδηση θέλουν και λεφτά! Δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο!!

Μία λύση (όπως είπε και η Γιώτα και μου πέρασε κι εμένα από το μυαλό) θα ήταν να μη θελήσει να πάει η Kristen, αλλά και πάλι, θα κτυπούσε ακόμα πιο άσχημα πιστεύω να λείπει γιατί όπως και να το κάνουμε, είναι η πρωταγωνίστρια! Ας ελπίσουμε, όπως λες κι εσύ, ότι δε θα γίνει πεδίο μάχης η πρεμιέρα!

Είναι αλήθεια ότι θα έχουμε περίεργα συναισθήματα παρακολουθώντας την τελευταία ταινία και ξέροντας τι έγινε, αλλά ΟΚ...δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς :(

Όσο για τον κ.Rupert...έχει τα διπλάσια χρόνια αλλά...είναι άντρας Ειρήνη μου! Και δυστυχώς όταν σε έναν άντρα του την πέφτει ή του κάθεται μια στα μισά του χρόνια δεν είναι δυνατόν να πει όχι!

Jokastia είπε...

Ο έρημος ο Bill Condon, προσπαθεί να συμμαζέψει την κατάσταση. Αλλά εδώ που τα λέμε συμφωνώ μαζί του. Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με τα προσωπικά των πρωταγωνιστών και ως γνήσια Twilight Fan δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να δω την Κρίστεν στην πρεμιέρα. Άλλωστε όπως και να το κάνουμε είναι η πρωταγωνίστρια, είναι το τέλος του έπους και αυτό μετράει για εμένα πολύ περισσότερο από το αν κεράτωσε τον Ρομπ ή όχι. Πάντως δεν πιστεύω ότι δεν θα είναι στην πρεμιέρα, απλά θα είναι τα πράγματα τυπικά και νερόβραστα. Ελπίζω οι πορωμένοι - κακοπροαίρετοι φαν να μην δημιουργήσουν πρόβλημα. Ίσως να σκαρφιστούν τίποτα όλοι αυτοί οι επί των δημοσίων σχέσεων πριν την πρεμιέρα και να "σωθεί" κάπως η κατάσταση για να μην υπάρξουν δράματα.
Αλλά όπως και να το κάνουμε η Στιούαρτ τα έκανε σκατά!

irini είπε...

Κοριτσια,
η αληθεια ειναι οτι εγω το εψαξα λιγο παραπανω στο ιντερνετ κ αυτα που βρηκα στο συνολο τους ηταν απλα μπουρδες
για τον χλεχλε τωρα,
ο σωστος αντρας δεν αφηνει το κατω κεφαλι να επηρεαζει το πανω,σεβεται τα παντελονια που φοραει κ την οικογενεια του πανω απ ολα κ αναλαμβανει τις ευθυνες των πραξεων του κ αλοιμονο αν ολοι οι αντρες ηταν σαν αυτον..
δεν τα εκανε μονο εκεινη λοιπον σκατα,αλλα κ κεινος κ για μενα εκεινος εχει την μεγαλυτερη ευθυνη κ λογω ηλικιας,κ λογω επαγκελματικης θεσης αλλα κυριως γιατι αυτος ειναι που εχει οικογενεια.
Απο κει κ περα παιδια,θα το πω ευγενικα,ας βαλουν σε μια ταξη τα κεφαλια τους κ οι δυο(τα πανω κ τα κατω)να μαζεψουν τα "πτωματα" που σκορπισαν γυρω τους κ να συνεχισουν ολοι την ζωουλα τους.
Για την πρεμιερα,
ως φαν με χαλαει ολη αυτη η κατασταση,οπως χαλασε κ ολους τους φαν.Η Stewart ομως εχει υποχρεωση να βρισκεται εκει,υποχρεωση απεναντι στην παραγωγη,τον σκηνοθετη,τους συναδελφους της κ φυσικα στον κοσμο που εκανε επιτυχια αυτες τις σειρες.

Δεν θα πληρωσουν κ αλλοι ανθρωποι τα σπασμενα επειδη αυτοι οι δυο ξαμολησσαν τα "κεφαλια" τους κ εχασαν τα μυαλα τους.

Για την ταινια κοριτσια τινα πω?
ειναι πολυαναμενομενη ταινια,οι περισσοτεροι την περιμενουμε με αγωνια κ για οσους την εχουν αγαπησει ευχομαι να την απολαυσουν αφηνοντας στην ακρη ολη αυτη την σκατοκατασταση.

Για να πω την μαυρη μου αληθεια βαρεθηκα τις 50 αποχρωσεις της Stewart κ δεν θελω να ασχοληθω αλλο με αυτες...αντιθετα ανυπομονω για τις 50 αποχρωσεις του κυριου Γκρευ!!

Ifigenia,
το προχωρησες το βιβλιο?

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρήνη κι εγώ ελπίζω να μην έχουμε θέματα. Αν μη τι άλλο, είναι ξεφτίλα να σου γίνεται εμμονή και να κάνεις δημόσιο θέαμα και επίθεση κάτι τέτοιο.

Ναι, τις είδα τις δηλώσεις του Condon το πρωί στο fb. Καλά τα λέει ο άνθρωπος! Πολύ σωστός!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ειρήνη (και πάλι... Lol) δεν θα διαφωνήσω αλλά όπως και να το κάνεις, δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλοί σωστοί άντρες στις μέρες μας, ούτε πολλές σχέσεις. Καλώς ή κακώς... το θέμα είναι να ξεχαστεί όλο αυτό, όπως και άλλα παρόμοια συμβάντα, και να μην κάνουν κώλος την πρεμιέρα.

Προσωπικά, θα δω την ταινία, όπως είδα και τις προηγούμενες, και ας κόψουν και οι 2 το σβέρκο τους! :P

Αχ... υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβρη! Έτσι ελπίζω τουλάχιστον γιατί μετά μας βλέπω να ξεχειλώνουμε κι άλλο το post με τσουγκράνες και πυρσούς εναντίον του Πατάκη. :P

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μαράκι, νομίζω ότι με κάλυψες απόλυτα!
Πάντως του Condon του βγάζω το καπέλο, το χειρίστηκε άψογα το θέμα και ίσως συμβάλλει στο να κοπάσουν τα πράγματα.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Ιφιγενειάκι δυστυχώς, η δημοσιογραφία είναι ένα βαρέλι με πολλά κιλά σκατά μέσα, χωρίς ίχνος σεβασμού και ποιότητας! :/

Μ είπε...

Βρε κορίτσια, τι εγινε εδώ? Λιγες μερες σας αφησα και εγινε εδω περα των πενηντα αποχρωσεων!

Για τη Στιουαρτ θα συμφωνησω, μια αταλαντη και αχωνευτη ειναι. Βεβαια στο συγκεκριμενο θεμα φταιει τοσο αυτη οσο και ο Σαντερς.

Ποιος ηλιθιος απερριψε τη Τζενιφερ και προτιμησε την αγγουρω? Τα στοιχεια του τωρα, ονομα και διευθυνση! Μα ειναι δυνατον? Η παλαμες μου δεν ειναι καλα!

Παντως με κανατε και γελασα βραδιατικα! Ακους εκει:"δεν πλενεται και τρωει παγωτο"!!!! Για να μη σχολιασω για τα διαμαντια που πετας ωρες ωρες Γιωτα μου "θα ξερασω ιπποποταμους" και τα συναφη. Πραγματικα, κι εσυ κι ολο το παρεακι μου φτιαχνετε το κεφι. Να'στε καλα!

elena είπε...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου se euxaristo poli! makari an vgoun apo septevri pali kalos pio poli na min argisun!

ego arxisa ksana to fifty shades of grey 2i fora ine telio.

elena είπε...

Jokastia mou thanks anyway:) parolo pu den exo idea gia tin noelia ti vivlio ine?
thanks

vicky είπε...

Καλέ,τι αναταραχή έχει προκαλέσει η Stewart!Πάλι κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα.Τυχαίο?Δεν νομίζω!
Πάντως δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την πρεμιέρα κ την ταινία.Σιγά,επαγγελματίες είναι,έχουν υποχρεώσεις απέναντι στην παραγωγή κ δεν γίνεται να μην εμφανιστούν κ οι 2.Άλλωστε μέχρι τον Νοέμβριο,το θέμα λίγο πολύ θα έχει ξεχαστεί,όλο και κάποιο καινούργιο σκάνδαλο θα βγει μέχρι τότε στο Ηοllywood.
Εμένα πάντως αυτή η σχέση ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι.Πιo πολύ πιστεύω ότι ήταν μαζί γιατί το κοινό τους ήθελε έτσι.Αλλά όπως και να έχει το πράγμα,μπορεί ο Rob τώρα να είναι πληγωμένος όμως σύντομα θα βρει άλλη και πολύ καλύτερη από την αγγούρω.Αν όμως ξαναγυρίσει σ'αυτή,θα είναι άξιος της μοίρας του.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Μ άσε... χαμός στο ίσιωμα... χα, χα, χα... και όχι τίποτα άλλο, δεν με αφήνουν να σιδερώσω για να φτιάξω βαλίτσα το απόγευμα. Χα, χα, χα... :P

Σαφώς φταίνε και οι δύο απλά, ο καθένας για άλλους λόγους και έχει διαφορετικό μερίδιο ευθύνης.

Άσε... κόντεψα να πνιγώ την ώρα που το διάβασα! Φαντάσου τι έκανε σε σκηνοθέτη και παραγωγό για να την προτιμήσουν (κακία αλλά, ας πρόσεχε)! :P

Γι' αυτό είμαστε εδώ... για να φτιάχνουμε η μία την διάθεση της άλλης! :D

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Έλενα, όλοι αυτό ελπίζουμε! :D

Εγώ πάλι έχω τόσα να διαβάσω αυτή τη στιγμή που δεν με παίρνει για επανάληψη... προς το παρόν! ;)

Η "Noelia" είναι το 2ο βιβλίο της Jokastia (κατά κόσμο, Μαρία Στεφάνου) και μπορείς να δεις το review μου εδώ:

http://culture21century.blogspot.gr/2012/06/noelia.html

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Βικάκι, οι πουτάνες και οι λωλές έχουν τις τύχες τις καλές, έτσι δεν λένε; ;)

Η λογική λέει ότι θα το καταπιούν και θα πάνε και οι 2, απλά όχι μαζί και όχι από κοντά κατά την διάρκεια.

Πάντως για τον Rob πρέπει να είναι χοντρό πακέτο. Σκέψου ότι μερικές μέρες πριν σκάσουν μύτη οι photos, μίλαγε μέχρι και για γάμο! :/
Καλά, σώθηκε... σίγουρα μπορεί να βρει πολλή καλύτερη αλλά, άντε τώρα να έχει εμπιστοσύνη. Όταν καείς στον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι!
(καλά ε... ξεσκίστηκα στις παροιμίες... Lol)

vicky είπε...

Έγραψες πάλι Γιώτα! :D
Άντε πήγαινε να ετοιμάσεις βαλίτσα.Καλή συνέχεια στις διακοπούλες σου,κοριτσάρα! ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

@ Βίκυ μου σ' ευχαριστώ πολύ!
(αν κι επόμενη βδομάδα προβλέπεται ζόρικη... ελπίζω να την παλέψω... :P )

Ifigenia είπε...

@Jokastia
Μαρία μου, κι εγώ συμφωνώ με αυτά που είπε ο Bill Condon. Άλλο η ταινία και άλλο τα προσωπικά. Απλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, οι φανατικοί οπαδοί δεν το βλέπουν έτσι δυστυχώς και σίγουρα δεν πρόκειται να το ξεχάσουν ακόμη και σε τρεις μήνες που θα γίνει η πρεμιέρα! :( Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε τίποτα πολύ σοβαρές φασαρίες και ότι οι υπεύθυνοι, ξέροντας ότι ο κόσμος θα αντιδράσει, να κάνουν κάτι και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα!

Πάντως συμφωνώ μαζί σου ότι η Stewart πρέπει να είναι στην πρεμιέρα ανεξαρτήτως του τι έγινε! Όπως και να κάνουμε, είναι η πρωταγωνίστρια!

@Ειρήνη
Ειρήνη μου για μένα έφταιγαν και οι δύο εξίσου! Η Kristen δεν είναι κανένα ανήλικο το οποίο παρέσυρε ο άλλος! Μη σου πω ότι μπορεί και να ήταν αυτή που έκανε την πρώτη κίνηση...αυτό δεν το ξέρουμε! Και οι δύο είναι ενήλικες και ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν! Και το ότι αυτή έπαιζε και την καλή φιλενάδα με τη γυναίκα του, τη ρίχνει ακόμη πιο πολύ στα μάτια μου! Δηλαδή τόση ξεδιαντροπιά πια!!! Έλεος!

Ναι...το έφτασα στη μέση το βιβλίο, αλλά αυτό το ΣΚ θα έχω επισκέψεις και το βάζω στην αναμονή για λίγο :) Μην ανησυχείς, μόλις το τελειώσω θα κάνω τα σχόλιά μου ολοκληρωμένα! ;)


LOL Μαρία μου! Είδες? Αυτό το ποστ δεν είναι να το αφήνεις πολλές μέρες! :Ρ

Για το...ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής τα αναλύσαμε και με το παραπάνω. Χαίρομαι που τουλάχιστον σε κάναμε και γέλασες! :)

@Vicky
Βίκυ μου είδες? Τα κατάφερε πάλι η κοπέλα μας! Δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να ξεχαστεί! Μπορεί ο τύπος να σταματήσει να ασχολείται (αν και δεν το νομίζω όσο πουλάει και βγάζουν το...ψωμάκι τους) αλλά οι φανατικοί φανς δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι δυστυχώς, ούτε και θα ξεχάσουν ποτέ! Όπως είπα και πιο πάνω, ελπίζω να μην έχουμε τίποτα ευτράπελα!

Τώρα αν η σχέση ήταν για τα μάτια του κόσμου, αυτό δεν το ξέρω. Η αλήθεια κι εμένα όταν πρωτακούστηκε (επιβεβαιώθηκε βασικά γιατί από την αρχή υπήρχαν φήμες) δε μου γέμισε το μάτι! Εμένα αταίριαστοι μου φαίνονται... :/

@Γιώτα
Ώστε δε σε αφήνουμε να φτιάξεις βαλίτσα, ε? :Ρ Ελπίζω μέχρι τώρα να μπόρεσες να ετοιμαστείς! Να περάσεις όμορφα και μην το σκέφτεσαι το...θεματάκι! Όσο περισσότερο το σκέφτεσαι, τόσο χειρότερο θα είναι!

Πάντως σχετικά με την Kristen, με κάλυψες απόλυτα! Κι εγώ θα δω την ταινία έτσι κι αλλιώς! Δεν πρόκειται να χάσω το τέλος που το περιμένω πώς και πώς επειδή έγινε αυτό που έγινε! Δικό τους θέμα αυτό!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 312   Νεότερο› Νεότερο»