Η αλήθεια είναι πως φέτος ο γιος μου, έχει πάει σε τόσες παραστάσεις με τον παιδικό σταθμό που κανονικά, θα έπρεπε να έχει σιχαθεί το θέατρο. Εκείνος αντιθέτως, και προς μεγάλη μου ικανοποίηση, γυρίζει κάθε φορά, από κάθε νέα παράσταση, όλο και πιο ενθουσιασμένος. Και μπορεί να μην έχω άποψη για τον "Μάικ τον Φασολάκη", μιας και δεν την παρακολούθησα, μπορώ να έχω όμως για τον "Μάγο Του Οζ" μια παράσταση την οποία και επέλεξα να παρακολουθήσουμε οικογενειακώς, όχι μόνο επειδή τυγχάνει να γνωρίζω έναν από τους συμμετέχοντες σε αυτήν αλλά, για να περάσουμε λίγο ποιοτικό και καλλιτεχνικό χρόνο, όλοι μαζί, σαν οικογένεια. Και το σίγουρο είναι πως, κανείς μας δεν το μετάνιωσε.


Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Δε νομίζω πως χρειάζεται να πω πολλά για την υπόθεση του έργου αφού, το ομώνυμο μυθιστόρημα του L. Frank Baum, είναι από τα πιο διάσημα που υπάρχουν. Η μικρή Ντόροθι συνεπαίρνεται μαζί με ολόκληρο το σπίτι της, και τον σκύλο της, από ανεμοστρόβιλο και βρίσκεται σε μια μαγική χώρα. Εκεί θα γνωρίσει το σκιάχτρο, το δειλό λιοντάρι και τον τενεκεδένιο και μαζί θα πάρουν το μονοπάτι που οδηγεί στον περιβόητο μάγο του Οζ. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να δείξει στην Ντόροθι τον δρόμο για πίσω κι ενώ η κακή μάγισσα της Δύσης έχει διαφορετική γνώμη.


ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ
- Πρώτα απ' όλα οι ηθοποιοί, που έχουν όλη την καλή διάθεση να διασκεδάσουν τα παιδιά και δίνουν όλο τους το είναι, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα, από τις πρώτες κι όλας στιγμές που πατάνε το πόδι τους στο σανίδι. Αν κάποιον θα λατρέψετε πάντως, αυτή είναι η Αμάντα Σοφιανοπούλου που υποδύεται το λιοντάρι και νομίζω πως όλα τα παιδιά, την ερωτεύονται.
- Τα σκηνικά και τα κοστούμια, είμαι ομολογουμένως εντυπωσιακά και ενθουσιάζουν, όχι μόνο τους μικρούς θεατές αλλά κι εμάς, τους μεγαλύτερους. Κακά τα ψέματα, το glamourous, πάντα μας ενθουσιάζει.
- Για τον ρόλο του Μάγου, έχει επιλεγεί αντί για ηθοποιός, επαγγελματίας ταχυδακτυλουργός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τα "μαγικά" του και να ενθουσιάζει τα παιδιά τα οποία, για όσο διαρκεί το show του, συμμετέχουν ενεργά.
- Η διασκευή του σεναρίου είναι πολύ καλή, εστιάζει στα σημαντικότερα στοιχεία του έργου κι έτσι, δεν αλλοιώνει την αξία και τα νοήματα που αυτό έχει σκοπό, πραγματικά να περάσει.
- Το θέατρο του "Ορφέα" βρίσκεται στο Κέντρο των Αθηνών και είναι εύκολα προσβάσιμο, με κάθε μέσο, είτε αυτό είναι ΜΕΤΡΟ, είτε λεωφορείο, είτε τρόλεϊ, κατ' επέκτασιν, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε αυτοκίνητο και να μην ξέρετε, που να το παρκάρετε.


ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
- Η ένταση της μουσικής είναι ορισμένες φορές τόσο υψηλή που ειδικά αν κάθεστε κοντά σε ηχεία, νομίζετε ότι θα ανατιναχτούν τα τύμπανά σας. Αν ειδικά έχετε πολύ μικρά παιδιά μαζί σας, τις συγκεκριμένες στιγμές, μπορεί να ταραχτούν και να φοβηθούν.
- Το θέατρο του "Ορφέα", μπορεί μεν να είναι ιστορικό όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πρέπει να γίνει μια κάποια συντήρηση στον χώρο.
- Αν έχετε πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα παιδιά, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή. Τα πολύ μικρά παιδιά ίσως να μην κατανοήσουν τι θέλει το έργο να πει, τα πολύ μεγάλα από την άλλη, να το βρουν κάπως πεζό.


Αν τα παιδιά σας βρίσκονται σε ηλικία μεταξύ 4 και 13, νομίζω πως η συγκεκριμένη παράσταση, είναι μια εξαιρετική επιλογή και εκείνα τουλάχιστον, θα περάσουν καλά και θα διασκεδάσουν. Όσον αφορά εμένα, το ευχαριστήθηκα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους γονείς που προφανώς, παρακολούθησαν μια παιδική παράσταση με ενήλικα και όχι ανήλικα κριτήρια.


Τα στοιχεία της παράστασης, είναι τα ακόλουθα:

Θέατρο "Ορφέας"
Πανεπιστημίου 38 και Ιπποκράτους, Κέντρο
Τηλ.: 2103604618
Παραστάσεις:
Πρωινή: Κυρ. 11 π.μ., 3 μ.μ.
Μεσημ: Σάβ. 3 μ.μ.
Εισ.: € 12.
Διάρκεια: 120'