...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2013

Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Τίνα δεν θα έπρεπε να είχε προσπαθήσει να κόψει δρόμο για το σπίτι της εκείνη τη νύχτα. Όχι περασμένα μεσάνυχτα, όχι όπως ήταν ντυμένη. Όχι μαζί με τη δωδεκάχρονη κόρη της, την Μπέθι.
Η άλλοτε εύθυμη και αισθησιακή Τίνα Μαγκουάιρ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και έχει χάσει για πάντα την ηρεμία της, ενώ το παιδί της μεγαλώνει μέσα στο φόβο, αφού οι βιαστές της, χάρη στον καπάτσο δικηγόρο τους, κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Όμως ένας άντρας που γνωρίζει τη σημασία της δικαιοσύνης θα σταθεί στο πλάι της...

Προσωπική άποψη:
Η Joyce Carol Oates, είναι μία από τις πιο διακεκριμένες Αμερικανίδες συγγραφείς, έχοντας αποσπάσει πληθώρα βραβείων στην διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας. Ένα από τα βιβλία της, είναι και "Ο Βιασμός", ο οποίος επανακυκλοφόρησε σε νέα, συλλεκτική, οικονομική έκδοση, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Και πραγματικά, πρόκειται για ένα βιβλίο που ο καθένας από εμάς θα έπρεπε να διαβάσει και να το έχει στη βιβλιοθήκη του, για να του θυμίζει την ασχήμια του κόσμου μας, αλλά και την αθλιότητα ενός κοινωνικού και δικαστικού συστήματος, που πολλές φορές, δεν είναι αρκετά ικανό για να λάβει τα μέτρα που πρέπει, πολύ περισσότερο δε, να τιμωρήσει αυτούς που πρέπει, όχι για παραδειγματισμό, αλλά επειδή αυτό είναι ηθικά το σωστό.

Η Τίνα, είναι μια νέα γυναίκα η οποία πέφτει θύμα ομαδικού βιασμού, το βράδυ της 4ης Ιουλίου, αφημένη από τους δράστες σε ένα βρωμερό λεβητοστάσιο, να ξεψυχήσει. Μάρτυρας του περιστατικού, η δωδεκάχρονη κόρη της η οποία, μπορεί να μην βιάστηκε, αλλά κακοποιήθηκε βάναυσα από την ομάδα των σαδιστών νεαρών. Όταν η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια, η Τίνα και η κόρη της, θα καταλάβουν πόσο βρώμικο και σάπιο είναι το δικαστικό σύστημα, μα πάνω απ' όλα, πόσο βρώμικη και σάπια είναι η ίδια η κοινωνία που ζούνε, η οποία και μοιάζει διχασμένη μπροστά στην κατάσταση. Και εκεί που οι ίδιες εγκαταλείπουν κάθε ελπίδα, μέρα με τη μέρα, ένας άντρας θα σταθεί σιωπηλός σύμμαχος στο πλευρό τους, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η δικαιοσύνη, δεν αποδίδεται πάντα με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Αν και μικρό σε έκταση, το βιβλίο της Oates, καταφέρνει να συνταράξει τον αναγνώστη, σε πολλαπλά επίπεδα. Χωρίς να χρησιμοποιεί ακραία περιγραφικές εικόνες, αφού είναι ξεκάθαρο πως πρόθεσή της δεν είναι να σοκάρει, αλλά να προβληματίσει, καταφέρνει να μας μεταφέρει την χυδαία και αποτρόπαια εικόνα ενός ειδεχθούς εγκλήματος με γλώσσα απλή και ρέουσα που όμως, τσακίζει κόκαλα και συνειδήσεις. Σκοπός της, είναι να αναδείξει την τραγικότητα ενός γεγονός όπως είναι ο βιασμός, αλλά και τις συνέπειες που έχει για τα θύματα, όχι μόνο σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά, αλλά σε συνδυασμό με την απόρροια της συμπεριφοράς της ίδιας της κοινωνίας απέναντί τους. Ακόμα και ο τρόπος αφήγησης που επιλέγει η συγγραφέας, δεν είναι τυχαία. Είναι μέσα από τα μάτια της κόρης της Τίνας, αλλά σαν να μην είναι κι εκείνη θύμα. Σαν να είναι παρατηρητής σε ένα χαμένο παιχνίδι που οι συνέπειές του, δεν έχουν επίδραση πάνω τους. Και όμως, έχουν!

Μια τραγική ιστορία, ένα κατηγορώ απέναντι στο δικαστικό και κοινωνικό σύστημα της σύγχρονης κοινωνίας που όσο κι αν εξελίσσεται, παραμένει στάσιμη, ένας άκαρπος, θεωρητικά, αγώνας που με τον δικό του τρόπο οδηγεί στη λύτρωση... Μπορούμε να πούμε πως "Ο Βιασμός", είναι ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω. Είναι ένα βιβλίο που προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και που μας προτρέπει να ψάξουμε βαθιά μέσα μας για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα δικαιοσύνη. Μας προκαλεί να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη, να μπούμε στην θέση των θυμάτων, τους θύματος, των παρατηρητών των εξελίξεων, των ανθρώπων εκείνων που καλούνται να πάρουν αποφάσεις. Και ναι, τα καταφέρνει, με τρόπο απλό και άμεσο, με έναν τρόπο που σε σημαδεύει και που μετά το πέρας της ανάγνωσης, αιχμαλωτίζει το μυαλό σου, μην επιτρέποντάς σου να κάνεις άλλες σκέψεις. Ένα βιβλίο που αν μη τι άλλο, αξίζει και πρέπει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Joyce Carol Oates
Μεταφραστής: Μπαρτζινόπουλος Ερρίκος
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2013
Αρ. σελίδων: 200
ISBN: 978-960-566-150-2

Το review ανέβηκε επίσης στο Culturenow.gr:
http://www.culturenow.gr/23585/vivlio-o-viasmos-joyce-carol-oates

Posted on Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2013 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

2 comments

Κυριακή, Οκτωβρίου 06, 2013


Οι εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρουν στο blog "Το Μεγαλείο Των Τεχνών" και τους αναγνώστες του, 3 αντίτυπα του μυθιστορήματος της R.J. Palacio, "Θαύμα".

Για να συμμετάσχετε στην κλήρωση, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
- Κάντε like στην σελίδα του blog στο Facebook:
- Προσκαλέστε όσους περισσότερους φίλους σας μπορείτε μέσω της εφαρμογής "Refer A Friend" που βρίσκεται στο άνω δεξί μέρος της σελίδας.
- Κάντε like στην σελίδα των εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο Facebook:
- Πατήστε like ή αφήστε comment στη σχετική με τον διαγωνισμό ανάρτηση, την οποία θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook.
- Να κάνετε δημοσία κοινοποίηση της προαναφερόμενης ανάρτησης.

Η κλήρωση ξεκινάει σήμερα, 06/010/2013 και λήγει 11/10/2013. Οι νικητές θα ανακοινωθούν μέσα από την σελίδα μας στο Facebook αλλά και μέσω του blog, με σχετική ανάρτηση, όπως και για την παραλαβή των δώρων τους.

Καλή επιτυχία σε όλους...

Posted on Κυριακή, Οκτωβρίου 06, 2013 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

2 comments

Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2013

Junjou Romantica vol. 15:
Συνεχίζοντας σταθερά με 4 κεφάλαια, στο vol. 15, που είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένο στο "Romantica", ο Misaki δέχεται συνεχώς δώρα και συγχαρητήρια τηλεφωνήματα, για την πρώτη του δουλειά. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να το απολαύσει χωρίς προβλήματα αφού από τη μία, δεν έχει συμπληρώσει τους βαθμούς που χρειάζεται για να πάρει πτυχίο, πράγμα που σημαίνει περισσότερα μαθήματα και προσπάθεια για να αποφοιτήσει στην ώρα του, ενώ ο Akihiko, μοιάζει εξοργισμένος από την τόση προσοχή που έχει τραβήξει πάνω του και κυρίως, από το ενδιαφέρον του Ijuuin για τον σύντροφό του. Με δόλια μέσα, καταφέρνει να τον σύρει ως το πατρικό του, με σκοπό να περάσουν λίγες στιγμές οι δυο τους και να γιορτάσουν την επιτυχία του. Εκεί, συμπτωματικά, ο Misaki θα συναντήσει τον αδερφό του Akihiko ο οποίος, παρά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, του δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα να τον εγκαταλείψει και είναι ένας ακόμα από τους πολλούς, που του λένε πως ίσως ήρθε η ώρα να ανεξαρτοποιηθεί και να ζήσει μόνος, κάτι που ο ίδιος, δεν θέλει να κάνει αν αυτό σημαίνει ότι θα μείνει μακριά από τον Akihiko. Προχωρώντας η ιστορία, ο Misaki, προσπαθεί να καλύψει το κενό στις σπουδές του ενώ παράλληλα, στα πλαίσια της δουλειάς, επισκέπτεται και πάλι το σπίτι του Ijuuin ο οποίος, για κάποιον λόγο, του προκαλεί ένα περίεργο συναίσθημα που τον κάνει να αισθάνεται άβολα. Όταν το μαθαίνει ο Akihiko, μόνο ευχαριστημένος δεν νιώθει και η συμπεριφορά του πληγώνει τον Misaki ο οποίος νιώθει άσχημα, προσπαθώντας να τον πείσει πως τίποτα δεν συνέβη και πως το γεγονός πως εκείνος αμφισβητεί όσα του λέει εξαιτίας της ζήλιας του, το κάνει ακόμα χειρότερο. Στη συνέχεια, ο εκδότης του Akihiko, του ζητά να συμμετάσχει σε μια από κοινού συζήτηση με τον Ijuuin, η οποία και θα συζητηθεί πολύ από τα μέσα, ιδέα που φυσικά, δεν τον ενθουσιάζει και απορρίπτει αρχικά. Ενόσω οι δυο τους βρίσκονται σε ένα θεματικό πάρκο, ο Misaki θα δεχτεί μια κλήση από τον Ijuuin, άλλο ένα γεγονός που θα εκνευρίσει τον Akihiko ο οποίος ωστόσο, θα διατηρήσει ήρεμη στάση, κάτι που θα προβληματίσει τον Misaki αφού κατά βάθος, το να ζηλεύει ο σύντροφός του, αποδεικνύει τα συναισθήματα που τρέφει για εκείνον. Ο Akihiko, χαίρεται με την αντίδρασή του αυτή, ομολογώντας πως ναι μεν ζηλεύει όποιον βρίσκεται κοντά του, αλλά πως δεν σκοπεύει να αφήσει το συναίσθημα αυτό να χαλάσει αυτό που έχουν, αποδεχόμενος μάλιστα την πρόταση του εκδότη του ώστε να συναντηθεί με τον Ijuuin σε μια κοινή συνέντευξη, έχοντας προφανώς, απώτερους σκοπούς. Ένα μικρό, short funny story μεταξύ των δύο, πάλι στο παρελθόν τους, συμπληρώνει το τεύχος.

Junjou Romantica vol. 16:
Το vol. 16, και το τελευταίο που είμαστε μέχρι στιγμής σε θέση να παρουσιάσουμε, αποτελείται από 5 χορταστικά κεφάλαια, τα οποία είναι και από τα πιο φορτισμένα συναισθηματικά, στο σύνολο της σειράς ως τώρα. Ο Akihiko, έχει πέσει με τα μούτρα στη μελέτη των έργων του Ijuuin, προκειμένου να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει στην κοινή τους συνέντευξη η οποία, περνάει μέσα σε ένα κλίμα έντασης, αφού με τον τρόπο του, προσπαθεί ο ένας να προκαλέσει τον άλλον. Άντρες... είτε έτσι, είτε αλλιώς, αντιδρούν σαν λιοντάρι που διεκδικούν το ταίρι τους. Μετά το πέρας της συνέντευξης, κι ενώ όλοι κατευθύνονται στον εκδοτικό, την ώρα που ο Misaki ετοιμάζεται να φύγει, συναντά τον Ijuuin ο οποίος, τον προσεγγίζει με μια τρυφερή χειρονομία, μάρτυρας της οποίας θα γίνει ο Akihiko που θα βγει από τα ρούχα του, επιτιθέμενος στον αντίζηλό του. Αφού ο Misaki έχει φύγει, ο Ijuuin, ομολογεί τα αισθήματα του για τον Misaki στον Akihiko, μια επιβεβαίωση που τον κάνει να επιστρέψει σπίτι του σε κακά χάλια, χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στον Misaki από τον οποίο, έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε να του πει πως τον αγαπά. Όχι πως θα ήταν τόσο εύκολο, με τον Misaki ωστόσο να αισθάνεται άσχημα που πληγώνει αυτόν που αγαπάει, εξαιτίας της αδυναμίας του να εκφραστεί και σκεπτόμενος πάντα, μόνο τον εαυτό του. Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα, περνάμε στους Nowaki και Hiroki, που εξαιτίας της φύσης της δουλειάς του πρώτου, πάλι έχουν προβλήματα και ελάχιστον χρόνο να περάσουν μαζί. Ο Hiroki ανησυχεί, ωστόσο, δεν θέλει να επιβαρύνει τον σύντροφό του με τέτοιες σκέψεις και τις ανασφάλειές του, ακόμα κι όταν δεν καταφέρνουν τελικά να πραγματοποιήσουν, ούτε τα σχέδια που έχουν κάνει για τα γενέθλια του Nowaki. Παρ' όλα αυτά, έχει ένα ξέσπασμα ανησυχίας καθώς, όταν ο σύντροφός μας απορροφάται από την δουλειά του, δεν έχει αντίκτυπο μόνο στον άλλον, αλλά και στον ίδιο, κάτι που χωρίς να το θες, σε κάνει να ανησυχείς σε πολλαπλά επίπεδα γιατί... γιατί έτσι είναι η αγάπη. Επιστρέφοντας στους Misaki και Akihiko, ο δεύτερος, χωρίς να έχει αποκαλύψει όσα του είπε ο Ijuuin, έχει προσκολληθεί ακόμα περισσότερο πάνω στον Misaki, πράγμα που προβληματίζει τον τελευταίο που αντιλαμβάνεται πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Έχοντας κανονίσει μαζί με τον φίλο του να επισκεφτούν τον Ijuuin, χωρίς να πει τίποτα στον Akihiko, δεν μπορεί να μην αισθάνεται και ο ίδιος τύψεις κι εκνευρισμό, συναισθήματα που αυξάνονται όταν εκείνος, θα του αποκαλύψει τα συναισθήματά του, μια κατάσταση που θα γίνει πιο άβολη όταν εμφανιστεί ο Akihiko και η συζήτηση των δύο, μετατραπεί σε συζήτηση των τριών, με τον Ijuuin να εκφράζει μια ανοιχτή πρόκληση. Ο Akihiko, ομολογεί στον Misaki πως ζηλεύει αλλά πως αυτό, δεν έχει να κάνει με το ότι δεν εμπιστεύεται τον ίδιο, αλλά τον Ijuuin. Είναι η αποτύπωση της ανασφάλειας, προσωποποιημένη όχι στον σύντροφό μας, αλλά στην πηγή της απειλής που δεν ξέρουμε πως θα δράσει, κάτι που αποτυπώνεται στο χαρτί εξαιρετικά. Καθώς πλησιάζουν τα γενέθλια του Misaki, ο Akihiko οργανώνει ένα ταξίδι για τους δυο τους, το οποίο πέφτει την ίδια μέρα με τη μεγάλη του βράβευση. Αλλά επειδή τον ξέρετε, την κοπανάει με συνοπτικές διαδικασίες από την εκδήλωση. Φτάνοντας στον προορισμό τους, ο Misaki θα έχει μια ξαφνική συνάντηση με τον Ijuuin, που θα του εκφράσει για μια ακόμη φορά τα συναισθήματά του και ο Misaki, για άλλη μια φορά, θα τα απορρίψει. Ο Akihiko καταφέρνει να διατηρήσει τον έλεγχο και να τον εμπιστευτεί, ξέροντας πια, πως μπορεί ο σύντροφός του να μην λέει πολλά, αλλά πως αισθάνεται περισσότερα. Ένα ακόμα short funny story ανάμεσα στους δυο τους, ολοκληρώνει και αυτό το τεύχος.

Posted on Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2013 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

2 comments

Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013

Junjou Romantica vol. 12:
Το vol. 12, αποτελούμενο από 4 κεφάλαια, ξεκινάει με τον Misaki να προσπαθεί να διαχειριστεί το ότι ο ξάδερφος του Akihiko, έχει εγκατασταθεί στο σπίτι τους, χωρίς να χάνει ευκαιρία να τον προκαλέσει. Όταν δε, θα θίξει το μέλλον του, ο Misaki δεν μπορεί παρά να προβληματιστεί καθώς, είναι τόσο πολύ απορροφημένος από άλλα πράγματα που ακόμα, δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Μια νέα γνωριμία και η απόκτηση ενός νέου φίλου, με τον οποίο μοιράζονται μια κοινή αγάπη για το ίδιο manga, θα του φτιάξει κάπως τη διάθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν προσπαθεί να ανακαλύψει με το τι θέλει να ασχοληθεί, αποφασίζοντας τελικά να προσπαθήσει να κατακτήσει μια θέση εργασίας στον εκδοτικό του Akihiko, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στηρίζεται στις πλάτες του. Από συναισθηματική και ψυχολογική προσέγγιση, η ιστορία αρχίζει να παίρνει διαφορετική τροπή από αυτό το σημείο κι έπειτα καθώς, ο Misaki, από έφηβος αρχίζει να γίνεται ενήλικας κατά συνέπεια, πρέπει να αρχίσει να φέρεται πιο ώριμα και να ξεκαθαρίσει τα θέλω και τις προτεραιότητές του. Στη συνέχεια, η ξαδέρφη του Akihiko, τους επισκέπτεται εκ νέου, προκαλώντας νέα αναστάτωση καθώς, με τον άλλο της ξάδερφο, μόνο καλή σχέση δεν έχουν, κάτι που ανεβάζει τους τόνους, εκνευρίζει τον Akihiko και δυσκολεύει τη ζωή του Misaki, την ώρα ακριβώς που βγαίνει προς αναζήτηση εργασίας. Σε ένα ξέσπασμα θυμού, ο ξάδερφος του Akihiko, ομολογεί πως ο πατέρας του τελευταίου τον έστειλε να μείνει μαζί του, ώστε να μπορέσει να πληροφορηθεί για την σχέση του με τον Misaki, κάτι που φυσικά τον εξοργίζει, οδηγώντας τον στην απόφαση να του τηλεφωνήσει, ζητώντας του να μην ανακατεύεται στα προσωπικά του. Και εκεί είναι που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι γονείς, ακόμα κι όταν μοιάζουν αμέτοχοι, χώνουν την ουρίτσα τους σε πράγματα που ίσως δεν πρέπει και στην προκειμένη, δημιουργώντας έντονους προβληματισμούς στον Akihiko σχετικά με το τι θα κάνει ο Misaki κι αν θα επιλέξει να χτίσει μια νέα ζωή μακριά του, διεκδικώντας την ανεξαρτησία του, κάτι που φυσικά, ως ιδέα και μόνο, δεν του αρέσει καθόλου. Η αυτοπεποίθησή του κλονίζεται και φοβάται πως αν ο Misaki φύγει, η ήδη εύθραυστη, κατά πολλούς, σχέση τους, θα διαλυθεί, ανησυχίες που εκφράζει και στον σύντροφό του που με τον τρόπο του, καταφέρνει να διαλύσει, έστω προσωρινά. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα κεφάλαιο που αφορά του Nowaki και Hiroki, μέσα από το οποίο μαθαίνουμε την ιστορία του υιοθετημένου πρώτου και την συνάντησή του με ένα άλλο παιδί που τον έκανε να σκεφτεί πολλά πράγματα σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής του, η οποία μας θυμίζει πως όσο σκληρή κι αν είναι μια αλήθεια, πρέπει να την λέμε στα παιδιά μας και όχι να κρατάμε μυστικά. Και μαντέψτε ποιο ήταν εκείνο το μεγαλύτερο αγόρι... Εν συνεχεία, και επ' αφορμή των γενεθλίων του Nowaki, ζούμε μια πραγματικότητα των σημερινών σχέσεων, που θέλει τη ζωή μας άμεσα επηρεασμένη από την δουλειά μας, η οποία πολλές φορές, κλέβει τις προτεραιότητές μας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως τα συναισθήματα αλλάζουν ή φυραίνουν. Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά, υπομονή και κατανόηση. Αν υπάρχουν αυτά, ακόμα και ο λίγος χρόνος, μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Junjou Romantica vol. 13:
Το vol. 13, με εξαίρεση μερικών μόλις σελίδων κι ενός κεφαλαίου, είναι αφιερωμένο στους Misaki και Akihiko, που ως πρωταγωνιστικό ζευγάρι σε σχεδόν πλήρες ρόλο, κατέχουν έκταση 3 κεφαλαίων, και με το δίκιο τους. Στο πρώτο από αυτά, ο Misaki, μαζί με τον κολλητό του και τον Akihiko και τα ξαδέρφια του, τους οποίους καθόλου δεν θέλει μαζί του, πηγαίνει στην πόλη όπου γίνεται η υπογραφή των βιβλίων του αγαπημένου συγγραφέα manga. Εκεί, συναντάει έναν γοητευτικό άντρα, που καμία σχέση δεν έχει με εκείνον τον κατεστραμμένο τύπο που είχε γνωρίσει 3 χρόνια πριν, με έναν από τους εκπροσώπους του εκδοτικού να ενημερώνει τον καλλιτέχνη πως ο Misaki, ήταν εκείνος ο νεαρός που τότε τον είχε σώσει από τον βούρκο, με τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό του. Εντελώς τυχαία, θα συναντηθούν και μετά την εκδήλωση, κάτι που θα φέρει τους Ijuuin και Akihiko στον ίδιο χώρο και για κάποιον λόγο, τον Misaki, σε δύσκολη θέση. Μια θέση που θα γίνει ακόμα δυσκολότερη, όταν τα ξαδέρφια του Akihiko μαλώσουν για εκείνον, αφού το θηλυκό μέλος της οικογένειας τον λατρεύει, το αρσενικό τον αντιπαθεί, και βλέποντας την οικειότητα μεταξύ των δύο, τον μισεί. Φυσικά, και επιστρέφοντας στο σπίτι, ο Akihiko δεν χάνει την ευκαιρία να θίξει πάλι το θέμα της αγάπης, αφού ο Misaki δεν φαίνεται να δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει τη λέξη, παρά μονάχα όταν αφορά εκείνον. Προφανώς, η συνάντηση με το είδωλο του Misaki, δεν βοήθησε καθόλου, αφού όπως είναι λογικό, ό,τι αγαπάμε, κάνει εκείνους που μας αγαπάνε να ανησυχούν και να ζηλεύουν, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λόγος. Εν συνεχεία, στα πλαίσια της προσωρινής του δουλειάς, ο Misaki, θα βρεθεί στο σπίτι του Ijuuin, από τον οποίο και θα δεχτεί μια ευγενική πρόσκληση την οποία ο ίδιος, δεν αρνείται. Ενώ πρέπει να ετοιμάσει την αίτησή του για την θέση εργασίας στον εκδοτικό, τα ξαδέρφια του Akihiko, ετοιμάζονται να αναχωρήσουν, και ένας ακόμα διαπληκτισμός στο αεροδρόμιο, θα κάνει τον Misaki να καταλάβει με τι πραγματικά θέλει να ασχοληθεί στη ζωή του. Επειδή, έτσι γίνεται συνήθως, η αποκάλυψη, έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις. Καμιά φορά, αυτό που θέλουμε να κάνουμε, ίσως να είναι αρκετό για να διώξει τις ανασφάλειές μας και να κάνει τους άλλους να μας αποδεχτούν. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα short story σε flashback, από την πρώτη χρονιά του Misaki στο πανεπιστήμιο, με εκείνον και τον Akihiko να απολαμβάνουν μια μέρα μαζί, αποδεικνύοντας πως τα μικρά πράγματα, είναι αυτά που μετράνε περισσότερο στη ζωή και προσφέρουν την μεγαλύτερη ικανοποίηση και τις πιο ουσιώδεις απολαύσεις. Στο τελευταίο κεφάλαιο, ο Shinobu, παραπονιέται στον Miyaki ότι ποτέ δεν βγαίνουν ραντεβού οι δυο τους, όμως ο τελευταίος, παρά την υπόσχεσή του να βγουν ένα, δεν τα καταφέρνει επειδή είναι άρρωστος. Τελικά, το πρόβλημα του Shinobu είναι το ότι δεν μπορεί να τον βλέπει αρκετά συχνά, κάτι που οδηγεί τον Miyaki στο να του προτείνει να ζήσουν μαζί. Και ναι, αυτή είναι μια υπέροχη αρχή, μιας κοινής ζωής που πλέον, δεν έχει ανάγκη από επιβεβαίωση, αφού φτάνει στην ολοκλήρωση.

Junjou Romantica vol. 14:
Το vol. 14, αποτελούμενο από 4 κεφάλαια, ενώ ο Misaki έχει περάσει από την πρώτη φάση συνεντεύξεων του εκδοτικού, συνειδητοποιεί πως ακόμα κι αν τελικά προσληφθεί, ίσως να μην είναι στο τμήμα που θέλει, πράγμα που θα τον προβληματίσει για ακόμα μία φορά καθώς, θα πρέπει να σκεφτεί αν τον ενδιαφέρει γενικότερα ο χώρος του βιβλίου ή όχι. Άλλο ένα πράγμα που τον προβληματίζει, είναι το γεγονός πως δεν έχει καθόλου εμπειρίες σχέσεων και πως στα 22 του χρόνια, μοιάζει να είναι ο μοναδικός παρθένος και ο μοναδικός άντρας που γνωρίζει και δεν έχει βγει ποτέ του ραντεβού με γυναίκα. Ο Akihiko, προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους και τις ανησυχίες του σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο πολύ τον νοιάζεται και πως για εκείνον, ο Misaki, είναι η προτεραιότητά του. Περνώντας τα επόμενα στάδια των συνεντεύξεων προκειμένου να προσληφθεί στον εκδοτικό, ο Misaki, νιώθει άγχος και ενθουσιασμό συνάμα, έχοντας καταφέρει να φτάσει στην τελευταία φάση, η οποία ωστόσο, δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο θα ήθελε, προκαλώντας του νευρικότητα για την σκέψη του που θα καταλήξει. Λίγο αργότερα, αναγκάζεται να αναλάβει την φροντίδα του ανιψιού του εξαιτίας μιας γρίπης που ταλαιπωρεί τον αδερφό και τη γυναίκα του. Ο Akihiko, δεν αισθάνεται καθόλου άνετα με τον μικρό να βρίσκεται στο σπίτι του και το γεγονός ότι όλη η προσοχή του Misaki είναι στραμμένη στο παιδί, του προκαλεί εκνευρισμό και ένα, θεωρητικά, αδικαιολόγητο αίσθημα ζήλιας. Υποθέτω πως ακόμα και στις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις συμβαίνει αυτό, και όντας μαμά, μπορώ μάλλον να το επιβεβαιώσω. Όταν ένα νέο πρόσωπο εισβάλλει στη ζωή σου, αποσπώντας σου χρόνο και προσοχή που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά και μόνο στραμμένη στον σύντροφό σου, μπορεί να προκαλέσει εντάσεις. Παρ' όλα ταύτα, η μεταξύ τους ένταση εκτονώνεται, με τον τρόπο που μονάχα εκείνοι ξέρουν, ενώ παράλληλα, ο Misaki, καταφέρνει να κερδίσει την θέση την οποία τόσο πολύ ήθελε, πράγμα ευχάριστο μεν, που θα φέρει νέα προβλήματα δε. Ένα ακόμα short story σε μορφή flashback από τον πρώτο χρόνο του Misaki ως φοιτητή, έρχεται να συμπληρώσει την αντίστοιχη ιστορία του προηγούμενου τεύχους, πατώντας πάνω στη λαϊκή ρήση πως ο πεινασμένος, καρβέλια ονειρεύεται, με τον Akihiko να έχει ένα πολύ ζωντανό όνειρο στο οποίο, ο Misaki, του λέει αυτό που θέλει πραγματικά ν' ακούσει από εκείνον. Η πραγματικότητα ωστόσο, δεν ακολουθεί ακριβώς την ίδια ροή, αλλά που θα πάει, θα έρθει η ώρα και γι' αυτό. Άλλο ένα short story με μορφή flashback από το ίδιο έτος, που αφορά ωστόσο τους Nowaki και Hiroki, έρχεται να συμπληρώσει το τεύχος, με τον δεύτερο να αποκλείει μια διάθεση προξενιού από τους γονείς του, στους οποίους και δηλώνει πως έχει ήδη κάποιο πρόσωπο στη ζωή του, πολύτιμο για εκείνον. Και ναι, κάπως έτσι, αρχίζουν οι σχέσεις να σοβαρεύουν αφού η έγκριση και η αποδοχή των γονιών μας, για τον σύντροφό μας και όχι μόνο, μπορεί να είναι πιο ζωτικής σημασίας απ' όσο θέλουμε να πιστεύουμε, ή απ' όσο νομίζουμε ότι φαίνεται. 

Posted on Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

2 comments

Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2013

Junjou Romantica vol. 10:
Το vol. 10 είναι χωρισμένο σε 3 κεφάλαια, με τα δύο πρώτα να αφορούν τους Misaki και Akihiko. Ο δεύτερος, αφού ξεφεύγει με συνοπτικές διαδικασίες μια οικογενειακή συνάντηση, φεύγει μαζί με τον Misaki για ένα θέρετρο ιαματικών λουτρών. Ο Misaki, προσπαθώντας να απολαύσει το χρόνο του εκεί, συναντάει τον πατέρα του Akihiko ο οποίος έχει φτάσει στο θέρετρο με σκοπό να τον συναντήσει και να του μιλήσει για ακόμα μια φορά, θυμίζοντάς του πως το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι τα παιδιά του και το να μην πληγωθούν, ειδικά ο Akihiko που έχει κακό ιστορικό με τα πράγματα που χάνει, και πως θα ήταν καλύτερα να μείνει μακριά του εφόσον τα συναισθήματά τους, δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Έπειτα από πίεση, ο Misaki, αναγκάζεται να τα πει όλα στον Akihiko, ο οποίος και έχει μια έντονη συζήτηση με τον πατέρα του, την οποία άθελά του θα ακούσει ο Misaki και θα τον κάνει να επέμβει, δηλώνοντας πως μπορεί να μην ταιριάζει με τον Akihiko, όμως, είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να το πετύχει. Ο τελευταίος, δίνει τέλος στη συζήτηση, ξεκαθαρίζοντας πως τα αισθήματά του απέναντι στον Misaki είναι απόλυτα σοβαρά και πως είναι όπως τώρα, χάρη σε εκείνον, ζητώντας του να μην αφήνει τη γνώμη του κόσμου να τον επηρεάζει και να τον καταβάλει. Γιατί τελικά, αυτή είναι η βασική ιδέα της αγάπης. Ακόμα κι όταν, θεωρητικά, δεν ταιριάζεις με τον άλλον, να προσπαθείς να ταιριάξεις τις ζωές σας, άσχετα από το τι μπορεί να λέει ο καθένας. Περνώντας στο επόμενο κεφάλαιο, ο Misaki, θα βρεθεί στον εκδοτικό που εκδίδονται τα βιβλία του Akihiko και εκεί θα έχει μια ακόμα συνάντηση με τον αδερφό του, αφού πρώτα έχει βοηθήσει έναν χαμένο και ψυχολογικά διαταραγμένο καλλιτέχνη manga, του οποίου είναι μεγάλος fan, να συνεχίσει το έργο του. Ο εκδότης του Akihiko, θα καταφέρει οι δυο τους να βρεθούν μόνοι, έτσι ώστε ο αδερφός του Akihiko να μπορέσει να πολιορκήσει τον Misaki, και γιατί όχι, να τον κάνει να υποκύψει, θέλοντας να δει πως θα αντιδράσει στο ερωτικό κάλεσμα κάποιου άλλου, εμποδίζοντας μάλιστα τον Akihiko να επέμβει, όταν εκείνος καταλαβαίνει πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Φυσικά, η εξέλιξη είναι η πλέον ικανοποιητική για εκείνον, αφού ο Misaki, όχι μόνο απορρίπτει τον αδερφό του, αλλά ομολογεί πως αγαπάει τον Akihiko και πως δεν μπορεί να επιλέξει κάποιον άλλον αντί γι' αυτόν. Υπέροχα δοσμένο κεφάλαιο, με πολύ συναίσθημα, που αποδεικνύει περίτρανα πως μπορείς να αγαπάς, ακόμα και κάποιον που είναι κατά τ' άλλα ενοχλητικός και με χίλια δυο ελαττώματα, απλά γιατί είναι εκείνος. Δεν χρειάζονται απαραίτητα εξηγήσεις στην αγάπη, ούτε να το δηλώνεις κάθε ώρα και στιγμή, απλά και μόνο για να είναι αληθινή. Το 1ο κεφάλαιο το είδαμε τηλεοπτικά στο 11ο επεισόδιο της 2ης season, ενώ το επόμενο, είναι το μισό από το 12ο επεισόδιο της 2ης season, το οποίο και κλείνει αυτόν τον κύκλο. Το τελευταίο κεφάλαιο του τεύχους, αφορά τους Nowaki και Hiroki και τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και ναι, μπορεί κάτι τέτοιες μέρες να είναι χαζές, όμως μια μικρή κίνηση μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα για τον άνθρωπο που αγαπάς και σε αγαπάει, ακόμα κι αν φαντάζει τίποτα στα μάτια των τρίτων, απλά και μόνο γιατί υπάρχει η σκέψη.

Junjou Romantica vol. 11:
Το vol. 11, είναι το τεύχος στο οποίο εμπεριέχεται και το τελευταίο κεφάλαιο που είδαμε να μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, κατά το 2ο μισό του 12ου επεισοδίου της 2ης season, αν και συνολικά αποτελείται από 4. Στο κεφάλαιο αυτό, λοιπόν, βλέπουμε και πάλι τον πατέρα του Akihiko, ο οποίος και προσπαθεί να προσεγγίσει για ακόμα φορά το γιο του, θέλοντας να τον πείσει πως η σχέση του με τον Misaki δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μεγάλο λάθος. Με τα πολλά, και αφού έχει καταφέρει να εισβάλλει στο σπίτι του με αθέμιτα μέσα, καταλήγει να πει όσα έχει να πει, με τον Akihiko να γίνεται έξαλλος και να παίρνει τον Misaki με σκοπό να απομακρυνθούν από την πηγή του κακού, η οποία ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένη να παρατήσει τα όπλα τόσο εύκολα. Ένα παρ' ολίγον ατύχημα θα οδηγήσει τον Misaki σε ένα ακόμα ξέσπασμα απέναντι στον Akihiko, αλλά και τον πατέρα του, γεγονός το οποίο και θα κάνει τον τελευταίο να καταλάβει για ποιον λόγο ο γιος του δείχνει τόσο πολύ ερωτευμένος με τον νεαρό, ενώ παράλληλα, θα αποδεχτεί τη σχέση τους, έστω και προσωρινά, καθώς η υποχώρησή του δεν σημαίνει πως παύει να πιστεύει πως στο μέλλον, εκ των πραγμάτων, οι δρόμοι τους θα χωριστούν. Αλλά έτσι είναι όλοι οι γονείς. Ακόμα κι αν τελικά καταλάβουν πως αισθανόμαστε, δεν παύουν να πιστεύουν πως εκείνοι έχουν δίκιο. Ξεκινώντας το επόμενο κεφάλαιο, μας μεταφέρει 3 χρόνια μετά και λίγο πριν ο Misaki ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές, με τον φίλο του να ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών του και εκείνον, να μένει μόνο του, αρχίζοντας για πρώτη φορά να ανησυχεί σοβαρά για το μέλλον του καθώς, αυτά για τα οποία πρέπει να αποφασίσει, είναι πολλά. Μπορεί να είναι ακόμα ζευγάρι με τον Akihiko και να εξακολουθούν να μένουν μαζί, ξέρει όμως πολύ καλά πως η μέρα που φοβάται πλησιάζει και πως θα πρέπει να αποφασίσει, πως θα χειριστεί τη ζωή και το μέλλον του. Παράλληλα, ένας ξάδερφος του Akihiko επιστρέφει από την Αμερική για διακοπές και αποφασίζει να εγκατασταθεί στο σπίτι τους, κάτι που δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τον Misaki αφού ο νεαρός επισκέπτης, δεν μοιάζει να τον συμπαθεί καθόλου, ενώ την ίδια στιγμή, η συμπεριφορά του απέναντι στον Akihiko και το ενδιαφέρον του γι' αυτόν, ξυπνάνε μέσα του συναισθήματα ζήλιας. Ω, ναι... είναι καιρός να δοκιμάσει κι εκείνος αυτό το συναίσθημα. Το επόμενο κεφάλαιο, είναι μιας μικρής έκτασης ιστορίας, η οποία μας ταξιδεύει στο παρελθόν του Misaki, όταν εκείνος ήταν ακόμα παιδί, περνώντας κάποια Χριστούγεννα με τον αδερφό του, άλλη μια ματιά στην κοινή τους ζωή και στον λόγο που οι δυο τους, είναι τόσο στενά συνδεδεμένοι. Το τελευταίο κεφάλαιο, έχει να κάνει με τους Miyaki και Shinobu, με τον τελευταίο να ανησυχεί σχετικά με το αν ορισμένα από τα πράγματα της καθημερινότητάς τους, έχουν αρχίσει να κουράζουν τον Miyaki, νιώθοντας παράλληλα ζήλια όταν η αδερφή του εισβάλλει στο διαμέρισμα του πρώην συζύγου της και νυν συντρόφου της, εκδηλώνοντας και πάλι ενδιαφέρον για εκείνον. Φυσικά, λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει γιατί, από την στιγμή που ο Miyaki παραδόθηκε στα συναισθήματά του, δεν υπάρχει επιστροφή για εκείνον, και το γεγονός ότι αποδέχεται ακόμα και την φρικτή μαγειρική του Shinobu για να τον ευχαριστήσει, είναι μια, χαζή και μικρή μεν, ωστόσο ουσιαστική απόδειξη.

Posted on Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2013 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

2 comments

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013


Καιρός να περάσουμε στην 2η season του "Sekai-ichi Hatsukoi", η οποία και αρκέστηκε να πάρει τον αριθμό 2 δίπλα από τον βασικό τίτλο και που μας έδωσε όλα όσα μας στέρησε η πρώτη. Και όταν λέω μας στέρησε, δεν εννοώ πως δεν την απολαύσαμε, το ακριβώς αντίθετο, αλλά κακά τα ψέματα, όταν οι ήρωές σου υποκύπτουν στα πάθη τους, δεν μπορείς να μην σου αρέσει ακόμα περισσότερο. Και όσοι χάσατε τον σχολιασμό της 1ης season, μπορείτε να τον βρείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://culture21century.blogspot.gr/2013/10/sekai-ichi-hatsukoi-anime-series-1st.html

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Μετά την ολοκλήρωση της 1ης season, τα Studio Deen αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε μία δεύτερη καθώς, όχι μόνο η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και η αγάπη των fans, ακόμα μεγαλύτερη, αλλά κακά τα ψέματα, αν δεν το έκαναν, το story θα έμενε ημιτελές και δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα. Ξεκινώντας αμέσως την παραγωγή της 2ης season, και πριν αυτή βγει στον αέρα, αποφάσισαν να κάνουν ακόμα ένα OVA το οποίο και θα αποτελούσε μια καλή εισαγωγή προκειμένου να βάλουν και πάλι τους θεατές στο κλίμα, το οποίο κυκλοφόρησε 27 Σεπτεμβρίου 2011 με τίτλο, "The Case of Hatori Yoshiyuki", το οποίο και θα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή. Όσο για τη 2η season, βγήκε στον αέρα στις 08 Οκτωβρίου 2011 και όπως και η πρώτη, ολοκλήρωσε τον κύκλο της έπειτα από 12 επεισόδια, τα οποία παίχτηκαν και πάλι από το τηλεοπτικό δίκτυο TV Hokkaido, στις 23 Δεκεμβρίου 2011.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ο Onodera, περνάει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Από τη μία η πίεση της δουλειάς που κάθε μέρα όλο και αυξάνεται, χωρίς να του αφήνει χρόνο καλά-καλά για να φάει ή να κοιμηθεί, το γεγονός ότι βρίσκεται συνεχώς κοντά στον Takano ο οποίος δεν έχει χαλαρώσει καθόλου τις πιέσεις του, ειδικά μετά την στιγμή που παρ' ολίγον να κάνουν σεξ, τον φέρνουν στα όριά του και τον εξαντλούν. Παράλληλα, ο Yokozawa, γίνεται όλο και πιο πιεστικός απέναντί του, υπονοώντας πως η σχέση του με τον Takano δεν είναι καθόλου επιφανειακή και πως εκείνος, μπαίνει ανάμεσα, χωρίς μάλιστα να έχει αυτό το δικαίωμα μετά απ' όσο συνέβησαν στο παρελθόν. Μια βραδιά με περιττό αλκοόλ, θα οδηγήσει τον Onodera σε ένα ξέσπασμα, τον Takano σε μια ακόμα εξομολόγηση και τους δυο τους, σε μια νύχτα πάθους την οποία ωστόσο, ο πρώτος, δεν θυμάται το επόμενο πρωί. Όπως είναι φυσικό επόμενο, μετά από αυτό, ο Takano, δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί, ζητώντας του μέσα σε όλα τ' άλλα να περάσουν μαζί την Παραμονή των Χριστουγέννων, όπου τυγχάνει να είναι και τα γενέθλιά του. Οι δυο τους θα έρθουν κοντά για ακόμα μια φορά, έστω κι αν ο Onodera δεν είναι ακόμα σίγουρος για το πως να διαχειριστεί την κατάσταση. Η αιφνίδια επίσκεψη της αρραβωνιαστικιάς του, ή τουλάχιστον, της κοπέλας που αδίκως φέρει αυτόν τον τίτλο, θα τον κάνει να νιώσει την ανάγκη να απολογηθεί στον Takano ο οποίος, την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να πάει στον Yokozawa. Η καρδιά του Onodera χάνει χτύπους στο άκουσμα της είδησης και γι' αυτό, αφήνει τις άμυνές του να πέσουν, αποκαλύπτοντας ένα μέρος των τότε αισθημάτων του στον Takano, ζητώντας του παράλληλα να μην πάει πουθενά. Η εξέλιξη, είναι νομίζω αναμενόμενη! Βέβαια, το θέμα αρραβωνιαστικιά δεν
έχει λήξει ακόμα, αφού ο Onodera έχει μία ακόμα συνάντηση μαζί της, στην οποία θα ξεκαθαρίσει μια και καλή τη θέση του και τα συναισθήματά του απέναντί της, ομολογώντας πως είναι ακόμα δοσμένος, στον πρώτο του έρωτα, την αιτία που την είχε απορρίψει και πάλι στο παρελθόν. Ο Takano, που άθελά του γίνεται μάρτυρας της συζήτησης, δεν μπορεί να μην νιώσει μια κάποια ανακούφιση, προσπαθώντας να τον πιέσει ώστε να παραδεχτεί τα αισθήματά του. Φυσικά, ο Onodera δεν έχει σκοπό να το κάνει έτσι εύκολα, δηλώνοντας πως θέλει να αφοσιωθεί στη δουλειά του ενώ λίγο αργότερα, θα έρθει σε ρήξη με τον Yokozawa για πολλοστή φορά, λέγοντας πράγματα για τον Takano που δεν τα εννοεί και τα έχει μετανιώσει την ίδια κιόλας στιγμή. Ο Takano από την άλλη, που καταλαβαίνει πολύ καλά τι συμβαίνει, ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στον Yokozawa ο οποίος, τελικά, δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδεχτεί τα συναισθήματά του. Στη συνέχεια, ο Onodera και ο Takano θα έχουν μια εκ βαθέων συζήτηση, η οποία θα ρίξει φως σε ορισμένα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος, θα φέρει στην επιφάνεια συναισθήματα που προσπάθησαν να μείνουν κρυμμένα και οι δυο τους, θα καταλήξουν να είναι μαζί, ξεκινώντας και πάλι από την αρχή, έπειτα από 7 ακόμα επεισόδια.
Περνώντας στους Hatori και Chiaki, καλό θα ήταν να τονίσω για μια ακόμη φορά πως το story μεταξύ τους, ουδεμία σχέση έχει ανάμεσα στο manga και το anime καθώς, οι διαφορές, είναι πολύ μεγάλες με μεγαλύτερη όλων, την υποψία ερωτικού τριγώνου που κακά τα ψέματα, κάνει την υπόθεση πιο ζουμερή. Ο Hatori ζητά από τον Chiaki να τον βοηθήσει με ένα έκτακτο θέμα που έχει προκύψει στον εκδοτικό, κάτι όμως που τον φέρνει στα όριά του και τελικά, καταρρέει. Όταν συνέρχεται, χαίρεται που ο Hatori βρίσκεται στο πλευρό του, όμως μια επίσκεψη του Yuu ο οποίος θα φέρει στο προσκήνιο μια επίσκεψη στο σπα που του έχει τάξει ο Chiaki, και που ο Hatori ουσιαστικά του απαγόρευσε, θα φέρει ένα νέο κύμα έντασης. Σε μια συζήτηση ανάμεσα στον Chiaki και τον Yuu, με τον πρώτο να προσπαθεί να απολογηθεί που δραπέτευσε από την εκδρομή τους τόσο ξαφνικά στα γενέθλιά
του, ενώ παράλληλα, του προτείνει να βγει με μια βοηθό του που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στο πρόσωπό του, ο Yuu, για πρώτη φορά του εξομολογείται τα συναισθήματά του για εκείνον, όμως ο Chiaki, τον απορρίπτει λέγοντάς του πως μπορούν να είναι μόνο φίλοι και τίποτα άλλο, όμως εκείνος επιμένει λέγοντάς του να το σκεφτεί. Αργότερα, ο Chiaki, καλεί το σπίτι τον Hatori για να λύσουν την παρεξήγηση, με τον τελευταίο να νομίζει πως πρόκειται να χωρίσουν και τον πρώτο να γίνεται έξαλλος μαζί του που βγάζει τόσο εύκολα συμπεράσματα. Βέβαια, η ηρεμία δεν κρατάει για πολύ, αφού όταν ο Hatori θα ακυρώσει ένα ραντεβού του με τον Chiaki, και εκείνος, τον δει τυχαία μαζί με την πρώην φιλενάδα του, θα τον οδηγήσει σε λάθος συνειρμούς και στο σπίτι του Yuu για να τον αποφύγει. Εκεί, ο Yuu, θα πιέσει την κατάσταση περισσότερο απ' όσο πρέπει, με τον Hatori να εισβάλλει στο σπίτι και τελικά, με εκείνον και τον Chiaki να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα μεταξύ τους. Όλα αυτά, τα είδαμε μέσα σε μόλις 2 επεισόδια.
Τελευταίο ζευγάρι, οι Kisa και Yukina οι οποίοι, δεν ζουν ακριβώς το μήνα του μέλιτος. Ο πρώτος δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει γιατί ένας τόσο δημοφιλής άντρας σαν τον Yukina, θέλει να είναι μαζί του ενώ παράλληλα, το γεγονός πως δεν δείχνει να τον ενοχλεί πως εργάζεται πάρα πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να συναντιούνται σπάνια, τον κάνει να ανησυχεί και να προβληματίζεται ακόμα περισσότερο. Ένα τέτοιο περιστατικό, είναι που θα τον οδηγήσει σε ένα μεγάλο ξέσπασμα, για το οποίο και θα θελήσει αργότερα να απολογηθεί. Όταν όμως θα πάει να συναντήσει τον Yukina, θα τον δει να φεύγει μαζί με μια νεαρή γυναίκα και θα καταλήξει σε λάθος συμπεράσματα τα οποία, με τη σειρά τους, θα τον κάνουν να διατηρήσει την απόσταση μεταξύ τους, μέχρι που όταν πια δεν θα μπορεί να τον αποφεύγει, να του ζητάει να χωρίσουν παρουσιάζοντας την σχέση τους ως κάτι το εφήμερο, άσχετα από το αν δεν το πιστεύει πραγματικά. Ενώ δέχεται να βγει με κάποιον που είχε γνωρίσει λίγο καιρό πριν, πιστεύοντας πως δεν έχει τίποτα σημασία πια και πως η αγάπη, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πληγώνει, την ώρα που ετοιμάζεται να παραδοθεί και πάλι στον προηγούμενο τρόπο ζωής του, εμφανίζεται ο Yukina, αναγκάζοντάς τον να μιλήσουν και τελικά, να αποδεχτεί τα όσα νιώθει και να πάψει να φοβάται ή να νιώθει ανασφάλεια, γεγονότα τα οποία επίσης είδαμε μέσα σε 2 επεισόδια.
Όσο για το επεισόδιο που μοιάζει να περισσεύει... λοιπόν... δεν περισσεύει ακριβώς απλά, δεν αφορά κανένα από τα 3 βασικά ζευγάρια του main story. Αντίθετα, είναι ένα flashback της σχέσης του νυν ιδιοκτήτη της Marukawa, Ryuichiro Isaka και του νυν γραμματέα του, παλαιά βοηθού του, Kaoru Asahina. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, αποτελεί παράλληλα side story του "Junjou Romantica" το οποίο είναι γνωστό ως "Junjou Mistake", που όμως δεν έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Μέσα σε αυτό το επεισόδιο, βλέπουμε παράλληλα πως ο Akihiko (ναι, αυτός του "Junjou Romantica") οδηγήθηκε στο να γίνει συγγραφέας στα 17 μόλις του χρόνια, σε μια cameo εμφάνιση που δεν περνάει απαρατήρητη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ 2η SEASON:
- Εντάξει... ό,τι και να πω, θα είναι πολύ λίγο. Λατρεύω αυτή τη σειρά και ειδικά αυτή τη season η οποία, δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι, τόσο σεναριακά, όσο και ως προς τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή της. Αν από την 1η season μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως έχει γίνει πολύ προσεχτική και καλομελετημένη δουλειά, στην συγκεκριμένη, μου το επιβεβαίωσαν και οφείλω να βγάλω το καπέλο.
- Επιτέλους, ο Onodera, αρχίζει να ρίχνει τις άμυνές του οπότε, έχουμε την ικανοποίηση να
παρακολουθήσουμε ορισμένες πιο ζουμερές σκηνές στις οποίες, μπορεί και πάλι το πονηρό του πράγματος, ή ακόμα και το ίδιο το sex, να υπονοούνται ωστόσο, αυτό, δεν μας ενοχλεί καθόλου εφόσον δίνεται με τρόπο ερωτικό και αισθησιακό.
- Το "Sekai-ichi Hatsukoi" είναι πάνω απ' όλα μια σειρά για τον έρωτα, για την πρώτη αγάπη και πως αυτή μπορεί να σε αλλάξει, να σε κάνει αυτό που είσαι. Και μέσα από 3 διαφορετικά πρίσματα, δίνεται με τον πιο άψογο και ολοκληρωμένο τρόπο που θα μπορούσε, παρουσιάζοντάς μας διαφορετικές πτυχές μιας ιστορίας, δίνοντας έμφαση στην διαφορετικότητα
που χαρακτηρίζει την κάθε μία από αυτές, με κάποιο εξ' αυτών να είναι αυτή που μπορούμε μεν να ταυτιστούμε, χωρίς ωστόσο να αδιαφορούμε για τις άλλες, που κεντρίζουν εξίσου το ενδιαφέρον μας και τραβάνε την προσοχή μας.
- Ναι, είναι ρομαντικό, χωρίς να γίνεται σαχλό. Ναι, μιλάει για αγάπη, χωρίς όμως να παρουσιάζει μόνο την καλή και φωτεινή της πλευρά. Ναι, παρουσιάζει καταστάσεις που μπορεί να συμβούν σε όλους και ακόμα κι αν έχει να κάνει με ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάθε άλλο παρά παράξενο φαίνεται αυτό. Αντίθετα, σε κάνει να συνειδητοποιήσεις αυτό. Η αγάπη είναι αγάπη, άσχετα από το φύλο.

- Οι ήδη καλοδουλεμένοι χαρακτήρες, εξελίσσονται και μας προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Δεν μένουν στάσιμοι, αλλά αντίθετα, τους βλέπουμε να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, δεδομένων των συνθηκών που τους αναγκάζουν να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν, όχι μόνο το προσωπικό, αλλά και το μέλλον της σχέσης τους με τον άνθρωπο με τον οποίο, το παραδέχονται ή όχι, συνδέονται.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Όπως η 1η season, έτσι ακριβώς και η δεύτερη, έχει εξαιρετικό ost το οποίο δεν χάνει το ύφος ή την ταυτότητά του και είναι πλήρως προσαρμοσμένο κι εναρμονισμένο, με το εκάστοτε συναίσθημα που θέλει η εικόνα να περάσει. Οι μουσικοί τόνοι, αλλά τα μουσικά όργανα, παραμένουν σταθερά, με τροποποιημένες και νέες μελωδίες που απλά, είναι εξαιρετικές και σε μαγεύουν σε κάθε άκουσμα. Η track list του ost, σε μουσική σύνθεση του Hijiri Anze, αποτελείται από 24 κομμάτια σύνολο, 22 εκ των οποίων είναι καθαρά ορχηστρικά. Τα άλλα 2, δεν είναι άλλα από το opening και το ending theme της season. Το πρώτο, έχει τίτλο "Sekai no Hate ni Kimi ga Itemo" και το ερμηνεύει ο Shuhei Kita, όπως και το opening της 1ης season, ενώ το δεύτερο, που είναι για μια ακόμη φορά εξαιρετικό, έχει τίτλο "Aikotoba" και το ερμηνεύουν οι Sakura Merry-Men.

Sekai-ichi Hatsukoi 2 Opening



Sekai-ichi Hatsukoi 2 Full Opening Song



Sekai-ichi Hatsukoi 2 Ending



Sekai-ichi Hatsukoi 2 Full Ending Song


Posted on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2013 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

4 comments

Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013


Αφού αναλύσαμε εκτενώς την σειρά yaoi, "Junjou Romantica", είπα να περάσουμε σε μια ακόμα σειρά ανάλογου περιεχομένου, την οποία και έχει δημιουργήσει η ίδια καλλιτέχνης, το "Sekai-Ichi Hatsukoi". Και αν μου επιτρέπετε, οφείλω να ομολογήσω πως είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη, τόσο ως προς τον σχεδιασμό, όσο και ως προς την διαχείριση της θεματολογίας της, η οποία, αν και πολύ συγκεκριμένη, έχει προσεγγισθεί με πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια, στο συναίσθημα, αλλά πάνω απ' όλα, στην ψυχογράφηση των χαρακτήρων.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Η Shungiku Nakamura, έπειτα από την επιτυχία και την ανταπόκριση που είχε από το κοινό η σειρά της, "Junjou Romantica", αποφάσισε να προχωρήσει σε μια νέα yaoi σειρά το 2007, η οποία και ξεκίνησε να δημοσιεύεται ανά κεφάλαιο στο περιοδικό "The Ruby". Από τον Ιούλιο του 2009 όμως, μέχρι και σήμερα, τα δικαιώματα της έκδοσης περιοδικού μεταφέρθηκαν στο "Asuka Ciel", το οποίο εξέδιδε και το "Junjou Romantica", πράγμα που μας κάνει να απορούμε γιατί δεν ανέλαβε το project ευθύς εξαρχής. Το 2008 λοιπόν, και σε συνεργασία με τον εκδοτικό της, Kadokawa Shoten, ξεκίνησαν να εκδίδουν την σειρά σε τεύχη, με σκοπό στην αρχή να είναι 6 στο σύνολο, με το 1ο να βγαίνει στην αγορά την 1η Ιουλίου 2008. Ωστόσο, και εξαιτίας της απήχησής της, πήρε το πράσινο φως προκειμένου να συνεχίσει, μετρώντας μέχρι σήμερα 8 τεύχη, χωρίς το project να έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Το περίεργο είναι πως ενώ στις 31 Μαΐου 2011, η Tokyopop Blue Manga απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς για την αγγλική γλώσσα, μόνο το 1ο τεύχος έχει κυκλοφορήσει μεταφρασμένο, δεδομένου ότι η Blu Manga ανέστειλε την λειτουργία της, ενώ την ίδια στιγμή, στη Γερμανία, κυκλοφορούν τα 6 πρώτα στην γλώσσα της χώρας.

ΤΟ ANIME:
Τα Studio DEEN, αναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά την παραγωγή του έργου της δημιουργού, με την Chiaki Kon να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία και την Rika Nakase το σενάριο. Αντί όμως να βγάλουν την σειρά απευθείας στον αέρα, επέλεξαν πρώτα να προχωρήσουν σε ένα ova με τίτλο, "Sekai-ichi Hatsukoi: No love's like to the first", το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου 2011. Αυτή τη φορά, η σειρά, η οποία και διατήρησε τον πρωτότυπο τίτλο του manga, προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TV Saitama, με την 1η season να ξεκινάει να προβάλλεται στις 09 Απριλίου 2011 και να ολοκληρώνει τον κύκλο της έπειτα από 12 επεισόδια στις 25 Ιουνίου 2011. Όπως συνέβη και με το "Junjou Romantica", η σειρά, απέσπασε πολύ καλά νούμερα και έτσι, πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει στη 2η season που ακολούθησε λίγους μήνες μετά, ολοκληρώνοντας μια ιστορία που αν δεν είχε προχωρήσει, θα έμενε πραγματικά ημιτελής. Και μπορεί η σειρά να μην μεταγλωττίστηκε στα αγγλικά, όμως, όπως έγινε και με το "Junjou Romantica", η Kadokawa Pictures USA, κυκλοφόρησε στην Αμερική τα dvd's με τα συνολικά 24 επεισόδια της σειράς, διατηρώντας την ιαπωνική γλώσσα, βάζοντας ωστόσο αγγλικούς υπότιτλους και χρησιμοποιώντας την ακριβή μετάφραση του αυθεντικού τίτλου που είναι, "The World's Greatest First Love: Onodera Ritsu's Affair".

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
Διατηρώντας τον ομοφυλοφιλικό έρωτα ως βασικό άξονα της ιστορίας της, η Shungiku Nakamura, μας παρουσιάζει μία ακόμα ιστορία στην οποία κι εμπλέκονται 3 διαφορετικά ζευγάρια, τα οποία όμως, με κάποιον τρόπο, συνδέονται μεταξύ τους. Φυσικά, το ένα από τα τρία έχει μεγαλύτερο ρόλο, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη έκταση κειμένου. Και οι τρεις όμως ιστορίες, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της σειράς, έχουν να κάνουν για τον πρώτο έρωτα, την πρώτη αγάπη στη ζωή κάποιου και με ποιες συνθήκες αυτός μπορεί να έρθει, να χαθεί, να ξαναβρεθεί, να εκφραστεί, αλλά και να διατηρηθεί. Και οι ιστορίες αυτές, χωρίζονται στις εξής ενότητες:
- The Case of Onodera Ritsu & The Case of Takana Masamune, οι οποίες αποτελούν και το βασικό σκέλος της κεντρικής ιστορίας της σειράς με πρωταγωνιστικό ζευγάρι τους Ritsu Onodera και Masamune Takano.
- The Case of Yoshino Chiaki & The Case of Hatori Yoshiyuki, οι οποίες στο manga, ίσως να μην είναι οι αμέσως επόμενες σε έκταση στο manga, σε αντίθεση με το anime, με πρωταγωνιστές τους Chiaki Yoshino και Yoshiyuki Hatori.
- The Case of Kisa Shouta & The Case of Yukina Kou,  οι οποίες αφορούν την ιστορία των Shōta Kisa και Kō Yukina.
Ουσιαστικά, αν υπάρχει μια σχετική διαφοροποίηση στη δομή της συγκεκριμένης σειράς, είναι ότι τα εκάστοτε μέρη της ιστορίας, μας δίνονται και από τις δύο πλευρές, κάτι όμως που διαφοροποιεί αρκετά το anime από το manga, ενώ κατά περιπτώσεις, έχουμε short story και τρίτων προσώπων.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 1ης SEASON:
Όπως προανέφερα, η 1η season, αποτελείται από 12 επεισόδια τα οποία και αντιστοιχούν, μόλις στα πρώτα 2 τεύχη της σειράς manga. Τα 7 επεισόδια από αυτά, έχουν να κάνουν με τους Onodera και Takano. Ο πρώτος, γιος διάσημου ιδιοκτήτη μεγάλου εκδοτικού, αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του μακριά από την οικογενειακή επιχείρηση, προκειμένου να αποδείξει την αξία του και ότι δεν ευνοείται λόγω του ονόματός του. Όταν όμως τον προσλαμβάνουν σε έναν μεγάλο εκδοτικό, απογοητεύεται μαθαίνοντας πως δεν θα βρίσκεται στο τμήμα λογοτεχνίας, αλλά στο τμήμα των manga, για τα οποία όχι μόνο δεν έχει ιδέα, αλλά δεν ικανοποιούν τα standards του. Σαν να μην έφτανε αυτό, το κλίμα στο γραφείο είναι απελπιστικό ενώ το αφεντικό του, δεν είναι ο άνθρωπος που θα έλεγες πως συμπαθείς με την πρώτη ματιά. Σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ο Takano, έχει την αίσθηση πως από κάπου γνωρίζονται με τον Onodera και πολύ σύντομα συνειδητοποιεί πως εκείνος, είναι ο πρώτος του έρωτας, όταν ακόμα ήταν τελειόφοιτος του λυκείου. Ο Onodera όμως, δεν μοιάζει να το έχει συνειδητοποιήσει και όταν το μαθαίνει, δεν μπορεί να μην σοκαριστεί με τον έναν να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον για τον χωρισμό που όπως φαίνεται, είναι μια τεράστια παρεξήγηση της νιότης. Ο Takano ορκίζεται πως θα κάνει τον Onodera να του πει ξανά σ' αγαπώ, ενώ εκείνος με την σειρά του, προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως δεν θα ξαναπέσει ποτέ στα χέρια του. Όμως στην πραγματικότητα, τα
αισθήματά του για εκείνον ποτέ δεν έσβησαν και το να βρίσκεται μαζί του καθημερινά στη δουλειά, με τον Takano να τον πιέζει και να τον στριμώχνει σε κάθε ευκαιρία, αλλά και με το να τον έχει συμπτωματικά γείτονα, δεν βοηθάει καθόλου την κατάσταση. Και παρά που ο Takano τον υποστηρίζει στην δουλειά, παρά που μαθαίνει πως εκείνος, πέρασε μια πολύ άσχημη περίοδο μετά τον χωρισμό τους που τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα, χωρίς ποτέ να τον ξεχάσει, οι πληγές που έχει ο ίδιος από την σχέση τους, είναι πολύ μεγάλες, μακροχρόνιες κι επώδυνες, για να τον αφήσουν να ανοιχτεί και να ρίξει τις άμυνές του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν οι στιγμές εκείνες που ο πόθος ξεπερνάει την λογική και κυριεύει μυαλό, σώμα και νου. Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει δύο ακόμα θέματα. Έναν ερωτικό αντίζηλο που όχι μόνο δεν τον θέλει κοντά στον Takano, αλλά δεν μπορεί να του συγχωρήσει πως στο παρελθόν τον πλήγωσε, καθώς και το αν πραγματικά θέλει να κάνει κάτι ώστε να απομακρυνθεί από το τμήμα που η εταιρεία τον διόρισε, εγκαταλείποντας τα manga για την λογοτεχνία που ήταν το όνειρό του, ή αν πρέπει να διαμορφώσει το όνειρό του ώστε να αποδείξει πως μπορεί να είναι πραγματικά καλός και να αναδείξει το καλό, ό,τι και να κάνει.
Τα 3 επεισόδια της 1ης season, αφορούν την σχέση των Chiaki Yoshino και Yoshiyuki Hatori, παιδικών φίλων και νυν συνεργατών, με τον πρώτο να είναι διάσημος συγγραφέας manga τα οποία και υπογράφει με γυναικείο ψευδώνυμο, ενώ ο δεύτερος, εργάζεται στο εκδοτικό που εκδίδει τα manga του πρώτου και μάλιστα, είναι και ο επιμελητής του. Όπως αντιλαμβάνεστε, η σχέση τους είναι περίπλοκη καθότι, εκτός του φιλικού στοιχείου, υπάρχει εκείνο του επαγγελματικού και όταν αυτά τα δύο εμπλέκονται, υπάρχουν κάποια όρια. Μαζί όμως με τον Chiaki δουλεύει ένας ακόμα παιδικός του φίλος, ο Yū Yanase, ο οποίος και ανήκει στο επιτελείο των σχεδιαστών και που δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον Hatori, κάτι που φέρνει συχνά τον πρώτο σε δύσκολη θέση. Από μια παρεξήγηση, ο Chiaki, θα νομίζει πως οι δυο τους φίλοι έχουν ερωτική σχέση, γεγονός που θα τον αναστατώσει χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί. Όταν ο Hatori θα τον προσεγγίσει ερωτικά, εκείνος, όχι μόνο δεν θα τον διώξει, αλλά αντίθετα, έχοντας ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά
του και πως τίποτα δεν τρέχει ανάμεσα στον Hatori και τον Yū, θα του ζητήσει να προσπαθήσουν να είναι μαζί, όπως και το να μην τον εγκαταλείψει επαγγελματικά, πιστεύοντας πως μπορούν να τα καταφέρουν. Βέβαια, έχουν πολλά θέματα να λύσουν, με τον Chiaki να προσπαθεί να ταυτιστεί με το νέο πρότυπο ζωής του και με το να ζηλεύει τον Hatori, όπως κι εκείνος με τη σειρά του, που ζηλεύει την σχέση του με τον που συνεχώς τον προκαλεί. Όταν όμως ο Chiaki καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους δύο, έστω κι όχι ερωτικά, η απάντηση για το ποιον πρέπει να διαλέξει είναι απόλυτα εμφανής και μη αμφισβητήσιμη. Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε πως το story του anime, δεν ακολουθεί ακριβώς το story του manga, που είναι μικρότερο σε έκταση και ίσως, λιγότερο ενδιαφέρον από αυτό που μας δίνεται τηλεοπτικά.
Τέλος, τα 2 επεισόδια που απομένουν, αφορούν τους Shōta Kisa και Kō Yukina. Ο πρώτος, είναι επιμελητής στον εκδοτικό όπου εργάζονται και οι προαναφερόμενοι, τριαντάρης, ο οποίος ενδιαφέρεται για άντρες εξαιτίας της εμφάνισής τους και μόνο, αλλά με τους οποίους, δεν μπορεί να δεθεί συναισθηματικά με αποτέλεσμα, να κάνει σχέσεις της μιας βραδιάς. Όμως, η έλξη που νιώθει για τον Yukina, ο οποίος εργάζεται ως πωλητής manga σε σχετικό κατάστημα, μοιάζει διαφορετική. Περνάει ώρες στο μαγαζί προκειμένου να μπορεί να τον βλέπει ωστόσο, βλέποντας πόσο δημοφιλής είναι με τις κοπέλες, δεν τολμάει να του μιλήσει, παρά μονάχα όταν ο εργοδότης του βρεθεί τυχαία στον ίδιο χώρο και τους συστήσει. Λίγο αργότερα, συναντιούνται τυχαία σε ένα καφέ και εκεί, ένα φιλί, θα είναι η αρχή. Ο Kisa αποφεύγει τον Yukina όσο μπορεί, την ίδια ώρα που ο δεύτερος, ενθουσιασμένος από το γεγονός πως ο πρώτος είναι επιμελητής όλων των αγαπημένων του manga, προωθεί την τελευταία του δουλειά με σκοπό να την κάνει best seller. Όταν συναντιούνται τελικά, ο Yukina εξομολογείται τα συναισθήματά του στον Kisa, ο οποίος, όσο κι αν τρομάζει εξαιτίας αυτού που νιώθει, αποφασίζει να αφεθεί σε αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα που μόνο ο έρωτας και η πρώτη αγάπη μπορούν να σου προκαλέσουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η SEASON:
- Βασικά, αν κάτι μου αρέσει πάρα πολύ στην συγκεκριμένη σειρά, είναι το main theme της. Η πρώτη αγάπη, η οποία μάλιστα, δίνεται μέσα από 3 διαφορετικά πλαίσια. Ναι μεν ο άξονας είναι ίδιος, ωστόσο, η βάση όπου τοποθετείται σε κάθε μία από τις περιπτώσεις, είναι ξεχωριστός. Στην πρώτη ιστορία, μιλάμε για μια πρώτη αγάπη που έληξε άδικα και που τώρα, διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία. Στην δεύτερη, για μια αγάπη που υπήρχε χρόνια και που πλέον, δεν είναι διατεθειμένη να καταπιεστεί άλλο, αλλά αντίθετα, είναι πρόθυμη να ρισκάρει. Στην τρίτη, είναι μια αγάπη που ήρθε ξαφνικά για να γεννήσει συναισθήματα τα οποία, δεν ξέρεις ότι υπάρχουν μέχρι να τα νιώσεις, συναισθήματα που θα σε κάνουν να αλλάξεις αυτό που ήσουν.
- Επίσης, οφείλω να αναφέρω πως το σχέδιο στην προκειμένη περίπτωση, είναι ακόμα πιο
καλοδουλεμένο από την προηγούμενη σειρά της συγγραφέως που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη. Οι κινήσεις των πρωταγωνιστών είναι πιο φυσικές, εκφραστικά έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες και γενικότερα, έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες οι οποίες όμως, κάνουν την διαφορά.
- Συγκριτικά πάλι με την άλλη μεταφορά σειράς της συγγραφέως, στην συγκεκριμένη σειρά, οι ερωτικές σκηνές, κρύβουν σεξουαλικά
υπονοούμενα, αλλά όσον αφορά την εικόνα, δεν μας δίνουν τίποτα. Κι ενώ θα περίμενα αυτό να με ενοχλήσει σε έναν βαθμό, ή έστω να με αφήσει με ένα αίσθημα ανικανοποίητου, σαν να μου λείπει κάτι, αυτό, δεν συμβαίνει. Οι εν λόγω σκηνές είναι τόσο καλοδουλεμένες, γεμάτες συναίσθημα, που χωρίς να μας δίνουν τίποτα το ιδιαίτερο, καταλήγουν να είναι άκρως αισθησιακές.
- Δίνεται μεγάλη έμφαση στο ρομαντικό στοιχείο του story, αλλά παρ' όλα ταύτα, το ίδιο το σενάριο, καταφέρνει να αποφύγει τις δακρύβρεχτες φιοριτούρες ή τις περιττές φλυαρίες, επιτρέποντας σε σωστά μετρημένα διαστήματα σιωπής, να προκαλέσουν την απαραίτητη ένταση και στις όποιες εξομολογήσεις, να προσφέρουν το κατάλληλο βάθος συναισθημάτων και ψυχολογικής, νοητικής, αισθηματικής έντασης.
- Άλλο ένα θετικό στοιχείο της ιστορίας είναι πως, όσον αφορά το main story, η λύση, δεν έρχεται
εύκολα. Ναι μεν μπορεί ο Onodera να έχει κάποιες στιγμές αδυναμίας ωστόσο, δεν δέχεται τον Takano στη ζωή του έτσι εύκολα. Είναι μια απόδειξη πως ακόμα κι αν έχουμε παρεξηγήσει κάποια πράγματα, αν κι εφόσον μας έχουν πληγώσει και μας έχουν σημαδέψει, ίσως να μην είμαστε σε θέση να τα ξεπεράσουμε, όχι εύκολα τουλάχιστον. Τοποθετημένο σε αυτή τη διάσταση, το story, φαντάζει πιο ρεαλιστικό.
- Καμία ιστορία δεν αδικείται ως προς την απόδοσή της, άσχετα από το πόσα επεισόδια της αντιστοιχούν. Και οι 3 έχουν ενδιαφέρον, και για τις 3 θέλουμε να μάθουμε τι θα συμβεί παρακάτω, και με τους δύο πρωταγωνιστές κάθε μίας ιστορίας ταυτιζόμαστε και δενόμαστε.

ΤΟ OST ΤΗΣ 1ης SEASON:
Εντάξει... αν κάτι έχει επίσης εξαιρετικό η σειρά, είναι η μουσική της επένδυση, η οποία κυμαίνεται στα ίδια ρομαντικά, συγκινητικά και τρυφερά πλαίσια, όπως και το ίδιο το story της. Είναι βέβαιο πως έχει γίνει εξαιρετικά καλή δουλειά, αφού, κάθε μελωδία, ταιριάζει απόλυτα στην στιγμή που ντύνει τηλεοπτικά, εκφράζοντας ακριβώς το συναίσθημα που πρέπει, με το πιάνο και τα πνευστά, κατ' εξοχήν φλογέρα, να κυριαρχούν έναντι των υπόλοιπων οργάνων. Η track list του ost, σε μουσική σύνθεση του  Hijiri Anze, αποτελείται από 37 κομμάτια σύνολο, 35 εκ των οποίων είναι καθαρά ορχηστρικά. Τα άλλα 2, δεν είναι άλλα από το opening και το ending theme της season. Το πρώτο, έχει τίτλο "Sekai de Ichiban Koishiteru" και το ερμηνεύει ο Shuhei Kita, ενώ το δεύτερο, που είναι εξαιρετικό, έχει τίτλο "Ashita Boku wa Kimi ni Ai ni Iku" και το ερμηνεύουν οι Wakaba.

Sekai-ichi Hatsukoi Opening



Sekai-ichi Hatsukoi Full Opening Song



Sekai-ichi Hatsukoi Ending



Sekai-ichi Hatsukoi Full Ending Song


Posted on Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2013 by Γιώτα Παπαδημακοπούλου

6 comments